بیانیه مجمع پیشکسوتان جهاد و شهادت جبهه سوسنگرد در رثای شهید سوداگر
بیانیه مجمع پیشکسوتان جهاد و شهادت جبهه سوسنگرد به مناسبت هفتمین روز عروج ملکوتی جانباز سرافراز دفاع مقدس برادر شهید حاج احمد سوداگرمنتشر شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به نقل از فارس، متن بیانیه مجمع پیشکسوتان جهاد و شهادت جبهه سوسنگرد به شرح ذیل است:
« من المومنین رجال صدقوا ما عاهدوالله علیه و منهم من قضی نحبه و منهم من ینتظر و ما بدلوا تبدیلا »
هفت روز از عروج ملکوتی سردار پرافتخار سپاه اسلام و پیشکسوت دفاع مقدس و جبهه سوسنگرد، سرتیپ پاسدار برادر حاج احمد سوداگر از فرماندهان ارشد جبهه های حق علیه باطل میگذرد.
شهید عزیزمان، مرحوم حاج احمد سوداگر سابقه درخشانی در دفاع مقدسمان داشت بطوریکه چند ماه قبل از شروع جنگ به همراه دوستانش در قالب تیمهای گشتی شناسایی تحرکات و اقدامات دشمن بعثی صهیونیستی برای شروع تجاوز به میهن اسلامی را از نزدیک رصد مینمود.
با شروع جنگ، جهت مقابله با تجاوز دشمن به منطقه دشت آزادگان عزیمت نمود. سپس به همراه دیگر همرزمانش مانع عبور لشکر دشمن از پل کرخه برای تصرف دزفول گردید.
سوداگر از همان ابتدا در جنگ، کار اطلاعاتی را انتخاب کرد. فداکاریها و ایثارگریهای او در منطقه رقابیه سوسنگرد طی ماههای ابتدای جنگ تحمیلی، در قالب گروه گشتی- شناسایی و اجرای کمین برعلیه دشمن همواره در خاطرات همرزمانش به یادگار مانده است.
او در عملیاتهای پیروزمند فتح المبین، بیتالمقدس و رمضان نقش مؤثری در مأموریتهای تیپ 7 ولیعصر (عج) داشت تا اینکه به مسئولیت اطلاعات قرارگاه لشکری قدس منصوب گردید. هوش، ذکاوت برجسته و قدرت تحلیل فوقالعاده و منطقی او نسبت به مسائل نظامی باعث گردید به معاونت اطلاعات قرارگاه کربلا منصوب گردد.
در اکثر عملیاتهای بزرگ رزمندگان اسلام بر علیه دشمن بعثی در طی دفاع مقدس به عنوان یک شخصیت مؤثر در تحلیل نبرد و طراحی آن مشارکت داشت و همواره تحرکات دشمن را تحلیل و حرکتهای بعدی آن را پیش بینی مینمود.
در عملیات ظفرمند والفجر 8 مسئولیت خطیر اطلاعات این عملیات در منطقه خرمشهر را در قرارگاه نجف بعهده داشت. رشادتهای بینظیر وی در عملیات فتح فاو سبب گردید تا در ابتدای سال 1365 در تشکیل قرارگاه عملیاتی قدس مشارکت جسته و مسئول اطلاعات این قرارگاه شد. حضور سردار سوداگر در جبههها همراه با پدر و برادرانش بود تا در عملیات کربلای 5 برادرش محمود به درجه رفیع شهادت نائل آمد. مرحوم سوداگر تا پایان دوران دفاع مقدس در این مسئولیت خطیر و حساس در جبههها فعال بود و تا یک سال بعد از جنگ نیز برای تثبیت موقعیت پدافندی جبههها و دفاع در مقابل تجاوزات احتمالی دشمن در مسئولیت جانشین فرماندهی قرارگاه عملیاتی قدس حضور داشت.
بعد از دوران دفاع مقدس این دلاور خطه های نبرد در مسئولیتهای جانشینی فرماندهی لشکر 7 ولیعصر (عج) و نیز فرماندهی لشکرهای 8 نجف اشرف، 25 کربلا و 27 محمد رسول اله (ص)، معاونت اطلاعات نیروی زمینی سپاه و آموزش سازمان اطلاعات سپاه اشتغال داشت که منشاء آثار و خدمات شایسته و ماندگاری برای نظام مقدس جمهوری اسلامی گردید.
برادر سوداگر از استعداد، هوش فوقالعاده و تفکر تحلیلی و منطقی به خصوص در کارهای اطلاعاتی، آموزشی و مباحث تخصصی دفاع مقدس برخوردار بود و در این راستا از پیش بینیها و آینده نگریهای شگرفی برخوردار بود. او تأکید جدی داشت که فرماندهان و رزمندگان دفاع مقدس باید جهت تدوین علوم و معارف دفاع مقدس برای نسلهای آتی همت گمارند و خود از پیشتازان این حرکت مقدس و بزرگ در عرصه ملی بود. در سال 1385 برای آشنایی نسلهای جدید و آینده با علوم و معارف دفاع مقدس اقدام به تأسیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس نمود و با پیگیریهای مجدانه خود موفق شد علاوه بر نهادینه کردن مسائل دفاع مقدس به عنوان یک مبحث علمی و پژوهشی در دانشگاه های کشور، دو واحد درس آشنایی با دفاع مقدس برای دوره های کارشناسی دانشگاه های دولتی و آزاد اسلامی و 4 رشته با گرایش علوم دفاع مقدس را در دوره کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور به تصویب برساند که طی 3 سال اخیر بیش از 200 هزار نفر از دانشجویان، درس آشنایی با دفاع مقدس را گذراندهاند.
افکار بلند و دوراندیش وی به شدت پیگیر راه اندازی رشته های مهندسی، هنر، ادبیات، تاریخ، جغرافیا و علوم پزشکی دفاع مقدس در رشته های تخصصی مراکز آموزش عالی کشور بود که در این امر مهم، توفیقات بسیاری را بدست آورد. آثار فاخر و الهام بخشی را برای تداوم این راه مبارک و تاریخ ساز از خود برجای گذاشت و به برکت اقدامات ایشان، نسیم فرهنگ دفاع مقدس در دانشگاههای کشور وزیدن دیگری گرفت.
برادر حاج احمد سوداگر فردی خستگی ناپذیر و سختکوش توأم با فداکاری بود. با داشتن محدودیتهای جسمی از جمله تنی پر ترکش و پای قطع شده هرگز از فعالیت باز نمیایستاد و بارها تا مرز شهادت پیش رفت. دفاع از انقلاب و نظام و تلاش جهت تحقق اهداف آن جزء خصوصیات برجسته وی بوده و دفاع از حریم ولایت در گوشت و خون او عجین شده بود.
صراحت لهجه ایشان در بیان حقایق، بی تکلفی و ساده زیستن وی زبانزد دوستان و یارانش بود. پیگیری و حساسیت فوقالعادهاش در انجام احسن کارهای واگذار شده به او، صداقت و فداکاری از ویژگیهای بارزش بود.
شهید سوداگر به گواهی فرماندهان و همرزمانش نابغه اطلاعاتی و نظامی دفاع مقدس و کشور بود. بسیار در آرزوی شهادت به سر میبرد تا اینکه پس از سالها مجاهدت بر اثر تألمات ناشی از جراحات متعدد و قلبی در جمعه 21 بهمن ماه 1390 دار فانی را وداع گفته و به خیل یاران شهیدش در ملکوت اعلی پیوست. یاد و راهش همواره زنده و جاوید باد.
مجمع پیشکسوتان جهاد و شهادت جبهه سوسنگرد ضمن تسلیت این ضایعه و فقدان بزرگ به پیشگاه مقام عظمای ولایت حضرت امام خامنهای (مدظلهالعالی)، ملت شریف ایران، هم رزمان آن شهید در سپاه پاسداران، ارتش جمهوری اسلامی، جهادگران سازندگی، بسیجیان دریادل و به ویژه خانواده معزز شهید حاج احمد سوداگر، از عموم مردم قدرشناس دعوت به عمل میآورد تا در مراسم ترحیم هفتمین روز درگذشت آن شهید عزیز شرکت فرمایند.
تهران- شنبه مورخ 29/11/1390- ساعت 15 تا 17- خیابان خالد اسلامبولی (وزرا)- مسجد ولیعصر(عج)
مجمع پیشکسوتان جهاد و شهادت جبهه سوسنگرد