ابعاد شخصیتی حضرت زهرا (سلام الله علیها)
ابعاد شخصیت والای حضرتزهرا(س) بسیار گسترده و وسیع است که تنها در سایۀ تأمل و ژرفاندیشی میتوان به گوشهای از شخصیت و فضایل آنحضرت پی برد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، «حضرت فاطمه زهرا (س) الگویی در تمام عرصهها برای زنان و مردان جامعه است و به خاطر جامع بودن شخصیت حضرت زهرا (س) است که به ایشان لقب «سیده النساء العالمین» میدهند. حیا، عفت، فعالیت اجتماعی، سیاسی، جریانشناسی، امامشناسی و سایر موارد حضرت میتواند برای ما الگو باشد و باید در این عرصهها فرهنگ سازی داشته باشیم.»
ارزش فاطمه زهرا (س) به عبودیت و بندگی خداست. اگر بندگی خدا در حضرت فاطمه زهرا(س) نبود، ایشان صدیقه کبری نبود. صدیق کسی است که آنچه را میاندیشد و میگوید، صادقانه در عمل آن را نشان دهد.
ابعاد شخصیت والای حضرتزهرا(س) بسیار گسترده و وسیع است که تنها در سایۀ تأمل و ژرفاندیشی میتوان به گوشهای از شخصیت و فضایل آنحضرت پی برد. مطالعه و تحقیق پیرامون محورهای معنوی و الهی، علم و دانش و مبارزات سیاسی و اجتماعی آنحضرت و... ما را در رسیدن به مقصود یاری میدهد.
برخی از آیات قرآن کریم در شأن اهل بیت(ع) نازل شده است، که حضرت صدّیقه زهرا(س) نیز یکی از آن پنج نور پاک است؛ مانند آیۀ تطهیر.
برخی از ویژگیهای بارز اخلاقی و انسانی حضرت فاطمه(س) -به شهادت کتب مختلف شیعه و سنی- از این قرار است:
- پارسایی و قناعت به ثروتی اندک و امکاناتی ناچیز، در عین امکان بهرهمندی از بالاترین امکانات،
- انفاق و ایثار فراوان در اشیای مورد علاقه و نیاز خویش،
- عبادت خالصانه و نیایش به درگاه باری تعالی،
- تبلور حیا و عفت،
- الگوی کامل پوشش و حجاب اسلامی،
- علم و دانش گسترده سیده زنان عالم که گوشهای از آن آگاهی بر محتوای کتاب شریف مصحف فاطمه است،
- مبارزات سیاسی و اجتماعی ایشان -بعد از رحلت پیامبر (ص)- در پاسداری از مقام ولایت حضرت علی(ع).
حضرت فاطمه(س)الگویی در تمام عرصهها است.به خاطر جامع بودن شخصیت حضرت زهرا (س) است که به ایشان لقب سیده النساءالعالمین میدهند.
حیا، عفت، فعالیت اجتماعی، سیاسی، جریانشناسی، امامشناسی، پارسایی و قناعت به مال کم و امکاناتی اندک، انفاق و ایثار بسیار، عبادت خالصانه و نیایش به درگاه خداوند، تبلور حیا و عفت، الگوی کامل پوشش و حجاب اسلامی و علم و دانش گسترده و ... از خصوصیات بارز اخلاقی بانوی دو عالم بوده است.