ٖ تنظیمات قالب
امروز : پنجشنبه 04 اردیبهشت 1404
  • 1396/12/28 - 14:13

مدل حکومتی مورد نظر امام خمینی(ره) و آری ملت ایران

انقلاب اسلامی ایران در روز 22 بهمن 1357، کلیه ساختارهای سیاسی طاغوتی را بر هم ریخت و دولت 37 روزه بختیار را کنار گذاشت؛ دولتی که منصوب حکومت پهلوی و به دنبال حفظ ساختارهای سیاسی غرب بود و به همین دلیل ارزشی برای خواسته‌های مردمی قائل نبود.

12 فروردین.jpg


پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، نخستین انتخابات در کشورمان 10 و 11 فروردین 58 برگزار و 12 فروردین اعلام شد که 98.2 درصد مردم ایران به جمهوری اسلامی رأی دادند و از آن زمان تاکنون همواره مردم‌سالاری دینی به برکت نظام جمهوری اسلامی در ایران حاکم است.


حضور پرشور مردم در رفراندوم جمهوری اسلامی، از یک سو و رای به نظام جمهوری اسلامی از سوی دیگر، یک پیروزی بزرگ و تاریخی دیگر را برای ملت ایران رقم زد تا به جهانیان ثابت شود که این انقلاب از مسیر خود منحرف نخواهد شد.

پس از این روز بزرگ بود که با اشاره امام خمینی(ره)، برگزاری انتخابات در دستور کار قرار گرفت. هدف از برگزاری این انتخابات نیز تشکیل یک ساختار حکومتی جدید با قانون اساسی نوین بود.

امام خمینی نیز در پیامی که به مناسبت برگزاری رفراندوم صادر کردند، این روز مبارک را روز امامت و روز فتح و ظفر ملت، اعلام کردند و این رفراندوم را بی‌سابقه خواندند. در این پیام آمده بود: «من به ملت بزرگ ایران که در طول تاریخ شاهنشاهی، که با استکبار خود آنان را خفیف شمردند و بر آنان کردند آنچه کردند، صمیمانه تبریک می‌گویم... صبحگاه ۱۲ فروردین – که روز نخستین حکومت الله است – از بزرگترین اعیاد مذهبی و ملی ماست. ملت ما باید این روز را عید بگیرند و زنده نگه دارند. روزی که کنگره‌های قصر ۲۵۰۰ سال حکومت طاغوتی فرو ریخت و سلطه شیطانی برای همیشه رخت بر بست و حکومت مستضعفین که حکومت خداست به جای آن نشست...»





رای به جمهوری اسلامی توسط اکثریت قریب به اتفاق مردم یک واقعه تاریخی برای نظام اسلامی ایران پس از 22بهمن 1357 بود. اگر در 22 بهمن، نظام ستم شاهی پهلوی سقوط کرد، در 12 فروردین 1358، نظام جدید پا به عرصه ظهور گذاشت که بر اساس آموزه های انقلاب اسلامی و تاکید بر فرهنگ اسلامی مردم شکل گرفت و مردم نیز با حضور پای صندوق های رای، پاسخ محکم آری به نظام جمهوری اسلامی دادند و بر اسلامی بودن آن تاکید کردند، بنابراین 22 بهمن 1357 و 12 فروردین 1358 را دو بال و بازوی انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی ایران به شمار آورد.

مردمی که اسلام را می‌خواهند

12فروردین نماد اسلام‌خواهی ایرانیان است. کم نیستند افراد و گروه‌هایی که به هر شکل ممکن برای نشان دادن چهره‌ای متفاوت و غیرواقعی از ایران و مردمانش، در تلاش هستند.

بعضی از گروه‌های سیاسی می‌کوشند تا ملیت‌خواهی یا قوم‌گرایی را آرمان ایرانیان جلوه دهند. برخی نیز در تلاش هستند تا مردم سرزمین ما را فاقد هرگونه هویت فرض کنند و آنچه در بیان ضدانقلاب یا شبکه‌های ظاهراً ایرانی‌زبان ماهواره‌ای بیان می‌شود را تصویر حقیقی ایران و ایرانی بخوانند. این امر در حالی اتفاق می‌فتد که 12فروردین1358، نشان می‌دهد که مردم ما، خواهان جریان یافتن اسلام در همه زمینه‌ها و ابعاد زندگی هستند.

روز «جمهوری اسلامی» در حقیقت روزیست که مردم ما نشان دادند، اولویت نخست انها اسلام است و هر عقیده و مسلک و مرام دیگری، هرگز نخواهد توانست جای اسلام‌خواهی را در سرزمین ما بگیرد.

دینی که از سیاست جدا نیست

روشنفکرنمایان غربزده و شرق‌زده هواره کوشیده بودند تا اینگونه القا کنند که دین به معنای عام و اسلام به‌عنوان نمونه خاص، نه‌دردی از زندگی انسان دوا می‌کند و نه حتی به درد مدیریت امور جاری انسان‌ها می‌خورد. 12فروردین نشان داد که سیاست ما ایرانیان مسلمان، عین دیانت ماست و دیانت ما نیز عین سیاست‌مان.







امام خمینی در بدو ورود به فرانسه، در پاسخ به این که «عمل شما دارای چه جهتی است و چه رژیمی را می خواهید ، برای اولین بار نوع حکومت اسلامی را جمهوری اسلامی معرفی نمود و بدین ترتیب، منشا سؤالات متعددی درباره جانشین رژیم شاه کنید؟» (1) معنای جمهوری اسلامی، نقش مردم در آن، مقایسه آن با حکومتهای اسلامی از قبیل عربستان و لیبی، مقایسه آن با دیگر جمهوریهای دنیا از قبیل جمهوریهای سوسیالیستی و جمهوری دمکراتیک، نحوه فعالیت احزاب سیاسی چپ، نقش روحانیون و علمای مذهبی در جمهوری اسلامی، نقش امام خمینی و جایگاه ایشان در کادر رهبری، مقایسه قانون آن با قانون اسلامی مشروطه، میزان آزادیهای مردم و رابطه آن با دیگر کشورهای جهان، گردید.

مردم ما با تبعیت از امام خمینی(ره) و قبول اصل مترقی ولایت مطلقه فقیه به جهانیان ثابت کردند که نه‌تنها اسلام توان رفع نیازهای بشر در دوره انفجار فناوری را دارد، بلکه می‌تواند مبنای مدیریت حکومت و اساس یک حکومت مردمسالار واقعی باشد.

حکومتی که با نظر مردم شکل گرفت

شاید اساسی‌ترین بخش از پیام 12فروردین، مبنا قرار گرفتن آرای مردم باشد. اصرار امام خمینی(ره) بر امر برگزاری نظرخواهی از مردم نشان داد که حکومت ایران، بر مبنای رأی مردم شکل خواهد گرفت. در این روز بود که معلوم شد، تکیه حقیقی به آرای مردم از خصوصیات جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.

روند موجود در 35سال گذشته و مشی کنونی رهبر معظم انقلاب خصوصاً در موضوع فتنه88 نیز نشان داد که جمهوری اسلامی ایران، حتی با وجود هجمه رسانه‌های خارجی و اغتشاشات و فشارهای شدید خودفروختگان داخلی و با وجود همه دروغ‌ها و تهمت‌ها، با همه توان در حراست از رأی مردم خواهد کوشید.

جمهوری اسلامی ایران برخلاف عموم کشورهای دنیا خصوصاً مدعیان غربی، نه‌تنها حکومتی برخاسته از آرای مردم است، بلکه تمام اجزا و ارکان آن، با رأی مستقیم و یا غیرمستقیم مردم تعیین و منصوب می‌شوند.

هوشمندی، امانتداری و موقعیت‌شناسی امام خمینی(ره)

امروز که به راه طی شده در این سالها نگاه می‌کنیم و تجربه بیداری اسلامی در کشورهایی همچون تونس، مصر، لیبی، یمن و ... را داریم، مشخص می‌شود که رفتار امام خمینی(ره) در تأکید بر نظرخواهی از مردم در اولین فرصت ممکن و استفاده از اصطلاح «جمهوری اسلامی»، تا چه اندازه هوشمندانه بوده است.

اینکه رهبر کبیر انقلاب اسلامی ایران، ضمن موقعیت‌شناسی، با امانتداری کامل توانست خواسته حقیقی مردم را اجرایی کرده و اسلام را اساس حکومت مترقی ایران اسلامی قرار دهد، موضوعی درخور تحسین است. کافیست به وضعیت کنونی مصر و لیبی و یمن نگاه کنیم و ببینیم که حاصل خون مردان و زنان و جوانان و کودکان و سالمندان مسلمان این ممالک چه شده است.

در مصر حکومتی مشابه دوران دیکتاتوری مصر، آرام آرام در حال شکل‌گیری است. در لیبی هنوز خبری از آرامش و نظم نیست و دخالت‌های خارجی و دست‌درازی خارجی‌ها به ثروت‌های ملی، امری عادی شده است. در یمن دیگر خبری از شور انقلابی نیست و رفقای دیکتاتور سابق کشور، بار دیگر عنان حکومت را در دست گرفته‌اند.

یقیناً اگر تیزهوشی و سرعت‌عمل امام خمینی(ره) در مراجعه به آرای مردمی نبود، اینک ما نیز حسرت فرصت‌های 35 سال گذشته را می‌خوردیم.





راهی که در پیش داریم

اکنون و در حالی که هنوز در ابتدای راهی بزرگ قرار داریم، حکومت «جمهوری اسلامی»، درختی برومند است و با تکیه بر فداکاری مردمی، دانش‌های بومی، نیروهای توانمند نظامی و محبوبیت بین‌المللی در دل مستضفان جهان، یکی از مستحکم‌ترین نظام‌های حکومتی دنیاست.

هنوز در همسایگی کشور ما، هستند ممالکی که اصولاً رأی دادن در آنها یک آرزو بیش نیست. هنوز هستند ممالکی که خاندان پادشاهی در آنها حکومت می‌کند و یا هستند کشورهایی که دولتمردان‌شان چشم به فرمان آمریکا هستند.

اینکه امروز ایرانیان می‌توانند با افتخار از «استقلال» میهن خویش سخن بگویند، بدون اغراق، یک موهبت الهی است. موهبتی که وجودش را مرهون حماسه 12فروردین سال 1358 هستیم.



1. امام خمینی، صحیفه نور، ج 2، ص 36، مورخ 22/7/57
منبع: فرهنگ نیوز

 

 

 

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: