نشست خبری روسای کمیتههای ستاد مرکزی دهه فجر انقلاب اسلامی
برنامه های برون مرزی دهه فجر انقلاب اسلامی تشریح شد
ضرورت تبیین دستاوردهای بین المللی نظام جمهوری اسلامی در ایام دهه فجر
رئیس کمیته ارتباطات بین الملل ستاد مرکزی دهه فجر انقلاب اسلامی با تاکید بر ضرورت تبیین دستاوردهای بین المللی انقلاب اسلامی گفت: نظام جمهوری اسلامی یران، دستاوردها و پیام های مهمی در حوزه بین الملل، برای ارائه به افکار عمومی مردم جهان دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، دکتر عبدالله سهرابی در نشست خبری اعلام برنامه های کمیته ارتباطات بین الملل ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی با اشاره به اهمیت برنامه های بین المللی و برون مرزی گرامیداشت چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب گفت: امسال با تدبیر حجت الاسلام والمسلمین موسی پور نماینده ولی فقیه و رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، کمیته ارتباطات بین الملل با نگاهی جدید، تشکیل و تقویت شد.
مدیرکل شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور افزود: با گذشت بیش از 4 دهه از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، تحولات سیاسی مهمی در منطقه و جهان به وقوع پیوسته و نظام جمهوری اسلامی، دستاوردها و پیام های ارزنده ای در حوزه بین الملل، برای ارائه به مردم جهان و افکار عمومی دارد.
دکتر سهرابی تصریح کرد: وقایعی که امروز در غرب آسیا در شرف وقوع است، نشان می دهد که دوران یک جانبه گرایی و سلطه رو به پایان است و قدرت های نوظهور در غرب آسیا به خصوص قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران رو به گسترش است.
رئیس کمیته ارتباطات بین الملل ستاد مرکزی دهه فجر انقلاب اسلامی با اشاره به اهمیت ایام مبارک دهه فجر برای تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی در داخل و خارج از ایران گفت: دهه فجر فرصت خوبی برای تبیین بخشی از دستاوردهای نظام اجمهوری اسلامی در حوزه مبارزه با ظلم و سلطه گری، حمایت از مظلومان جهان و همچنین موضع به حق و صحیح امام راحل و رهبر معظم انقلاب در موضوع فلسطین، است.
وی با تاکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت ایرانیان خارج از ایران و توجه به نخبگان ایرانی خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم و رئیس جمهور محترم به موضوع حمایت، ساماندهی و رسیدگی به ایرانیان مقیم خارج از کشور توجه ویژه ای داشته است.
دکتر سهرابی اضافه کرد: علیرغم تلاش شبکه های معاند و ضدانقلاب، جامعه ایرانیان خارج از کشور به صورت مستمر با ایران در تعامل مثبت و ارتباط هستند و کمیته ارتباطات بین الملل شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی نیز به عنوان حلقه وصلی برای ارتباط بیشتر با ایرانیان خارج از کشور و حضور و مشارکت آنان در برگزاری برنامه های دهه فجر انقلاب اسلامی، تلاش می کند.
مدیرکل شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور با بیان اینکه همه ظرفیت های نظام در داخل و خارج برای ارائه برنامه های فاخر و امیدبخش به مناسبت ایام دهه فجر همکاری و همفکری می کنند گفت: لازم است از این فرصت 10 روزه، برای نمایش واقعیات نظام، دسناوردهای ارزشمند و آنچه در طول 40 سال گذشته به دست آمده است، استفاده کنیم.
دکتر سهرابی در مورد برنامه های بین المللی دهه فجر در سال جاری گفت: در روز 12 بهمن و همزمان با سالروز ورود تاریخی امام راحل به میهن، برنامه ای در جوار بارگاه ملکوتی امام راحل با همکاری نهادها و ارگان های مختلف به همت وزارت امور خارجه با حضور اتباع، دانشجویان و طلاب خارجی از 116 کشور جهان و همچنین خانواده های شهدای مدافع حرم برگزار خواهد شد. همچنین در طول ایام دهه فجر، شخصیت های سیاسی غیرایرانی به نقاط مختلف کشور اعزام شده و در خصوص دستاوردهای انقلاب اسلامی و نگاه امامین انقلاب به موضوع پایان یک جانبه گرایی در جهان و حمایت از مظلومان عالم سخنرانی خواهند کرد.
گرامیداشت سالگرد پیروزی انقلاب در 140 کشور جهان
وی گفت: گرامیداشت سالگرد پیروزی انقلاب در بیش از 140 نقطه جهان و سفارت خانه های ایران برگزار خواهد شد و رای زنی های فرهنگی ایران در کشورهای مختلف، برنامه های تبیینی در این ایام خواهند داشت.
رئیس کمیته ارتباطات بین الملل ستاد مرکزی دهه فجر انقلاب اسلامی افزود: نمایشگاه بین المللی « یکصد سال یکجانبه گرایی و حضور جمهوری اسلامی ایران در سازمان ها و نهادهای بین المللی » امسال برای اولین بار در ژنو برگزار می شود و گزارشی از دستاوردها و عملکرد نظام جمهوری اسلامی ارائه خواهد شد.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره بین المللی تأتر و فیلم فجر گفت: این جشنواره با حضور 89 کشور جهان در ایران در حال برگزاری است.
دکتر سهرابی خاطرنشان کرد: برگزاری نشست بین المللی و سیاسی « غزه و انقلاب اسلامی » با مشارکت دبیرخانه کمیته حمایت از مردم فلسطین با حضور حجت الاسلام والمسلمین اختری در روز سه شنبه 17 بهمن، از دیگر برنامه های دهه فجر امسال است.
وی در ادامه از برپایی غرفه دستاوردهای جمهوری اسلامی در حوزه زنان، حقوق بشر و غزه در مسیر راهپیمایی 22 بهمن امسال خبر داد و گفت: غرفه ویژه ای نیز برای ایرانیان خارج از کشور با حضور کارشناسان حوزه های مختلف در مسیر راهپیمایی 22 بهمن پیش بینی شده است.
توجه به نخبگان ایرانی خارج از کشور در برنامه های دهه فجر
دکتر سهرابی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر، بیش از هزار و 400 نخبه ایرانی از خارج از کشور به ایران بازگشته اند گفت: با همکاری بنیاد نخبگان، برنامه های ویژه ای برای جذب بیشتر نخبگان ایرانی تدارک دیده شده و قرار است به تناسب تخصص و رشته تحصیلی از آنان در بخش های مختلف استفاده گردد.
دکتر سهرابی با اشاره به تشکیل 8 کارگروه ویژه در کمیته بین الملل ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی گفت: موضوع پیوند میان مردم و نظام و همچنین جمهوریت و توجه به مساله مهاجرت و تعامل با ایرانیان خارج از کشور از جمله موضوعاتی است که در طراحی برنامه های دهه فجر مورد توجه بوده و تبیین و تشریح دستاوردهای منطقه ای و جهانی انقلاب که به برکت خون شهدا و نگاه بلند امامین انقلاب به دست آمده از اهداف مهم این برنامه ها خواهد بود.
****
برنامههای کمیته کارگری ستاد بزرگداشت دهه فجر اعلام شد/ از ۳۰ کارگر نخبه با حضور رئیس جمهور تقدیر میشود
نشست خبری، محمد چکشیان، رئیس کمیته کارگری و کارآفرینی ستاد مرکزی دهه فجر و معاون فرهنگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، امروز سهشنبه، ۱۰ بهمنماه در سالن جلسات شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار شد.
محمد چکشیان، رئیس کمیته کارگری و کارآفرینی ستاد مرکزی دهه فجر در این نشست بیان کرد: مخاطب این کمیته جامعه ۱۵ میلیونی کار و تولید است که اگر با خانواده آنها حساب کنیم بیش از ۵۰ درصد کشور را شامل میشود. اعضای این کمیته از نهادهای مختلف تشکیل و طی جلساتی برای مناسبتهای شعبانیه و دهه فجر برنامهریزی شده است.
وی ادامه داد: در تمام استانها کمیته کارگری و کارآفرینی وجود دارد؛ این کمیته بر مخاطب کارگری تمرکز دارد و رشد اقتصاد، تولید، بهرهوری جامعه کار و تولید از اهداف این کمیته است.
چکشیان افزود: با توجه به اعیاد شعبانیه و دهه فجر فضای جشن و شادی در همه مجموعههایی که با جامعه کار و تولید مرتبط هستند تأکید شده است. همچنین مشارکت حداکثری تشکلها و شرکای اجتماعی از اولویتهای کمیته کارگری و کارآفرینی است.
وی با بیان اینکه امیدآفرینی از رویکردهای مهم کمیته کارگری و کارآفرینی است ادامه داد: در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به نگاه خوشبینانه به آینده اشاره شده است و مرکز ثقل این موضوع با امیدآفرینی رخ میدهد. باید روایت مسیری که در انقلاب اسلامی طی شده است را بیان کرد و دستاوردها، موفقیتها و پیشرفت کشور تبیین شود.
رئیس کمیته کارگری و کارآفرینی ستاد مرکزی دهه فجر اظهار کرد: کمک به مشارکت و پرشور شدن انتخابات از دیگر رویکردهای کمیته کارگری و کارآفرینی است. باید بتوان مردم را وارد صحنه کرد تا در انتخابات مشارکت داشته باشند. زیرا از این طریق سرمایه نظام اسلامی افزایش پیدا میکند.
وی در رابطه با برنامههای پیشبینی شده برای دهه فجر بیان کرد: راهاندازی میزها و مواکب خدمت، برگزاری مسابقات ورزشی در رشتههای مختلف ورزشی، افتتاح پروژههای متعددی که با مجموعه کار و تلاش مرتبط هستند، ایجاد شیفت ایثار در شرکتها و واحدهای تولیدی، برگزاری اردوهای راهیان پیشرفت برای جامعه دانشگاهی و دانشآموزی، برگزاری جلسات تخصصی برای رفع موانع تولید و برگزاری رزمایشهای بسیج کارگری از جمله اقداماتی است که در دهه فجر برنامهریزی شده تا انجام شود. همچنین پنجمین المپیاد بانوان کارگر بعد از دهه فجر برگزار خواهد شد.
چکشیان در رابطه با اقداماتی که در حوزه فرهنگی و اجتماعی انجام شده بیان کرد: ایجاد ستاد نهضت ملی ارتقای فرهنگ کار با توجه به رکن منزلت کار و کارگر در جامعه، برگزاری اولین جشنواره فرهنگی هنری اتقان با همکاری حوزه هنری، افتتاح ۴۳۴ خانه فرهنگ کار، پایش مجدد خانههای فرهنگ کار و رتبهبندی آنها، برگزاری جشنواره امتنان و شناسایی ۱۲۲ کارگر مبتکر و خلاق، راهاندازی ۹۴۸ خانه بهداشت کارگری، ایجاد 2 هزار و ۳۷۴ ایستگاههای بهگر، ایجاد قرارگاه جوانی جمعیت، برگزاری اولین دوره مسابقات ورزشی به صورت ملی در پنج رشته ورزشی، هوشمندسازی خدمات بهداشتی کارگری، حمایت از طرحهای نخبگان کارگری از جمله اقدامات صورت گرفته در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی است.
****
رییس کمیته مساجد ستاد مرکزی دهه فجر:
ویژه برنامهی مساجد برای ایام الله دهه فجر/ برپایی میز خدمت با حضور وزرا و استانداران
حجت الاسلام خداداده با تاکید بر اینکه یکی از اولویتهای برنامههای کمیته مساجد ستاد مرکزی دهه فجر بحث جهاد تبیین است گفت: مسجد پایگاه جهاد تبیین است، این جهاد تبیینی واجب فوری بوده و در دهه فجر انجام آن بیشتر احساس میشود.
نشست خبری حجت الاسلام و المسلمین «کمالالدین خداداده» رئیس کمیته مساجد ستاد مرکزی دهه فجر، صبح امروز (سهشنبه، ۱۰ بهمن ماه) در محل شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران برگزار شد.
حجتالاسلام و المسلمین «کمالالدین خداداده» در این نشست با اشاره به نهادها و ارگانهایی که امسال در طراحی و اجرای برنامههای کمیته مساجد دهه فجر نقشآفرین بودند و این کمیته را همراهی کردند، گفت: از شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، سازمان دارالقرآن کریم، مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، سازمان اوقاف، سازمان بسیج محلات سازمان دارالقرآن کریم، ستاد اقامه نماز کشور، مرکز بینالمللی گفت وگوی ادیان، صدا و سیما، گروه معارف صدا و سیمای جمهوری اسلامی، شهرداری تهران و دیگر ارگانها و نهادهایی که امسال در برنامه ریزی کمیته مساجد همراه ما بودند تشکر می کنم.
رئیس کمیته مساجد ستاد مرکزی دهه فجر ادامه داد: در همه استانها کمیتهای با عنوان کمیته مساجد دهه فجر تشکیل و تمامی جلسات با شکوه و نشاط خاصی برگزار شد چراکه امروز بیش از هر زمانی اهمیت دارد که روایتهای انقلاب اسلامی را به گوش قشر نوجوان و جوان برسانیم و البته کسانی که در سیر انقلاب نیز حضور داشتند نیز باید این روایتها را بیان کنند.
حجتالاسلام و المسلمین خداداده ادامه داد: امروز با هجمه ناجوانمردانه تبلیغاتی مواجهیم که طی آن حتی بسیاری از اصول پذیرفته شده در تاریخ را هم میتوانند انکار کنند و بعد از انکار گزارههایی بسازند و این گزاره ها را به باور تبدیل کنند و موضوعی که زمانی برای دنیا و مردم ما پذیرفته شده بود را تبدیل به تهدید اساسی و واقعیت کاذب کنند به طوری که بعضا در جامعه می بینیم که حرفهای درست و اساسی را وارونه جلوه می دهند؛ برای مثال بخشی از این موارد در سال های گذشته مشهود بود، مثلا عنوان می کردند که جامعه و انقلاب ما انقلابی است که عدالت را در دستور کارش ندارد یا در حق بانوان و دختران ظلم می کند در حالی که بر طبق آمار رسمی مراکز بین المللی، بیشترین پیشرفتها و توزیع عدالتهای فردی و اجتماعی برای زنان بعد از انقلاب رخ داده است.
وی گفت: تکریم احترام انسان در فضا و ساحتهای مختلف حقوق بشری و شهروندی بعد از انقلاب اسلامی اتفاق افتاده است که قابل مقایسه با بسیاری از کشورهای دنیا نیست، با این وجود بسیاری از واقعیات وارونه ارایه شد، برای مثال مبارزه با فساد، مبارزه با اختلاس، مبارزه با ارتشا و ... از جمله این موارد بود؛ وقتی دادگاهی برای برخورد با مسئولی که اختلاس انجام داده تشکیل میشود به تعبیر مقام معظم رهبری این یک نقطه قوت است، اما دشمن این مساله را سریع به نقطه ضعف تبدیل می کند و می گوید ببینید که چه قدر فساد در این جامعه وجود دارد.
رئیس ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور ادامه داد: بنابراین از اولویتهای مساجد بحث جهاد تبیین است؛ اساسا مسجد پایگاه جهاد تبیین است، جهاد تبیین که واجب فوری است، واجبی که اولویت آن در ایام دهه فجر بیشتر احساس میشود؛ گرچه در طول سال این کرسی ها و منبرها و افرادی که گویندگان خوبی هستند و همچنین نویسندگان می توانند با مردم ارتباط گرفته و حق و انصاف را به گوش مردم برسانند؛ در این گستره مسجد میتواند کرسیهای جهاد تببین را مدیریت کند و حدود ۹۰ هزار مسجد، ۸۰ هزار بقاع متبرکه و به ویژه مساجد در این عرصه نقش آفرین هستند، برای مثال در ایام اعتکاف امسال یک میلیون معتکف داشتیم.
