رئیس ستاد بزرگداشت دهه کرامت:
۷۲۰ عنوان برنامه ملی و بینالمللی به مناسبت بزرگداشت دهه کرامت در 8 هزار نقطه کشور اجرا میشود
نشست ستاد بزرگداشت دهه کرامت شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی امروز (سه شنبه، ۴ اردیبهشت ماه) با حضور نمایندگان دستگاه های مختلف عضو این ستاد به میزبانی آستان حضرت عبدالعظیم (ع) برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی حجت الاسلام والمسلمین کمال الدین خداداده با تقدیر از همکاری دستگاه ها و نهادهای مختلف که در طول سالهای اخیر منشا انچام کارها و اجرای برنامههای بزرگی در دهه کرامت بودهاند گفت: یکی از برنامه های ملی ایام دهه کرامت، برگزاری جشن های سراسری دختران انقلابی است که قرار است امسال با محوریت حرم حضرت فاطمه معصومه (س) در هزار نقطه کشور برگزار شود.
حجت الاسلام والمسلمین خداداده در ادامه با قدردانی از دفاتر شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در استانها گفت: با همکاری و راهبری شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برنامههای متنوعی همزمان با ایام دهه کرامت در استانها و شهرستانهای مختلف کشور اجرا میشود. به عنوان مثال جشنهای ' زیر سایه خورشید' امسال در اغلب استانها و برخی کشورها برگزار خواهد شد که حامل سفیر امام رضا(ع) است و امسال برای هفدهمین سال در روستاها و شهرهای کوچک و بزرگ برگزار میشود و دارای گستره وسیع و آثار و برکات زیادی است.
وی در ادامه به شعار محوری و عناوین روزهای دهه کرامت اشاره کرد و گفت: شعار محوری و عناوین روزهای دهه کرامت به زودی نهایی شده و در اختیار اعضا قرار خواهد گرفت.
رئیس ستاد بزرگداشت دهه کرامت مساله مشارکت و همدلی اجتماعی، زیست عفیفانه، اقتدار و عزت ملی، خدمت کریمانه و تکریم شهدا و حمایت از مردم غزه و شهدای فلسطین را از موضوعات محوری برنامه های دهه کرامت عنوان کرد و گفت: لازم است محتواهای غنی و هماهنگ، توسط اهل منبر و افرادی که مسئولیت اجتماعی دارند تولید شود تا عزت و اقتداری که در سایه اهل بیت عصمت و طهارت(ع) برای کشور و ملت ایران به دست آمده، تقویت گردد و خودمان برای جامعه خود تصمیم بگیریم و با توجه به فرهنگ و مذهب خود، تولید محتوا داشته و الگو سازی نمائیم.
حجت الاسلام والمسلمین سید علی قاضی عسکر در نشست ستاد بزرگداشت دهه کرامت تاکید کرد:
تقویت باورهای دینی و همدلی و نشاط اجتماعی با مشارکت حداکثری مردم در برنامه های دهه کرامت مورد توجه قرار گیرد
حجتالاسلام و المسلمین سید علی قاضیعسکر تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) در این نشست بر ضرورت اجرای برنامههای عملی و کاربردی مبتنی بر آموزههای دینی و تولید محتوای غنی با هدف تقویت باورهای دینی و همدلی و نشاط اجتماعی با مشارکت حداکثری مردم تاکید کرد.
حجتالاسلام و المسلمین قاضیعسکر افزود: در چند سال اخیر برای برگزاری هرچه با شکوهتر بزرگداشت این دهه تلاشهای زیادی صورت گرفته و من به عنوان کوچکترین خادم این حرم و آستان معظم، از همه اعضای محترم و دست اندکاران تشکر و قدردانی میکنم.
وی افزود: همانطور که اشاره شد حدود 720 برنامه پربار و ارزشمند برای بزرگداشت ایام دهه کرامت پیشبینی و در سایت بارگذاری خواهد شد تا همه اعضا از این برنامهها استفاده نمایند.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) اضافه کرد: هر ساله استقبال بسیار خوبی از برنامههای مذهبی و معنوی دهه کرامت از سوی عموم مردم صورت میگیرد و در حرم حضرت امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) جمعیت میلیونی و در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) نیز جمعیت 40 هزار نفری گردهم جمع میشوند که نشان دهنده اقبال و تمایل مردم به این قبیل برنامههاست.
تاکید بر تولید محتوای غنی با هدف تقویت باورهای دینی و مقابله با هجمه های تبلیغاتی دشمن
تولیت آستان حضرت عبدالعظیم (ع) با اشاره به اهمیت تولید محتوای غنی و پربار با هدف ترویج سبک زندگی و سیره رضوی و تقویت باورهای دینی مردم در ایام دهه کرامت گفت: اگر برنامهها به لحاظ محتوایی تقویت شود، قطعا میتواند در جامعه تاثیرگذار بوده و آثار و برکات ارزشمندی به همراه داشته باشد.
وی با اشاره به ضرورت تبیین مباحث کاربردی و عملی دینی و اسلامی در جامعه گفت: اسلام در خصوص مسائل مهم کاربردی و عملی از جمله شیوههای حکمرانی دینی، اقتصاد و کشاورزی، صنعت، فرهنگ و بسیاری از موضوعات کاربردی مورد نیاز امروز، توصیهها و راهکارهای عملی دارد و روایات و آیات زیادی در این خصوص نقل شده است که متاسفانه کمتر به آن پرداخته شده و برای برخی ناشناخته است.
حجتالاسلام قاضیعسکر اضافه کرد: من در برنامه شبهای قدر، مبحثی در خصوص ویژگیهای حکمرانی دینی از منظر حضرت امیرالمومنین علیه السلام و نگاههای اقتصادی ایشان مطرح کردم که بسیار مورد استقبال قرار گرفت. این روایات از سیره و گفتار حضرت علی(ع) و قرآن گرفته شده و سخن ما نیست، ولی بسیاری از مردم آنها را نمیدانند و تاکنون نشنیدهاند و لازم است این سبک زندگی در اسلام و سیره و ورایات ائمه برای مردم بیشتر بازگو و تبیین شود.
وی با اشاره به هجمهها تبلیغاتی دشمن علیه اسلام گفت: امروز برخی عقاید و اصول مورد هجمه دشمن قرار گرفته که تاثیر منفی بر نوجوانان و جوانان گذاشته و آسیبهای زیادی در جامعه دارد . بنابراین لازم است با این هجمهها مقابله شود و با استناد به روایات و موضوعات کاربردی و عملی مبتنی بر دین، پاسخ مناسبی به این شبهات داده شود.
ضرورت تقویت امید، نشاط و همدلی اجتماعی با بهرهگیری از مشارکتهای مردمی
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری(مدظله العالی) به موضوع امیدآفرینی در جامعه به ویژه در میان نسل جوان، اظهار داشت: امروز در شرکتهای دانشبنیان، کارهای بزرگی توسط جوانان و به ویژه بانوان محجبه تحصیل کرده در دانشگاههای داخل کشور صورت میگیرد.این جوانان و بانوان در کنار شخصیتهای بزرگ و برجسته تاریخی و بزرگان دینی ما باید برای سایر جوانان الگو باشند و نمونههای خوبی برای امیدآفرینی و خودباوری در جامعه هستند.
حجتالاسلام قاضیعسکر خاطرنشان کرد: در کشورهای اسلامی کتب زیادی در مورد زنان برجسته جهان اسلام تدوین شده است. لازم است این زنان برجسته جهان اسلام در حوزههای مختلف اقتصادی، علمی و سیاسی به دختران مسلمان ایرانی معرفی شوند و در جلسات مربوط به دختران و بانوان در خصوص این شخصیتهای برجسته در کنار الگوهای دینی، صحبت شود و تنها به جشن و مداحی اکتفا نشود.
وی افزود: گسترش شادی و نشاط به شکل صحیح، نیاز فوری جامعه است و باید در برنامههای دهه کرامت در کنار ترویج همدلی و مهرورزی اجتماعی مورد توجه قرار گیرد.
حجتالاسلام قاضیعسکر با بیان این که مساله فلسطین نیز از موضوعات محوری برنامههای دهه کرامت است گفت: لازم است موضوع حمایت از فلسطین و همدلی با کودکان فلسطینی نیز در برنامههای این دهه مورد توجه قرار گیرد و دختران شهدا و ایتام و معلولین به طور ویژه مورد تکریم و تجلیل قرار گیرند.
حجت الاسلام محمد مهدی عرب انصاری، معاون مراسم ها و امور استان های شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گفت: در ایام دهه کرامت چند موضوع از اهمیت برخوردار است، اول اینکه سیاست های ابلاغی امام (ره) در این زمینه مورد توجه بوده است و با توجه به اینکه اعتاب مقدسه خاستگاه مومنین و مردم ولایت مدار است، ضرورت دارد که دستگاه های فرهنگی در ایام دهه کرامت برنامههای محتوایی اثرگذار تولید نمایند.
وی ادامه داد: ظرفیت های بسیاری برای اجرای جشن های دهه کرامت وجود دارد که لازم است از این ظرفیتها به نحو احسن بهره برداری شود.
وی از هماهنگی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با مسئولان مربوطه به منظور بسط و گسترش برنامههای این دهه خبر داد و گفت: با همکاری اعتاب مقدسه و با بهرهگیری از ظرفیتهای لازم میتوان فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی متنوعی در این ایام برگزار کرد.
حجت الاسلام والمسلمین سید محسن محمودی، رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران گفت: این شورا آمادگی دارد با محوریت اعتاب مقدسه جشن های دهه کرامت و نیز تکریم بانوان را مورد توجه قرار دهد.
حجت الاسلام محمودی خاطرنشان کرد: اهتمام نیروهای مسلح به روز دختر، ارائه محتوا در این روز در تریبونهای نماز جمعه و اهتمام به ترویج فرهنگ فاطمی، رضوی و حسنی (ع) در این ایام مورد توجه قرار خواهد گرفت.
آثاری، نماینده نهاد کتابخانههای عمومی در ستاد بزرگداشت دهه کرامت گفت: با توجه به تقارن دهه کرامت و نمایشگاه کتاب بنا داریم جشنواره کتاب رضوی را برگزار کنیم. این جشنواره سال گذشته با حضور یک میلیون نفر برگزار شد.
وی با اشاره به ظرفیت ۸۰۰ کتابخانه نهاد کتابخانه هایعمومی در روستاها گفت: پنج میلیون نفر در کتابخانههای عمومی عضویت دارند که دو و نیم میلیون نفر آنها کودک و نوجوان هستند، بنابراین میتوانیم از این ظرفیت برای ترویج فرهنگ رضوی بهرهبرداری کنیم.
وی آذینبندی کتابخانهها، عضویت رایگان بانوان، برگزاری جلسات گفت و گوی آزاد و برپایی جشنهای روز دختر را از دیگر برنامههای تدارک دیده شده از سوی این نهاد در این ایام دانست.
در ادامه زهرا کوهساری، نماینده معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری از برگزاری نشست دختران و همسران سفرای جمهوری اسلامی با هدف تبیین ویژگیهای حضرت فاطمه معصومه (س) همزمان با ایام دهه کرامت خبر داد و گفت: برگزاری نشست با حضور دختران فعال در فضای مجازی، اعلام اعتراض دختران ایران به روسای مجامع بین المللی در خصوص جنایات رژیم اشغالگر صهیونیستی به دختران و بانوان غزه را از دیگر برنامههای تدارک دیده شده در این ایام است.
وی افزود: پیشنهاد میشود همزمان با دهه کرامت این امکان فراهم شود که دختران نوجوان در اعتاب مقدسه بتوانند به عنوان خادم فعالیت نمایند.
مصطفی بهارلویی، نماینده جامعه اصناف و بازار در ستاد بزرگداشت دهه کرامت از آذین بندی بازار، چراغانی و برپایی ایستگاه های صلواتی در این ایام خبر داد و گفت: تولید محتوا پیرامون احادیث امام رضا (ع) و حضرت فاطمه معصومه (س)، اجرای برنامههای مختلف در مساجد شاخص، صنوف و پاساژها، اطلاعرسانی به هشت هزار و ۵۰۰ اتحادیه پیرامون بزرگداشت دههکرامت در این ایام مورد توجه قرار میگیرد.
نماینده جامعه اصناف و بازار در ستادبزرگداشت دههکرامت از ارایه تسهیلات صندوق قرض الحسنه و خیریه در ایام دههکرامت خبر داد و گفت: غبارروبی امامزادگان و بقاع متبرکه، برپایی جشنهای زیر سایه خورشید در بازار تهران و نیز ارسال پیامک در این ایام مورد توجه قرار میگیرد.
حجت الاسلام سیدمهدی ماجدی، نماینده کارگروه مساجد و بقاع متبرکه از جشن مادر و دختری در مساجد محوری همزمان با ایام دهه کرامت خبر داد و افزود: این جشن علاوه بر مساجد تهران در استانها نیز برگزار میشود؛ ضمن اینکه همزمان با این ایام از دختران برگزیده در مساجد تقدیر به عمل میآید.
وی از تشکیل شبکه رضوی به منظور حمایت از مساجد همنام امام رضا (ع) و حضرت فاطمه معصومه (س) در مساجد خبر داد و افزود: از ائمه جماعات مساجد خواسته شده است که در این ایام در مدارس نزدیک مسجد حضور یابند و روز دختر را به دانش آموزان دختر تبریک بگویند.
دکترعلیمحمد قادری، رییس سازمان بهزیستی کشور از همکاری این سازمان با دستگاهها و نهادها به منظور باشکوه برگزار شدن جشن های دهه کرامت خبر داد و گفت: ۱۸ سال است که کنگره ادبیات عاشورایی با حضور دختران و فرزندان معلول شاهد برگزار میشود و این آمادگی را داریم که کنگره شعر و ادبیات رضوی را نیز در ایام دهه کرامت برگزار نماییم.
رییس سازمان بهزیستی از آمادگی این سازمان به منظور همکاری با موسسات و خیریههای کشور خبر داد و گفت: یکی از برنامههای پیشنهادی این سازمان برای ایام دهه کرامت اعزام زائر اولیهای ایتام و دختران معلول از قم به مشهد را داریم. همچنین بنا داریم جشن تکلیف دختران معلول را برگزار نماییم.
رجب پور، نماینده بنیاد بین المللی امام رضا (ع) در ستاد بزرگداشت دهه کرامت با اشاره به برگزاری جشنواره امام رضا (ع) به همت این بنیاد از ۲۱ سال گذشته گفت: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و مسئولان تلاش داریم که برنامههای ایام دهه کرامت با رویکرد مردمی برگزار شود. در همین راستا امسال ۵۰۰ رویداد مردمی با موضوعات تئاتر، سرود و شعر در دست اجرا قرار دارد.
حجت الاسلام والمسلین مشرف، معاون فرهنگی آستان حضرت فاطمه معصومه (س) بیان کرد: این آستان با همکاری معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تلاش دارد که دبیرخانه دایمی ستاد تکریم دختران را در آستان حضرت فاطمه معصومه (س) تشکیل دهد تا در حوزه بانوان و تکریم دختران نقش راهبردی و ستادی را ایفا نماید و از این طریق تلاش نمائید الگوهایی همانند کریمه اهل بیت (ع) را به دختران معرفی کند.
وی با بیان اینکه مراسم افتتاحیه جشنهای دهه کرامت یک روز قبل از ولادت حضرت فاطمه معصومه (س) (۲۰ اردیبهشت) در این آستان مقدس برگزار می شود، گفت: جشن های گرامیداشت ولادت کریمه اهل بیت (ع) سه روز ویژه دختران و بانوان برگزار میشود؛ ضمن اینکه اجتماع با شکوه دختران و بانوان در همین روز علاوه بر استان قم همزمان در بسیاری از استانها برپا می شود.
محمدی، نماینده آستان قدس رضوی در ستاد بزرگداشت دهه کرامت نیز گفت: در آستان قدس رضوی در سه مناسبت نوروز، ولادت و شهادت امام رضا (ع) همه ساله ستاد ویژهای به منظور غنیتر برگزار شدن برنامههای این ایام تشکیل میشود. در همین راستا بنا داریم در ایام دهه کرامت برنامههای این ایام با شکوه و جلوه ویژهای برگزار شود.
وی افزود: به تدبیر تولیت آستان حضرت امام رضا (ع) دبیرخانه دهه کرامت در مجاورت حرم امام رضا (ع) دایر گردیده است تا در طول سال برای ایام دهه کرامت برنامهریزی صورت گیرد و برنامههای این ایام با انسجام بیشتری دنبال شود.
وی ادامه داد: این آستان هر سال یک حدیث از امام رضا (ع) را مبنا قرار می دهد و بر اساس این حدیث بستههای ترویجی و فرهنگی برای مخاطبان تدارک می بیند.
محمدی از برگزاری پنجمین کنگره امام رضا (ع) در ۲۴ و ۲۵ اردیبهشت ماه در مشهد مقدس با حضور رییس جمهور خبر داد و افزود: این کنگره با حضور اندیشمندان برگزار میشود؛ ضمن اینکه بنا داریم همانند سالهای گذشته در شب ولادت امام رضا (ع) ویژه برنامه خانواده امام رضاییها را با همکاری عتاب مقدسه برگزار کنیم.