ٖ تنظیمات قالب
امروز : جمعه 09 آذر 1403
  • 1400/03/04 - 09:14

فیلم/پیام فتح خرمشهر در آستانه انتخابات چیست؟

اگر اراده‌ها، انگیزه‌ها، دلسوزی‌ها و مسئولیت پذیری‌ها مثل دوران فتح خرمشهر باشد، دور نیست که در میدان‌های اجرایی و اقتصادی کشور هم فتح الفتوحی مثل آزادی خرمشهر‌ها رقم بخورد.

خرمشهرها.jpg

سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری، ۲۸ خرداد برگزار می‌شود؛ در ماهی که یادآور حماسه تاریخی فتح خرمشهر است. این شاید فرصتی باشد برای یادآوری به نامزد‌های انتخاباتی و به رای دهندگان که امروز لازم است در میدان‌های اجرایی و اقتصادی کشور هم فتح الفتوحی مثل آزادی خرمشهر‌ها رقم بخورد. دور نیست اگر اراده‌ها و انگیزه‌ها و دلسوزی‌ها و مسئولیت پذیری‌ها مثل آن دوران باشد.

 

این روز‌ها کسانی که هم سن و سال فرماندهان جوان عملیات فتح خرمشهر هستند، کسانی که متولد سال‌های پس از جنگ اند، متولدین پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸، از صدای معروف «شنوندگان عزیز توجه فرمایید، خرمشهر، شهر خون آزاد شد» خاطره‌ای ندارند. آن‌ها شاید دقیقا نداند فتح 'خرمشهری' که آبان ۵۹ پس از ۳۵ روز مقاومت از سوی ارتش رژیم بعث عراق اشغال شد چه اهمیتی در تاریخ ایران دارد. شاید دقیقا ندانند سقوط خرمشهر به عنوان نماد قوی پنجگی دشمن و مظلومیت ملت ایران در تاریخی ثبت شده که پس از یک انقلاب نوپا از سوی رژیم بعث عراق با حمایت قوی‌ترین ارتش‌های جهان از شوروی سابق تا آمریکا و ناتو به مردم ایران تحمیل شد.
 
شاید ندانند با آزادی خرمشهر در ساعت ۱۱ صبح سوم خرداد ۶۱، سرنوشت نهایی جنگ نوشته شد. در این عملیات بیشترین مساحت از خاک ایران شامل ۵۴۰۰ کیلومتر مربع آزاد شد.

سردار شهید حاج قاسم سلیمانی که در عملیات آزادی خرمشهر، فرماندهی سپاه ثارالله کرمان را برعهده داشت درباره این عملیات به سردار احمد غلامپور از دیگر فرماندهان آزادسازی خرمشهر می‌گوید: «حاج احمد، یادت هست لشکر ۵ عراق در عملیات بیت المقدس، چقدر جنگید و چه فشاری روی ما آورد؟ توی خواب هم نمی‌دیدیم که روزی برسد که با عنایت خدا، فرمانده همان لشکر ۵ عراق، دو زانو مقابل ما بنشیند و کسب تکلیف کند. خدایا بزرگیت را شکر.»

عملیات خرمشهر نماد تحقق آرمان‌های بزرگ یک ملت و نتیجه مقاومت و ایستادگی بر ارزش هاست که شاید کسی باورش نمی‌شد محقق شود؛ در منابع خبری آمده است که برخی خبرگزاری‌های بزرگ دنیا تا دو روز خبر آزادسازی خرمشهر را منتشر نکرده بودند. شاید باور نمی‌کردند یا نمی‌خواستند باور کنند.

خرمشهر در تاریخ معاصر ایران یک نماد است؛ نماد مبارزه توأم با ایمان، انگیزه و مسئولیت پذیری؛ نماد تلاش برای وطن و ارزش‌ها که به پیروزی منتهی شد.

حالا جوانان هم سن و سال فرماندهان عملیات بیت المقدس همچنان در 'میدان' هستند؛ در میدان‌هایی مثل اقتصاد یا امور اجرایی کشور؛ و چشم‌ها به آنهاست برای آنکه کار بزرگی بکنند؛ به نظر می‌رسد درس خرمشهر برای جوانان و البته مسئولان امروز کشور این است که وقتی انگیزه باشد، اراده و خواستن باشد و وقتی مسئولیت پذیری و تعهد باشد، پیروزی قطعی است. حتی اگر دنیا باور نداشته باشد یا نخواهد باور کند.
 
 منبع: خبرگزاری صداوسیما
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: