ٖ تنظیمات قالب
امروز : پنجشنبه 08 آذر 1403
  • 1400/08/08 - 13:11

ابوترابی فرد: توجه انبیا به تشکیل نظام سیاسی/ لزوم توجه دقیق به اسناد بالادستی نظام

خطیب جمعه تهران گفت: صد‌ها سند در قرآن، سیره پیامبر (ص) و اولیای دین نشان می‌دهد که انبیاء الهی به ویژه پیامبر اسلام (ص) در مسیر دولت سازی و تشکیل نظام سیاسی قدم برداشتند.

ابوترابی.jpg

حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد در خطبه اول نماز جمعه تهران ضمن تشکر از ستاد برگزاری نماز جمعه و توصیه برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در مجامع عمومی، افزود: محور سخنانم نامه الهام بخش، امیدآفرین و دولت ساز امیرالمومنین علی (ع) به مالک اشتر است به ویژه با توصیه‌ای که رهبر انقلاب در آغاز دولت سیزدهم داشتند و حاکمان را به فهم این نامه و رعایت فرامین آن به صورت خاص توصیه کردند.
وی گفت: حضرت علی (ع) در شرایط خاصی که معاویه خلق نمود و از آن به عنوان دوران غارات نام برده می‌شود و افرادی را برای خلق ناامنی و قتل و غارت روانه نقاط مختلف جهان اسلام می‌کرد، اقدام به انتصاب مالک اشتر به عنوان استاندار مصر نمودند.
خطیب نمازجمعه تهران تصریح کرد: این دقیقا همان حرکتی است که امروز از سوی دستگاه استکبار شاهد هستیم و داعش یک نمونه آن است.
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد گفت: مهمترین پیام انتصاب مالک در این مقطع و با همه احترام و منزلتی که امیرالمومنین (ع) برای محمد بن ابی بکر استاندار وقت مصر قائل بودند، رعایت جایگاه شایسته سالاری در اندیشه دینی و نظام سیاسی الهی است.
وی با بیان اینکه این روش یک درس عملی برای ماست، افزود: اگر این اصل مورد توجه قرار گیرد با یک تحول و انقلاب عظیم در همه عرصه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی روبرو خواهیم بود.

خطیب جمعه تهران با اشاره به توصیف مالک اشتر از سوی امیر مومنان (ع) برای مردم و توصیه به اطاعت کردن مردم از مالک اشتر، تصریح کرد: این مضامین یعنی اگر پیوند دولت و ملت نباشد مالک اشتر با همه شخصیتش، فرمانده موفقی نخواهد بود.
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد گفت: ایشان در توضیح این توصیه به مردم بیان می‌کنند بیم سستی در مالک نمی‌رود، زیرا او یک شخصیت دارای عزم، اراده و انگیزه است و این یعنی مدیران در نظام اسلامی باید از بالاترین سطح عزم، اراده و انگیزه برخوردار باشند و سستی در کار آن‌ها مشاهده نشود.
وی با بیان اینکه باید مدیران سطوح مختلف براساس شایسته سالاری انتخاب شوند، اظهارداشت: علی (ع) مالک را نماد عدالت و تعهد به مبانی و اصول عقلی و علمی می‌دانند و باتوجه به شخصیت مالک حضرت به وی می‌فرمایند که تو در جایگاهی قرار داری که من برای برپایی دین خدا از تو کمک می‌گیرم و این همان جایگاهی است که سردار سرافراز سپاه اسلام شهید سلیمانی نزد مقام معظم رهبری داشته اند.
خطیب نمازجمعه تهران تاکید کرد: نکته دیگر این نامه و انتصاب مالک، اصل نظام سازی و دولت سازی در اندیشه دینی است که رهبر معظم انقلاب در بیانات اخیر خود به آن اشاره کردند.
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد گفت: صد‌ها سند در قرآن، سیره پیامبر (ص) و اولیای دین نشان می‌دهد که انبیاء الهی به ویژه پیامبر اسلام (ص) در مسیر دولت سازی و تشکیل نظام سیاسی قدم برداشتند، زیرا بدون یک نظام سیاسی کارآ و مبتنی بر اصول عقلانی و علمی، امکان تحقق اهداف انبیاء وجود ندارد.
وی در ادامه درباره پاسخ حضرت علی (ع) به طرح لا حکم الا لالله خوارج، افزود: امیرالمومنین (ع) می‌فرمایند جامعه نیازمند حکومت، فرمانروا و نظام سیاسی است و اگر شما راه را برای شخصیتی، چون امام امت و خلف صالح آن یعنی رهبر معظم انقلاب هموار کردید، اساس یک نظام الهی را بنیان گذارده اید.
خطیب نمازجمعه ادامه داد:، اما اگر از این موضوع فاصله گرفتید جامعه بدون حاکم نمی‌ماند و عناصر و مزدوران بیگانه، قاجار و دودمان پهلوی زمام امور را دردست می‌گیرند.
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد گفت:‌ای مردم اگر شما در صحنه نبودید و رهبران و مدیران صالح را انتخاب نکردید این افراد تمام هویت دینی، اسلامی​، فرهنگی، استقلال، آداب و رسوم و همه حوزه‌های زندگی شما را به نفع خود مصادره می‌کنند.
وی در ادامه با اشاره به نامه علی (ع) به مالک اشتر، افزود: در این نامه علی (ع) به عنوان امام و پیشوا، استانداری را انتخاب می‌کند که باید در مسیر حکومت سازی، دولت سازی و نظام سازی اسلامی قدم بردارد و در نامه ویژگی‌های این نظام سیاسی را مشخص و شاخصه‌های آن را تعریف می‌کند.
خطیب نمازجمعه تهران اضافه کرد: از مهمترین شاخصه‌ها انتخاب مدیران و رهبران صالح، قرارگرفتن این افراد در جایگاه خود و قدم برداشتن در چارچوب اصول و مبانی اسلامی است.

حجت الاسلام والمسلمین سید محمدحسن ابوترابی فرد در خطبه دوم نماز اظهار داشت: در آغاز خطبه توصیه‌ای به دانش آموزان و تشکل‌های دانش آموزی از توصیه‌های حکیمانه رهبر انقلاب را بیان می‌کنم و آن اینکه تمام وقت خود را به سه حوزه تحصیل علم، تهذیب نفس و تربیت جسم و بدن و ورزش و سلامت اختصاص دهید هر قدر می‌توانید برای فراگیری علم و دانش و تهذیب نفس خویش یعنی تعهد به علم وقت بگذارید و عالمی متعهد باشید.

وی تصریح کرد: همچنین از تربیت جسم و بدن و توجه به موضوع ورزش غافل نشوید در دورانی که با تعطیلی فیزیکی مدارس مواجه بودیم هر چند با اقدامات خوبی با هماهنگی کادر آموزش و پرورش و مدیران مربوطه و حمایت رسانه ملی و همت بلند پدران و مادران روبه رو بودیم، اما نسبت به بخش ورزشی و تربیت بدنی به طور کامل پاسخی داده نشد.
خطیب جمعه تهران گفت: توصیه ام به آموزش و پرورش این است که علاوه بر تلاش برای جبران کاستی آموزش موضوع ورزش برای سلامت جسم، روح و شادابی دانش آموزان را نیز در دستور کار خود قرار دهند.
وی افزود: همچنین آموزش و پرورش در این دولت و وزیر منتخب و کارکنان این وزارتخانه با برنامه‌ای دقیق و قابل دفاع، نگاه به آموزش و پرورش برای تحول در این حوزه مهم را هموار کنند.
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد در ادامه با اشاره به اصل ۴۳ قانون اساسی خطاب به رئیس جمهور، دولت و مجلس و دستگاه قضایی توصیه کرد: باید به اسناد بالادستی نظام به طور دقیق توجه شود چرا که کم نیستند مدیرانی که از اسناد بالادستی نظام کاملا بی اطلاعند، قانون اساسی سندی برای حکمرانی و اداره کشور است و همان نقشی را دارد که نامه امام علی (ع) برای مالک اشتر داشت.
امام جمعه موقت تهران گفت: نامه الهام بخش، امید آفرین و دولت ساز امیرالمومنین به مالک اشتر را در این عرایضم بیان می‌کنم به ویژه با توصیه‌ای که رهبر معظم انقلاب در آغاز دولت سیزدهم داشتند و به حاکمان برای فهم این نامه و رعایت فرامین و اجرای دستورات آن حضرت توصیه‌ای خاص داشتند.
وی با اشاره به مفاد نامه علی (ع) در این باره تصریح کرد: مدیران در نظام اسلامی باید بالاترین سطح عزم و اراده را داشته باشند و مردم در آن‌ها سستی مشاهده نکنند. مدیران ارشد و میانی در نظام اسلامی باید دقیقا اشراف علمی به این سند مهم که نقشه راه حکمرانی در نظام اسلامی است و همه افتخار جمهوری اسلامی ایران است داشته باشند و آن را مورد توجه قرار دهند.
خطیب جمعه تهران در بخش دیگری از سخنان خود به فصل چهار اصل ۴۳ قانون اساسی که به موضوع اقتصاد و امور مالی پرداخته اشاره کرد و گفت: بعد از چهار دهه از این اصل فاصله داریم و در این اصل به تامین استقلال اقتصادی جامعه و ریشه کن کردن فقر و محرومیت و برآوردن نیاز‌های انسان پرداخته شده است.
