ٖ تنظیمات قالب
امروز : پنجشنبه 04 اردیبهشت 1404
  • 1396/06/08 - 07:08

عنصر وجودی شهیدان باهنر و رجایی فراتر از دولتمردی بود

مراسم بزرگداشت شهدای شهریور، با عنوان یادمان آینه‌داران آفتاب با سخنرانی حسن رحیم پور ازغدی و با حضور خانواده شهدا، یاران شهیدان رجایی و باهنر و جمعی از مسئولین و امت حزب الله برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، «حسن رحیم‌پور ازغدی»، عضو شورای انقلاب فرهنگی در مراسم بزرگداشت شهدای شهریورماه با عنوان «یادمان آیینه‌داران آفتاب» که عصر روز سه شنبه در مجمع فرهنگی رفاه برگزار شد، با بازخوانی اسناد مربوط به دهه‌شصت و دوران حضور افراد انقلابی چون شهید «رجایی و باهنر» اظهار داشت: لازم است هر کدام از شهدایی که نامشان امروز در این مراسم هست را بار‌دیگر به جوانان امروز معرفی کنیم.
















وی با بیان اینکه اختلافات فکری و جریانهای معاندی که به شهادت شهیدان بهشتی، رجایی و باهنر انجامید همچنان باقی است، اظهار داشت: صحبت از دو جناح فکری است. اشخاص عوض شدند اما باز مواضع و حرف‌ها همان حرف‌های دوران انقلاب است. 22 اسفند ۵۹ شهید بهشتی به امام نامه می‌نویسند که در حکومت، دوگانه‌ای بین مدیران کشور وجود دارد که جنبه شخصی آن مهم نیست و آن به دو بینش برمی‌گردد. بینشی معتقد به اجتهاد پویا و زنده برای اداره حکومت است اما اندیشه دیگر، ترکیبی از اندیشه‌های بینابین و مکتب‌های غربی است.



این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: اگر این دو بینش در کشور ادامه یابد، نه مشکلات اقتصادی و اجتماعی در کشور حل می‌شود و نه می‌توانیم برای آینده کشور برنامه‌ریزی کنیم.











رحیم‌پور ازغدی با اشاره به هشدارهای شهید بهشتی تصریح کرد: وقتی بنی‌صدر رئیس‌جمهور بود؛ حاکمیت و قدرت در دست او بود و هم نقش اپوزیسیون را بازی می‌کرد. شهید بهشتی در آن نامه تاکید کرد که در تلاش‌هایی اخیر این جریان مشهود است ولایت فقیه را تشریفاتی می‌کنند و رهبری شخص شما را اکنون پذیرفتند اما برای حذف آن تلاش می‌کنند.



وی اضافه کرد: شهید بهشتی در آن نامه به امام می‌گوید شما مخالف حضور بازرگان در شورای انقلاب بودید اما با اصرار ما پذیرفتید اما وزارت امور خارجه و وزارت اقتصاد را به ابراهیم یزدی و بنی‌صدر سپردید که نشان می‌داد ما دنبال انحصارطلبی نبودیم.



عضو شورای انقلاب فرهنگی با اشاره به نامه امام (ره) بیان کرد: ملت عزیز بدانند که مبارزه با رفاه‌طلبی در تناقض است، تنها آنهایی تا آخر خط با ما هستند که درد فقر را چشیده‌اند. ما اول انقلاب اشتباه کردیم حکومت را دست لیبرال‌ها دادیم. ما راه سازش را برویم اما اگر از مکتب عدول کنیم ممکن است جهان‌خواران ما را به عنوان کشوری ضعیف و بی‌فرهنگ قبول کنند.



وی با بیان اینکه دعواهای امروز همان دعواهای دهه شصت است، عنوان کرد: شهید رجایی معتقد بود وزیر سرمایه‌دار در کابینه نمی‌خواهم و در انتخابات باید شیوه تبلیغاتی را از راه‌های غربی جدا کنیم. سر مسائل قدرت رقابت نکنیم و از پایین جامعه به بالا برویم و در آموزش و پرورش بچه‌ها را ابوذروارانه پروش کنیم. در روابط خارجه اول به استقلال فکر کنیم بعد به روابط. هم‌اینک برخی می‌گویند اگر بشود وزیر هم از خارج می‌آورند خودشان خسته شدند، می‌گویند ملت خسته شدند، نمی‌توانید شما کنار بروید لذا تو نمی‌توانی.









رحیم‌پور ازغدی در ادامه با بیان اینکه امام خمینی(ره) فرمودند از آمریکا نترسید از خودتان بترسید، تاکید کرد:حضرت امام راحل تنها کسانی که طعم فقر را چشیده اند را افراد واقعی انقلابی دانست که می توانند تا پایان بر موضع خود بمانند و بیان داشت: اشتباه این بود که در اول انقلاب حکومت به دست لیبرال ها افتاد و اگر همین روند پیش برود، ممکن است جهان استکبار ما را به عنوان کشوری ضعیف بشناسند.



این عضو شورای انقلاب فرهنگی عنوان کرد: رجایی وزیر سرمایه دار نمی خواست و شیوه های غربی را می بایست از تبلیغات انتخاباتی جدا کنیم. در آموزش و پرورش بچه ها را ابوذرانه تربیت کنیم و نگاهمان از پایین جامعه به بالا باشد. معتقد بود اول استقلال داخلی را درست کنیم و سپس به دنبال روابط خارجی باشیم. برخی ها اگر بتوانند امروز وزیر از خارج می آورند.















وی با اشاره به جریان های فکری حال حاضر کشور و ارتباط آن با جناح های فکری دهه شصت گفت: در نامه ای که شهید بهشتی در اسفند سال 69 به امام خمینی می نویسند به دو بینش اشاره می کند. یک اجتهاد پویا برای اداره کشور و دو بینشی بینابین که هم اسلام و لیبرال را باهم می خواهد.



ازغدی با بیان نکته که در صورت وجود این دو بینش مشکلات کشور حل نخواهد شد و نمیتوانیم برنامه ریزی درستی داشته باشید به بازخوانی بخشی از نامه اکبر هاشمی رفسنجانی پرداخت.



وی تصریح کرد: همه ملت ایران انقلاب نکردند بلکه در اواخر این جریات همه ملت به انقلابیون پیوستند. همانطور که در جنگ همه نجنگیدند و هم اکنون عده ای تنها انقلابی هستند.












عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: