به مناسبت هفته دولت صورت گرفت:
ارتباط تصویری رهبر انقلاب با رئیس جمهور و اعضای دولت
رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با جلسه هیات دولت فرمودند: اقتصاد کشور نباید به تحولات خارجی پیوند بخورد.
از فرصت خدمت استفاده کنید
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به خبرهای بزرگ و مهمی که رییسجمهوری و اعضاء دولت در گزارشهای خود اعلام کردند، افزودند: هفته دولت فرصت مناسبی برای تبیین و اطلاعرسانی خدمات اعضای دولت و نقد نقاط قوت و ضعف است که دولت باید بیش و پیش از دیگران به نقد درونی بپردازد.حضرت آیتالله خامنهای به دولتمردان توصیه کردند: در گزارشهایی جامع و صادقانه، آنچه توانستید و آنچه قرار بود اما نتوانستید برای مردم بیان کنید که مردم از اینگونه گزارشهای صادقانه، خرسند و امیدوار میشوند.رهبر انقلاب سال آخر فعالیت دولت را فرصتی قابل توجه و از جهات مختلف بسیار مهم برشمردند و گفتند: هرچه میتوانید از فرصت آخر برای خدمت به مردم و کشور استفاده کنید.
قول ساخت ۶۰۰هزار واحد مسکونی محقق شود
حضرت آیتالله خامنهای در همین زمینه با اشاره به مشکل جدی مسکن در کشور گفتند: دولت قول ساخت ۶۰۰هزار واحد مسکونی در آخرین سال فعالیت را داده است که تحقق این قول میتواند در زمینه حل مشکل مسکن مؤثر باشد.ایشان افزودند: تلاش کنید در یک سال باقیمانده کارهای اساسی و بزرگی برای دولت بعد به یادگار بگذارید که «اصلاح ساختار بودجه، نظام بانکی و نظام مالیاتی» جزو اینگونه کارهاست.
برای کاهش ارزش پول ملی چاره کنید
بخش دوم سخنان رهبر انقلاب اسلامی در ارتباط تصویری با هیأت دولت به مسائل اقتصادی اختصاص داشت. ایشان بار دیگر تولید را مادر و کلید اصلی حل مشکلاتی نظیر «اشتغال، معیشت، تورم و کاهش ارزش پول ملی» خواندند و تأکید کردند: باید هرچه میتوانید در این زمینهها کار و تلاش کنید.رهبر انقلاب رفع موانع تولید را از وظایف اساسی دولت برشمردند و گفتند: البته رفع برخی موانع از جمله تحریم یا ندادن پول فروش نفت ایران، تحت اختیار دولت نیست اما بسیاری از موانع درونی است و باید با جدیت آنها را رفع کرد.
کارگروه رفع موانع تولید هرچه زودتر تشکیل شود
رهبر انقلاب «رفع ناهماهنگیها در سطوح پایین دستی» را برای افزایش و جهش تولید، مهم برشمردند و گفتند: در گزارشهای خبری تلویزیون، برخی تولیدکنندگان از ناهماهنگیهای عجیب و غریب در گرفتن مواد اولیه مورد نیاز گله میکنند که اگر وزیر مربوط به محض دیدن این گزارشها پیگیری کند، بسیاری از این مشکلات ظرف مدت کوتاهی قابل حل است.«رفع پیچ و خمهای عجیب اداری در دادن مجوز تولید» و نیز «حل مشکل تسهیلات بانکی» دو توصیه آخر رهبر انقلاب به اعضای دولت در بحث مهم رفع موانع تولید بود. ایشان افزودند: چندی پیش، پیشنهادی برای تشکیل کارگروهی از جانب روسای سه قوه جهت شناسایی و برطرف کردن موانع تولید مطرح کردم و با استقبال سه قوه هم مواجه شد که باید هر چه زودتر تشکیل شود و کار خود را با جدیت آغاز کند.
اقتصاد کشور نباید به تحولات خارجی پیوند بخورد
حضرت آیتالله خامنهای گفتند: اقتصاد کشور به هیچوجه نباید به تحولات خارجی پیوند بخورد زیرا این یک خطای راهبردی است. ایشان تأکید کردند: نباید برنامهریزی اقتصادی برای کشور، معطل لغو تحریمها یا نتیجه انتخابات فلان کشور شود. باید بنا را بر این گذاشت که تحریمها بهعنوان مثال تا 10سال دیگر ادامه دارد، بنابراین باید بر ظرفیتها و امکانات داخلی تمرکز کرد، البته ممکن است آنها تصمیمات خوب بگیرند که در آن صورت از آن استفاده میکنیم اما مسائل اقتصادی کشور نباید موکول به تحولات خارجی شوند.
توجه به فضای مجازی
رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنانشان، موضوع فضای مجازی را بسیار مهم خواندند و گفتند: ما هم اهمیت فضای مجازی را و اینکه بخشی از زندگی مردم شده است، قبول داریم اما بحث ما در مورد فضای مجازی این است که این عرصه از خارج مدیریت و هدایت میشود و ما نمیتوانیم مردم را بیپناه رها کنیم. حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه عوامل مسلط بینالمللی در فضای مجازی به شدت فعال هستند، افزودند: تأکید مکرر بر شبکه ملی اطلاعات و تشکیل شورای عالی و مرکز ملی فضای مجازی و شرکت روسای سه قوه در آن به همین علت است اما متأسفانه اهتمام لازم به این موضوع نمیشود. ایشان گفتند: شبکه ملی اطلاعات اجزایی دارد که این اجزا از زمانبندیها عقب هستند.
الگوی شکست خورده آمریکا
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به ناکامی مکاتب مختلف بشری برای اداره جامعه، از آمریکا بهعنوان یک الگوی واقعاً شکستخورده یاد کردند و گفتند: ارزشهای بشری مانند سلامت، عدالت و امنیت از همهجا بیشتر در آمریکا لگدمال میشود، فاصله طبقاتی در آنجا وحشتناک است، تعداد و نسبت گرسنگان و بیخانمانها در آمریکا از کشورهای متعارف دنیا بیشتر است، طبق اعلام صریح رقبا در کارزارهای انتخاباتی، یکی از هر پنج کودک آمریکایی، گرسنه است ضمن اینکه ناامنی و آمار جنایت در آمریکا بسیار بالاست. ایشان افزودند: علاوه بر این مشکلات داخلی و مدیریتی، قتل، جنگافروزی و ایجاد ناامنی جزو کارهای رایج امروز آمریکاییها در سوریه، فلسطین، یمن و قبلاً در عراق، افغانستان و مناطقی مثل ویتنام و هیروشیماست. رهبر انقلاب اسلامی حضور افرادی در رأس آمریکا را که مایه تحقیر آن کشور هستند، نشانه دیگری از شکست الگوهای بشری و آرمانشهر رو به انحطاط غربزدهها برشمردند و گفتند: الگوی مستقل اسلام برای نظامسازی و جامعهسازی بر سه پایه «ایمان، علم و عدل» استوار است البته ما در هر سه عرصه عقبیم اما در جمهوری اسلامی شعارها و جهتگیریها بر این اساس بوده و الگوهای انسانی آن نیز شهدایی مانند بهشتی، مطهری، باهنر، رجایی و سلیمانی هستند.
حضرت آیتالله خامنهای خطاب به مسوولان تأکید کردند: عملکرد شما میتواند این الگوی برجسته را در چشم مردم جهان تبلیغ کند و علت دشمنی و ترس مستکبران از جمهوری اسلامی همین مسأله است. رهبر انقلاب اسلامی در بخش پایانی سخنانشان با اشاره به فرازی از سخنان امیرالمؤمنین علی ؟ع؟ مبنی بر اینکه اگر مؤمنان دست از یاری یکدیگر بردارند شکست میخورند، افزودند: این درسی برای بشریت و همه مؤمنان است و امروز نیز که دشمن بهطور دائم در حال طراحی است، در مقابل آن باید نقشه و برنامه داشت. پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، رییسجمهوری و چهار نفر از اعضای کابینه به بیان گزارشی از اقدامات و برنامههای دولت پرداختند.
روحانی: ارتقای تابآوری اقتصاد سرلوحه همه فعالیتهای دولت است
رییسجمهوری در گزارش خود، «ارتقای تابآوری اقتصاد و اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی» را یکی از مهمترین و اصلیترین رهنمودهای مقام معظم رهبری دانست و اظهارداشت: در همین راستا ارتقای تابآوری اقتصاد و اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی سرلوحه و محور همه فعالیتها و تلاشهای دولت قرار گرفت که آثار مثبت آن در مواجهه با تکانههای بیرونی به اقتصاد کشور در سالهای اخیر آشکارا قابل مشاهده است. وی گفت: سقوط قیمت نفت در سال۹۳ و تحمیل تحریمهای اقتصادی در سال۹۷ در کنار شیوع ویروس کرونا در 6ماه گذشته، سه تکانه شدید اقتصادی بود که دولت توانست با اتکاء به سیاستهای اقتصادی مقاومتی، آنها را مدیریت کند. رییسجمهوری با بیان آماری از میزان کاهش رشد اقتصادی در کشورهای پیشرفته به سبب شیوع کرونا، وضعیت ایران را نسبتاً قابل قبول خواند و افزود: اجرای طرح تحول سلامت، جهش در زیرساختهای ارتباطاتی و دولت الکترونیک و همچنین پیشرفت بزرگ در زمینه توسعه شرکتهای دانشبنیان، سه اقدام پیشگیرانه دولت در سالهای اخیر بود که باعث حفظ آمادگی کشور در برابر کرونا شد. روحانی گفت: در صنایع مهم نظیر پتروشیمی، از ۵۶میلیون تن به ۱۰۰میلیون تن و در زنجیره فولاد به ۲برابر میزان قبل افزایش تولید داشتهایم ضمن اینکه در دولتهای یازدهم و دوازدهم سالاانه بهطور متوسط ۷۰۰هزار شغل ایجاد شده است.
زنگنه: ۹۴درصد کشور تحت پوشش گاز قرار دارد
همچنین وزیر نفت در گزارشی، صنعت گاز و پتروشیمی را محصول جمهوری اسلامی خواند و گفت: ۹۴درصد کشور امروز تحت پوشش گاز قرار دارد و در بخش پتروشیمی ارزش تولیدات از ۱۱میلیارد دلار در سال۹۱ به ۲۵میلیارد دلار در سال۱۴۰۰ خواهد رسید. زنگنه با اشاره به افزایش چهار برابری مجموع صادرات فرآوردههای نفتی از سال۹۱ تا سال۹۸، افزود: تا اواخر سال۱۴۰۱ گاز همراه نفت در مشعلها به صورت کامل وارد چرخه فراورش خواهد شد.
در ادامه وزیر نیرو گزارشی از افزایش تولید برق و کاهش تلفات شبکه توزیع بیان کرد و افزود: در بخش آب، ۴۳سد بزرگ مخزنی از اعتبارات دولتی ساخته شد. همچنین وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گزارش خود، تحول ساختاری در ارائه خدمات نظام سلامت پس از کرونا را از جمله نقاط مهم عملکرد این وزارتخانه برشمرد و افزود: در جریان کرونا هیچ بیماری پشت در بیمارستانها سرگردان نماند. رییس سازمان برنامهوبودجه نیز گزارشی از اقدامات این سازمان برای تخصیص بودجه فعالیتهای عمرانی و پرداخت مطالبات و معوقات بازنشستگان و ایثارگران بیان کرد.