حجت الاسلام و المسلمین خداداده افزود: ۳۰۰ هزار نفر از معتکفین، دانش آموز بودند، شاید باورش برای دشمنان سخت باشد، چراکه اعتکاف غیر از مسجد که نمیشود جای دیگری باشد نه در حسینیه و نه در سالن مسجد امکان برگزاری اعتکاف نیست؛ با این وجود اما آمار معتکفین قابل توجه بود و حتی اگر ظرفیت این را داشتیم که دو تا سه میلیون را پذیرایی کنیم قطعا استقبال بیشتر می شد، چرا که بسیاری از مساجد ظرفیت شان یک ماه مانده به اعتکاف پر شده است، همه این موارد از دستاوردهای انقلاب است.
رئیس کمیته مساجد دهه فجر انقلاب اسلامی تصریح کرد: حال اگر بتوانیم با ظرفیت نخبگانی که در همین ۹۰ هزار مسجد و ۸۰ هزار بقاع متبرکه حضور دارند کارویژه ای را تعریف کنیم، می توانیم جریانی که دشمن دارد به عنوان یک روایت صحیح به باور جامعه می رساند را خنثی کنیم، یعنی جریانی که ذیل آن مردم حس می کنند که دین داری و انقلابیگری و ایستادگی در مقابل دشمن وجود ندارد.
حجت الاسلام و المسلمین خداداده گفت: همه این جریان سازی ها در حالی است که اخیرا طی نظرسنجی که از سوی یک مرکز علمی در سطح نوجوانان و جوانان صورت پذیرفت، پرسشی بر این مبنا طرح شد که اگر اتفاقی برای کشور بیفتد آیا حاضر هستید برای کشور کاری انجام دهید؟ پاسخ ۹۹ درصد به این سوال مثبت بود؛ سپس در ادامه این پرسش را مطرح کردند که اگر دین مخیر به این باشد که شما در این راه برای کشورتان از جان خود بگذرید آیا مسیر شهادت را انتخاب میکنید ؟ در پاسخ ۵۵ درصد جوابشان مثبت داده اند که نباید به این مساله بی توجه بود، به هر حال اینکه ارتباط مان با بخشی از بدنه جامعه قطع شده است، گرفتاری ما مسئولان است که باید این موارد را اصلاح کنیم.
وی ادامه داد: کمیته مساجد امروز می خواهد چنین نقشی را ایفا کند تا تبدیل به محل گفتوگوی نوجوانان و جوانان شده و حمایتهای درست را به مردم برساند که اگر این اتفاق به صورت صحیح انجام شود یعنی مشارکت بیشتر در انتخابات صورت گرفته است و این یعنی حضور باشکوهتر در راهپیمایی ۲۲ بهمن؛ این یعنی جشن های انقلاب از ۱۲ تا ۲۲ بهمن به صورت ویژه تر اجرا خواهد شد.
رئیس کمیته مساجد دهه فجر انقلاب اسلامی با تاکید بر این مساله که دشمن روایتهای ما اعم از روایتهای تاریخی و موارد مربوط به دستاوردها و اتفاقات مختلف را مخدوش جلوه می دهد، افزود: برای مثال وقتی در دوره ای از پهپاد صحبت می کردیم در اولین گام دشمن روایتی تولید کرد و گفت: این پهپاد واقعی نیست و مقوایی است! اما بعد از چند قدم متوجه شدند که نمیتوانند این واقعیت را منکر شوند لذا عنوان کردند که عامل مشکلات و گرفتاری شما و اینکه رفاه عالی در جامعه تان نداشتید این بود که پهپاد ساختید چراکه میخواستند آن حس غرور و بزرگی از دستاوردها و پیشرفت ها را از بین مردم مصادره کنند و مردم طعم شیرین پیشرفت را نچشند.
وی گفت: بنابراین روایت های درست از یک سو باید از طریق صدا و سیما و رسانه به گوش مردم برسد و از سوی دیگر در سطح بخشهای دیگر که یکی از آن بخش ها مساجد است؛ ما باید مسجد را به پایگاه پویایی تبدیل کنیم که تریبون تبلیغاتی درستی برای انقلاب باشد، مسجد نباید سکولار نباشد، بلکه باید انقلابی باشد و در کنار این ویژگی ها بتواند نقش رابط را بین مسئولانی داشته باشد که نمی توانند این ارتباط را با نوجوانان و جوانانی که به دین علاقه مند هستند را برقرار کنند، نوجوانان و جوانانی که حضورشان در ایام اعتکاف، در برنامه هیئات مذهبی و شب های قدر در مساجد متبلور است و نشان می دهد که تا چه اندازه این قشر مذهبی و توحیدی هستند؛ بنابراین باید زبان جدید قشر جدید یعنی دهه هشتادی و و دهه نودیها به مسئولان آموزش داده شود یا رابطی باشد تا آموزش ببیند چراکه زبان نسلها متفاوت است و به نظرم مسجد می تواند در این عرصه نقشآفرین باشد.
حجت الاسلام و المسلمین خداداده در ادامه به برخی از برنامه های کمیته مساجد ستاد مرکزی دهه فجر اشاره کرد و افزود: برگزاری نشست های تخصصی با موضوع نماز، مهدویت، انتظار، انقلاب اسلامی در مساجد؛ برگزاری نماز جماعت ظهر و عصر به صورت تشکیلاتی از جمله اقداماتی است که در روز ۲۲ بهمن محقق خواهد شد که این موضوع برای ما از اهمیت بسزایی برخوردار است، به این معنا که بعد از راهپیمایی برنامه ویژه خواهیم داشت و درب همه مساجدی که در اطراف مسیر در تمامی شهرها قرار گرفته اند باز بوده و حتما ویژه برنامه دارند تا پس از نماز هر مسجد به اقتضای خود، مراسمی داشته باشد یا نمایشگاه هایی برپا و مسابقاتی برگزار شود؛ به طور کلی برنامه ما این است که نماز جماعت ظهر و عصر راهپیمایی ۲۲ بهمن را تبدیل به یک رویداد مسجدی کنیم که در مسیر برگشت همه شرکت کنندگان با توجه به تقارن با اذان ظهر و عصر جهت اقامه نماز به مسجد بروند.
وی گفت: از سوی دیگر برگزاری نشست های خبری با همین موضوعات در دستور کار مسئولان همه کمیته ها قرار دارد؛ همچنین تهیه گزارش از مساجد و بقاع متبرکه به ویژه آن دسته از مساجد که در موضوع انقلاب پیشرو بودند نیز مورد توجه خواهد بود چراکه برخی مساجد شهدای بسیاری را تقدیم انقلاب اسلامی و دفاع مقدس کردند، بسیاری از مساجد میزبان سخنرانیهای انقلابی بودند و اساسا پایگاه انقلاب بودند؛ قرار است که از این مساجد گزارشی تهیه شود که البته چند کتاب در این زمینه تهیه و نوشته شده و مقالاتی نیز آماده و معرفی می شود.
حجت الاسلام و المسلمین خداداده تصریح کرد: برگزاری مراسم جشن تکلیف دختران در مساجد در ایام دهه فجر نیز می تواند یک جشن ویژه در مساجد باشد، همچنین با توجه به اینکه ایام رجب و شعبان تقارن با رنگ و بوی بهمن و سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی دارد، در نتیجه این مساله می تواند در ذیل موضوعات و مراسم دینی از جمله همین مراسم جشن تکلیف سایه بیافکند.
وی برپایی مسابقات ورزشی ویژه بچه های مسجد و فعالان مساجد را از دیگر فعالیت های این ایام دانست که به همت کمیته مساجد دهه فجر اجرایی خواهد شد و در ادامه افزود: غرفه هایی در مسیر راهپیمایی به همت بقاع متبرکه و مساجد در حال آماده سازی است، همچنین برپایی میز خدمت در مساجد با همکاری دولت انقلابی آیتالله رئیسی صورت میپذیرد که منجر به حضور وزرا و استانداران در قالب میز خدمت در مساجد خواهد شد، ذیل این اتفاق دیدار چهره به چهره با روسای ادارات و نهادها صورت می پذیرد.
رئیس کمیته مساجد ستاد مرکزی دهه فجر گفت: همچنین استفاده از ظرفیت کمنظیر بسیج که یکی از رویشهای انقلاب بوده و نفس مسیحایی امام راحل این شجره طیبه را در کشور ایجاد کرد از دیگر رویکردهایی است که به شکل ویژه مورد توجه قرار داده ایم که در این راستا مراسم نورافشانی و بزرگداشت یاد شهدا و امام (ره) را در همه مساجد و پایگاه های بسیج خواهیم داشت؛ همچنین دستاوردها و آثاری که انقلاب اسلامی در جامعه سبب شد در قالب نمایشگاه های مختلف فرهنگی و اجتماعی تبلور خواهد یافت.
وی افزود: از سوی دیگر برپایی جشنهای محوری، راهاندازی کاروانهای شادی در محلات کم برخوردار و مناطق روستایی نیز از دیگر برنامه هایی است که در اولویت خواهد بود؛ همچنین از سال گذشته شرایطی فراهم شد که راهپیمایی ۲۲ بهمن در روستاها نیز برگزار شد چراکه تا پیش از آن مردم ساکن در روستا برای شرکت در راهپیمایی مجبور بودند تا وسیله نقلیه تهیه کرده و به شهرها بیایند، اما از سال گذشته مراسم در روستاها برگزارو صحنه های بی نظیری را شاهد بودیم؛ در این راستا امسال مراسم نورافشانی در شب ۲۲ بهمن در سطح هزار روستای سراسر کشور خواهیم داشت.
حجت الاسلام و المسلمین خداداده در پایان اظهار کرد: همچنین بانگ الله اکبر ۲۲ بهمن در همه مساجد طنین انداز خواهد شد، البته دعوت می کنیم که بانگ اللهاکبر علاوه بر مساجد و در منازل نیز اتفاق بیفتد تا این طنین الله اکبر در سطح کوچه ها نیز شنیده شود، لذا مساجد مدیریت کنند تا مردم و نمازگزاران در ساختمان ها و مجتمع هایی که زندگی می کنند بانگ الله اکبر داشته باشند چراکه صدای انقلاب ما الله اکبر است که دشمن از آن می ترسد.
****
برنامههای کمیته کودک و نوجوان ستاد مرکزی دهه فجر اعلام شد
رئیس کمیته کودک و نوجوان ستاد مرکزی دهه فجر، شعار امسال کمیته کودک و نوجوان را «جشن ملی، بچههای امروز و آینده روشن» اعلام کرد که به یکپارچگی و وحدت کلمه توجه دارد.
نشست خبری حامد علامتی، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و رئیس کمیته کودک و نوجوان ستاد مرکزی دهه فجر، امروز سهشنبه، ۱۰ بهمنماه در سالن جلسات شورای تبلیغات اسلامی برگزار شد.
حامد علامتی، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در این نشست بیان کرد: در کمیته کودک و نوجوان همه نهادهای مرتبط با حوزه کودک و نوجوان حضور دارند و برای این قشر از جامعه برنامهریزیهایی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: کودکان و نوجوانان از اقشار مهم جامعه هستند که در ساختن آینده کشور نقش مهمی دارند. این نسل به جهت سنی در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نقشی نداشتند و دهه هشتاد و نودی هستند، اما آنها نشان دادند که دل در گرو انقلاب اسلامی دارند. برای تأیید این موضوع میتوان به حادثه تروریستی کرمان اشاره کرد که یک سوم شهدای این حادثه تروریستی از کودکان بودند که در مراسم سالگرد شهادت شهید سلیمانی حضور پیدا کرده بودند.
علامتی با بیان اینکه برای حوزه کودک در برنامههای دهه فجر از ابزار هنر استفاده شده است ادامه داد: برای حوزه نوجوانان نیز برنامهریزی شده تا خود این قشر کنشگری کنند. همچنین امسال از گروههای مردمی و حلقههای میانی استفاده کردیم و به جای تصدیگری دستگاهها از مردم دعوت کردیم تا حضور پیدا کنند و دستگاهها نقش متولی داشته باشند.
رئیس کمیته کودک و نوجوان ستاد مرکزی دهه فجر، شعار امسال کمیته حوزه کودک و نوجوان را «جشن ملی، بچههای امروز و آینده روشن» اعلام کرد که به یکپارچگی و وحدت کلمه توجه دارد و تصریح کرد: امسال دهه فجر با چهلم شهدای کرمان مقارن است؛ همچنین انتخابات و شهدای کودک و نوجوان غزه نیز مورد توجه برنامههای کمیته کودک و نوجوان بوده است. امسال تلاش شده تا فعالیتهای دهه فجر بر عهده گروههای مردمی باشد.
وی در رابطه با برنامههای کمیته کودک و نوجوان ستاد مرکزی دهه فجر شرح داد: اجرای برنامه «قصههای خوب برای بچههای خوب» برای کودکان زیر ۹ سال، برگزاری رویداد «یکصدا ایران»، رونمایی از رویداد «سفر قهرمان» بر مبنای قصه قهرمانان، حضور تماشاخانههای سیار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در مناطق مختلف، برگزاری اردوی راهیان پیشرفت، اعطای اسباببازی به کودکان، قصهگویی با موضوع قصه انقلاب پیشرفت و اراده، برگزاری جشنهای مختلف و سرودهای دستهجمعی و انقلابی، برگزاری اختتامیه نهمین دو سالانه ملی هنرهای تجسمی ویژه کودکان و نوجوانان، برگزاری جشنواره «از ایده تا اجرا»، برگزاری رویداد هر کلاس «یک قفسه، یککتاب» از جمله برنامههای دهه فجر امسال است.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اظهار کرد: با توجه به نزدیکی انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان برنامههای ویژهای در نظر گرفته شده است و صندوق انتخاب و جشن تکلیف سیاسی برای رأی اولیها برگزار خواهد شد. همچنین با توجه به اینکه روز ۱۴ بهمن روز ملی فناوری فضایی است برنامههایی برای معرفی دستاوردهای فضایی کشور در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه کاروان «پیک امید» از روز ۱۲ بهمن در مناطق محروم حاضر خواهد شد افزود: از دیگر برنامههای در نظر گرفته شده میتوان به کاشت نهال به یاد شهدای انقلاب اسلامی، پویش خوانش کتاب «صد ثانیه کتاب»، اجرای سرود ملی به صورت پویانمایی ویژه کودکان و نوجوانان، رونمایی از تازههای نشر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، برگزاری نمایشگاههای مختلف، پیشبینی جشن و اهدای هدایا به کودکان کار، نمایش فیلمهای سینمایی و پویانمایی در مناطق محروم و روستایی، برگزاری برنامه «من انقلابیام» اشاره کرد.
علامتی اظهار کرد: همچنین برای کودکان با نیازهای ویژه برنامههایی تدارک دیده شده است تا اجرا شود و به کانونهای اصلاح و تربیت نیز توجه و برنامههایی پیشبینی شده است. علاوه بر این برای کودکان اتباع هم برنامه داریم و مانعی برای حضور این کودکان وجود ندارد.
وی تصریح کرد: بسیاری از این برنامهها از اول بهمن آغاز شده و در دهه فجر به اوج خود میرسد، اما قله برنامهها در راهپیمایی روز ۲۲ بهمن خواهد بود که امیدواریم شاهد حضور پرشور کودکان و نوجوانان باشیم.
در پایان این مراسم از پوستر کمیته کودک و نوجوان رونمایی شد.