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد اضافه کرد: از اهداف حکمرانی در اندیشه دینی تحقق این اصل است که همانا برآوردن نیاز‌های انسان در جریان رشد و حفظ آزادی اوست همان آزادی که در حکومت علی (ع) و انبیاء الهی بود.
وی گفت: همچنین در ذیل این اصل اقتصاد جمهوری اسلامی ایران براساس ضوابطی استوار است که شامل تامین نیاز‌های اساسی از جمله مسکن، خوراک، پوشاک، درمان، آموزش و پرورش و امکانات لازم برای تشکیل خانواده برای همه است و این اصل باید، چون تابلویی در جلوی چشم مسئولین باشد.
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد افزود: تامین شرایط و امکانات کار برای همه در جامعه اسلامی نکته دیگری است که در این اصل ذکر شده و بیکاری معنا ندارد سیاست‌های ما باید با این اهداف تنظیم شود و به همه نیاز‌های جامعه پاسخ داده شود و جامعه‌ای مرفه و اشتغال مناسب برای همگان شکل بگیرد.
وی گفت: همچنین فراهم آوردن امکانات برای ایجاد اشتغال آنانی که امکانات لازم را برای کار ندارند آن هم در قالب تعاونی و وام‌های بدون بهره در کشور که جای وام‌های بدون بهره در نظام بانکی و نظام اقتصادی کشورخالی است. برای تحقق این هدف تاکنون چند گام برداشته شده یا راه‌هایی برای فراهم آوردن امکانات که از طریق مشروع باشد که به تداوم ثروت برای گروه‌های خاص منتهی نشود.
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد افزود: شکاف‌های طبقاتی نیز باید در کشور ایجاد نشود و دولت را به شکل کارفرمای مطلق درنیاورد و قطب‌های ثروت شکل نگیرد.
وی تاکید کرد: خلاف قانون اساسی گام برداشتیم و دولت امروز به کارفرمایی بزرگ و مطلق تبدیل شده و تمام بودجه عمومی کشور برای پاسخ به هزینه‌های دولت است.
خطیب جمعه تهران در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به این که این روز‌ها دولت در حال تدوین لایحه بودجه کل کشور برای سال آینده است گفت: با شاکله‌ای که از ریاست سازمان برنامه و بودجه دارم ایشان شخصیتی استوار و مصمم هستند و انتظار داریم مجلس با دولت همراهی کامل را برای کاهش حداکثر هزینه‌های جاری اداره کشور داشته باشد.
وی تصریح کرد: سوال مردم این است که آیا می‌شود کشور را ارزان‌تر اداره کرد؟ مردم به دولت و مجلس اجازه نمی‌دهند کشور را گران اداره کنند و این مهم امروز به یکی از مهمترین دغدغه‌های رئیس جمهور و سازمان برنامه و بودجه تبدیل شده و دولتمردان در تمامی سطوح و نمایندگان مجلس در خانه ملت کمک کنند تا در این مسیر قدمی شایسته بردارند.

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: