شهید فهمیده؛ الگوی اخلاقی و تربیتی
شهید محمدحسین فهمیده؛ اسطوره ای است که در یادها زنده ماند و تبدیل به الگویی نه تنها برای نسل نوجوان بلکه برای همه اقشار در همه دوران شد.
هشتم آبان ماه هر سال، یادآور خاطره رزمنده نوجوانی است که با نثار جان خود، بر سرخی و طراوت خون شهیدان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی افزود. امروز روز شهامت، مردانگی، شرف، انسانیت و غیرت است. روزی که نوجوان بسیجی ۱۳ ساله آرزوهای دور و دراز خود را کنار گذاشت و مردانه به پیشواز شهادت شتافت. نوجوانی که به یک باره قله انسانیت را پیمود و چه بسیار اهل ریاضت و سیر و سلوک که در پیمودن این راه پر فراز و نشیب بر این رهگذر الهی غبطه می خورند.
امروز روز شهادت محمد حسین فهمیده، نوجوانی است که به همه جهانیان فهماند که چگونه می توان در سن ۱۳ سالگی ره صد ساله را طی و نشان و مدال رهبریت را دریافت کرد. این شهید گرانقدر الگوی تمام عیار تمام نوجوانان ایرانی است.
امام خمینی (ره) او را صرفا الگویی برای قشر خاصی از اجتماع معرفی نکرد بلکه تعبیر «رهبر» در موردش به کار برد.
شهید فهمیده از نگاه شهید آوینی
سید شهیدان اهل قلم، حاج مرتضی آوینی، در قسمتی از برنامه پنجم روایت فتح با نام شهری در آسمان شهادت محمد حسین فهمیده را این گونه زیبا ترسیم میکند:
«خرمشهر، از همان آغاز خونین شهر شده بود. خرمشهر، خونین شهر شده بود. آیا طلعت را جز از منظر این آفاق می توان نگریست ؟ آنان در غربت جنگیدند و با مظلومیت به شهادت رسیدند و پیکرهایشان زیر تانک های شیطان تکه تکه شد و به آب و باد و خاک و آتش پیوست. اما… راز خون آشکار شد. راز خون را جز شهدا در نمی یابند. گردش خون در رگ های زندگی شیرین است . اما ریختن آن در پای محبوب ، شیرین تر. … شایستگان آنانند که قلبشان را عشق تا آن جا انباشته است که ترس از مرگ جایی برای ماندن ندارد. شایستگان جاودانانند. حکمرانان جزایر سرسبز اقیانوس بی انتهای نور، که پرتوی از آن همه کهکشان آسمان دوم را روشنی بخشیده است».
نوجوان فهمیده ای که الگوی نسل های آینده شد
ایثار و از خود گذشتن و دوری از عافیت طلبی و مصلحتاندیشیهای نابجا است که جریان معروف نارنجک به خود بستن و با این وسیله به مقابله با دشمن رفتن، مهمترین دلیل بر آن است که او فردی ایثارگر بود که از عافیت طلبی و مصلحت اندیشی های نابجا دوری کرد و در این راه از جانش گذشت.
در احوالات او ذکر شده که به مدرسه و درس خواندن علاقه وافری داشت و غیر از کتب درسی کتب دیگری را نیز مطالعه میکرد؛ سطح هوش او بسیار خوب بود و معمولا در کلاس، درس را یاد میگرفت و همیشه شاگرد اول تا سوم بود. اما او به اولویتهای زندگی توجه داشت و کلاس و درس و مشق را رها کرد و برای حفظ استقلال و کیان انقلاب اسلامی در جبههها حضور یافت.
خوش اخلاقی و خوش رفتاری؛ شهید فهمیده بسیار سرآمد بود و با همه با چهرهای باز وگشاده برخورد میکرد. خیلی زود با افراد میجوشید و گرم و صمیمی میشد. نسبت به همه به خصوص در برابر بزرگترها مودب بود و احترام می گذاشت. این اخلاق نیکو و خوش قلبی او سبب شد که حتی با دشمن اسیرش هم با ملاطفت رفتار کند. نقل میکنند که اسیر عراقی دراز کشیده بود . حسین اورکت خود را از تن در آورد و زیر سر سرباز عراقی قرار داد.
شهید محمدحسین فهمیده بهترین گواه برای نسلهای امروز و فرداست تا فداکاران و مجاهدان این سرزمین را بشناسند و بدانند که برای امنیت و آرامش و عزت امروز ایران و ایرانی بهترینها جان فدا نمودند و امروز شهید فهمیده الگوی نوجوانان ایران اسلامی است. در واقع امروز با وجود گذشت سالیان سال از شهادت حسین فهمیده اما باز هم نوجوانان و جوانانی هستند که با تاسی از این شهید گرانقدر در عرصه های مختلف جهاد در پی کمک و یاری به هم نوعان خود هستند و دشمن بداند کماکان شهید فهمیده ها هستند که نخواهند گذاشت یک وجب از خاک و ناموس وطن به دست بیگانگان و مزدوران بیفتد.