ٖ تنظیمات قالب
امروز : جمعه 02 آذر 1403
  • 1401/12/15 - 19:17

مسجدمحوری، جشن محله‌ها و مردمی بودن؛ ویژگی جشن‌های نیمه شعبان

رئیس ستاد مرکزی هماهنگی جشن‌های مردمی اعیاد شعبانیه با بیان اینکه جشن‌های نیمه‌شعبان، مردمی و مسجدمحور است؛ گفت: در خصوص این جشن‌ها به دو بعد اصلی توجه داریم؛ اجرای برنامه‌ها و نمایش‌های شاد و مفرح مربوط به امام زمان(عج) و دیگری تبیین فرهنگ انتظار و مهدویت.

CAM13868.JPG

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین مرتضی آقاتهرانی رئیس ستاد مرکزی هماهنگی جشن های مردمی نیمه شعبان در نشست خبری که صبح امروز(دوشنبه 15 اسفند) به منظور اعلام اهم برنامه های نیمه شعبان  در محل شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: بحث جشن‌های شعبانیه منحصر به حاکمیت، دولت، گروه و دسته خاصی نیست و برای همه است. این برنامه ها با هدف و رویکرد تبیین فرهنگ انتظار و شادی آفرینی در جامعه برنامه ریزی و اجرا می شود.

وی افزود: ستاد هماهنگی جشن‌های مردمی نیمه شعبان ، سیاستگذاری ، برنامه ریزی و هماهنگی جهت بهتر برگزار شدن این جشن ها را بر عهده دارد.

دکتر آقا تهرانی خاطرنشان کرد: ما جوانان و مردمی داریم که زیر سایه الطاف امام زمان(عج الله تعالی فرجه الشریف) و با هدایت مقام معظم رهبری(مدّظله العالی) در تمام دنیا بی‌نظیر هستند و هر قدر تلاش کنیم، باز هم از مردم عقب هستیم و در مقابل حضور و اشتیاق مردم کاری انجام نداده ایم.

وی با بیان اینکه ویژه برنامه‌های نیمه شعبان با محوریت محلات و مساجد برگزار می شود گفت: ستاد هماهنگی جشن های مردمی اعیاد شعبانیه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با نگاه فعالیت‌های جشن محله ها و با هدف پی‌ریزی بنیان‌های تبیین و ترویج ارزش‌ها و آرمان‌های جامعه مهدوی و تقویت و بسط آن در قالب جشن نیمه‌شعبان و ايجاد انگيزه و احساس مسئوليت عمومي و ملي در جهت برگزاری خودجوش جشن نیمه شعبان تشکیل شده است.

حجت الاسلام والمسلمین آقا تهرانی تصریح کرد: این ستاد، هدايت و جهت‌دهی محتوایی برنامه‌هاي دستگاه‌های دولتی و غیردولتی به ویژه تشکل های مردمی را در راستاي اهداف، سياست‌ها و خط مشی و اولویت‌های طرح‌شده بر عهده دارد و براساس آن، اهداف، سیاست‌ها و خط‌مشی و الزامات گرامی‌داشت نیمه شعبان را تدوین نموده و با تشکیل ستادهای استانی و شهرستانی پیگیری می‌کند.

حجت الاسلام والمسلمین آقا تهرانی افزود: با توجه به استقبال خود جوس مردمی از جشن بزرگ نیمه شعبان و ارتباط روحی و قلبی مردم با حضرت مهدی (عج) اقشار و طبقات مختلف مردمی در سبک و سیاق متفاوت جشن های بزرگ و کوچک را شروع نموده و در روز و شب نیمه شعبان نیز برنامه هایی به صورت ویژه در مسجد مقدس جمکران برگزار می شود.

دکتر آقاتهرانی در ادامه به تشریح برنامه‌های سراسری این عید پرداخت و گفت: شب نیمه شعبان و ساعت ۲۰:۵۵ دعای فرج و دعای «الهی عظم البلا» از شبکه‌های رسانه ملی پخش می‌شود و ساعت ۲۱ نیز اعلام گلبانگ لبیک یا مهدی(عج) را شاهد خواهیم بود.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: قرائت دعای توسل در تمامی مساجد ، مهدیه ها و امکان مذهبی، برگزاری مراسم احیای شب نیمه شعبان در مصلاها و مساجد منتخب کشور، آذین‌بندی و چراغانی و نورافشانی در سطح میادین و محلات منتخب از دیگر برنامه‌های سراسری این ایام است.

وی ادامه داد: برپایی جشن‌های محلی در بیش از ۶۰ هزار مسجد ، مهدیه و بقاع متبرکه، برپایی جلسات تبیینی با موضوع فرهنگ انتظار و مهدویت در مساجد، برگزاری شادپیمایی در محورهای مرکزی تعدادی از شهرستان‌ها و مراکز استان‌ها همراه با غرفه‌های فرهنگی، پذیرایی و صلواتی، حرکت کاروان‌‌های خودرویی و موتوری در سطح معابر و مناطق مختلف شهری و روستایی، پویش قصه‌گویی ویژه کودکان و نوجوانان در برخی از مراکز استان‌ها، پویش «هر مسجد یک قربانی» در بعضی از مراکز استان‌ها و شهرستان‌ها، اطعام و توزیع نذورات از سوی خیرین در راستای پویش همدلی، برگزاری جشنواره‌های ورزشی، برگزاری مسابقات کتابخوانی، برپایی جلسات شعرخوانی، کاشت نهال در برخی مناطق کشور به نام حضرت ولی عصر(عج)، برگزاری جشن‌های خیابانی در سطح محلات و بیش از۱۰۰ خیابان تهران و در نهایت اولین رونمایی از سرود «سلام فرمانده ۲» با حضور و اجرای حاج ابوذر روحی و حاج عبدالرضا هلالی در مصلای امام خمینی(ره) در ساعت ۹ صبح روز چهارشنبه ۱۷ اسفند از جمله مهمترین برنامه‌های جشن‌های نیمه شعبان است.وی در پایان با بیان اینکه تنها محبت به اهل بیت(ع) کافی نیست، گفت: در کنار محبت، باید نسبت به اهل بیت(ع) مودت هم داشته باشیم و مودت به معنای بروز آن محبت است و این جشن‌ها و برنامه‌ها در راستای همان مودت به اهل بیت(ع) است.

حجت الاسلام والمسلمین آقا تهرانی در خصوص گرامی داشت برنامه های مسجد مقدس  جمکران به‌ عنوان نماد ومحور  مراسم   نیمه شعبان که برنامه ای در سطح ملی شناخته می شود، گفت: برنامه هایی در ایام شعبانیه آغاز شده و با برگزاری' شادپیمایی و اجتماع بزرگ منتظران ' با حضور عاشقان و دلدادگان حضرت حجت (عج) در ساعت 30 :9 صبح روز نیمه شعبان از حرم کریمه اهل بیت (ع)و در مسیر بلوار پیامبر اعظم صل الله علیه و آله و سلم شهر مقدس قم آغاز و تا مسجد مقدس جمکران  ادامه خواهد داشت و در این مسیر 7 کیلومتری ، با ایجاد موکب های پذیرایی و فرهنگی ، برنامه های متنوع و مختلفی اجرا خواهد شد . در این مراسم ، مردم بصورت خانوادگی و هیئتی شرکت نموده ؛ حتی از برخی استان ها کاروان های بیش از ده هزار نفری خضور خواهند یافت .

همچنین راه اندازی پویش رسانه ای 'روز امید مستضعفین' ، و جشنواره مردمی 'نشان ارادت' و جلسات تبیینی 'بیانیه امید' و حمایت و تقویت جشن های سراسری مردمی و ارائه خدمات با عنوان 'ایران امیدوار' از دیگر برنامه های مجموعه مسجد مقدس جمکران خواهد بود .

رئیس ستاد مرکزی هماهنگی جشن‌های مردمی نیمه شعبان از انتشار کتب، نشریات و پژوهش های مهدوی و.. ، فرهنگنامه ها ، مقالات مختلف در نشریات و فضای مجازی خبر داد و افزود: این برنامه ها، جهت تبیین و روشنگری در موضوع مهدویت و ولادت حضرت صاحب الامر (عج) توسط رسانه ها و مراکز مختلف فرهنگی کشور تدوین شده است.

وی گفت: در تهران و دیگر نقاط کشور ، رویکرد اصلی و کلان جشن نیمه شعبان المعظم سال 1401 ،  برگزاری مراسم خودجوش در سطح محلات و میادین شهری ، مساجد ،مهدیه ها  وحسینیه‌ها و با حضور اقشار مختلف مردم است.

وی گفت: روزهای دوشنبه، سه شنبه و چهارشنبه از ساعت ١۶ تا ٢١، در ٢٢ منطقه و ١١٠ نقطه تهران  موکب پذیرایی همراه با اجرای برنامه های جشن به صورت زنده، از جمله سرود، مولودی خوانی، تواشیح و... به مدت سه روز برپا می شود.

رئیس ستاد مرکزی هماهنگی جشن‌های مردمی نیمه شعبان اظهار داشت: برپایی جشن های محلی در بیش از 60 هزار مسجد و بقاع متبرکه سراسر کشور و برپایی جلسات تبیینی و مولودی خوانی از دیگر برنامه هایی است که همواره با اقبال مردمی مواجه بوده است .

وی گفت: فردا شب، سه شنبه 16 اسفند ماه و در ساعت 9 شب ، مردم مومن و شریف ایران در هر نقطه ای که هستند،  بانگ لبیک یا مهدی سرداده و مراسم احیا و قرائت دعای فرج  در مساجد محوری و اماکن مذهبی ، بقاع متبرکه  سراسر کشور برگزار خواهد شد.

همچنین در تمامی مراکز حوزوی، دانشگاهی، مدارس و مراکز فرهنگی و فرهنگسراها، جلسات روشنگری و تبیینی در موضوع فرهنگ مهدوی و انتظار و در راستای شبهه زدایی برگزار خواهد شد.

حجت الاسلام والمسلمین آقا تهرانی گفت: در این ایام، گروه های سرود دانش آموزی و مساجد،  سرودهای متنوعی را در سطح محلات و مراکز فرهنگی و میادین اجرا می کنند که از جلوه های ویژه جشن ها در سطح محلات خواهد بود.

همچنین در شب نیمه شعبان و در 100 خیابان محوری تهران ، جشن محله ها ، با همکاری برخی ارگان ها و نهادها برپا خواهد شد.

انتظار می رود گسترده ترین جشن های مردمی در سطح کشور برگزار و روز بزرگ امید و انتظار ثبت گردد.

تصاویر

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: