خیز دستگاههای فرهنگی و تشکل های مردمی برای رقم زدن دهه کرامتی پرشور و باشکوه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، جلسه ستاد بزرگداشت دهه کرامت با حضور نمایندگانی از تولیت آستان مقدس حرم رضوی، آستان مقدسه حضرت فاطمه معصومه(س) و سایر بقاع و اماکن مقدسه و متبرکه، سازمان اوقاف و خیریه، مجمع تقریب مذاهب، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مجمع جهانی اهل بیت(ع)، جامعه المصطفی و دیگر دستگاههای عضو شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، در دفتر مرکزی این نهاد برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین محمد مهدی عرب انصاری در این نشست با بیان اینکه دهه کرامت ، فرصتی است تا رابطه ما در ابعاد و شئون مختلف با ائمه هدی (ع) و فرزندان بزرگوار آنان تقویت شود، گفت: ما باید سبک زندگی حضرت فاطمه زهرا (س)، حضرت زینب کبری (س) و حضرت فاطمه معصومه (س) را به عنوان بانوان نمونه و ممتاز، در جامعه منتشر و وارد زندگی مردم کنیم.
معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی افزود: قدرت علمی، تهذیب نفس و ولایت مداری حضرت معصومه (س) از طریق برنامههای دهه کرامت باید تبیین شود تا همه مردم به ویژه دختران از آن حضرت الگو بگیرند.
وی گفت: امام رضا (ع) مظهر دفاع از توحید و حقانیت دین و بهترین جهادگر تبیین بودند. اگر دستگاه ها به این سمت بروند که معارف اهل بیت (ع) وارد زندگی ما شود به هدف تشکیل ستاد دهه کرامت نزدیک شده ایم.
عرب انصاری با تشکر از حجت الاسلام و المسلمین کمال الدین خداداده، رئیس ستاد بزرگداشت دهه کرامت برای توسعه فعالیتهای این ستاد، گفت: امسال قطعاً دهه کرامتی ماندگاری خواهیم داشت. خوشبختانه کثرت و تنوع برنامههای دستگاهها برای دهه کرامت، بسیار با شکوه و بیشتر از سالهای گذشته است.
حجت الاسلام والمسلمین خداداده، رئیس ستاد بزرگداشت دهه کرامت با تقدیر و تشکر از حاضرین در جلسه و اهتمامی که نسبت به برگزاری شایسته و باشکوه جشن های دهه کرامت و بزرگداشت این ایام دارند، اظهار داشت: برنامههای منسجم و متعددی از سوی دستگاههای به این ستاد اعلام شده است و امیدواریم این برنامهها، به لحاظ فرهنگی و جریانسازی مفهومی و شناختی دستاوردهای معنوی و فرهنگی خوب و شایستهای داشته و بتواند مشکلگشای مسائل فرهنگی کشور باشد.
وی با تاکید بر اینکه مراسم ها و برنامه های ایام دهه کرامت با محوریت اعتاب مقدسه برگزار میشود، گفت: امسال با تدبیری که از سوی نماینده ولی فقیه و رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور صورت گرفت، ساز و کاری با همراهی ستاد بزرگداشت دهه کرامت اندیشیده شد که کار از جنس مردمی باشد و با هماهنگی بیشتر جریانسازی و انتشار موارد تبلیغی ضریب مضاعف گیرد.
وی افزود: برنامههای فرهنگی و معنوی، به لحاظ تمدنسازی و مفاهیم شناختی در جهانی که همه منتظرند حرف جدیدی را در عرصههای معنوی بشنوند، از اهمیت زیادی برخوردار است و این سلوک زیارت و تکریم اماکن معنوی می تواند اثرگذاری خوبی در جامعه داشته باشد.
رئیس ستاد بزرگداشت دهه کرامت شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی ادامه داد: این دهه بسیار پربرکت، با ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) شروع میشود و با تکریم و تعظیم مقام شامخ امامزادگان ادامه می یابد و با ادای احترام و ارادت نثار حضرت علی ابن موسی الرضا (علیه السلام) پایان می یابد.
حجت الاسلام والمسلمین خداداده تاکید کرد: قطعا سخن گفتن از معنویات و سیره و ویژگیهای روحانی این بزرگواران، در این 10 روز، میتواند گرهگشای بسیاری از مسائل فرهنگی بوده و به ویژه تجلیل از امام زادگان به خصوص امام زادگانی منتسب به بانوان، از جمله مسجد گوهرشاد، همزمان با روز دختر و ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) در بزرگداشت و تکریم مقام زنان و بانوان، بسیار اهمیت دارد.
در ادامه نمایندگان دستگاههای حاضر در جلسه، ضمن بیان پیشنهادات خود، گزارشی از اقدامات و برنامههای پیشبینی شده در سطح ملی و بین المللی را که با مشارکت مسلمانان کشورهای منطقه و جهان به مناسبت دهه کرامت برگزار میشود را تشریح کردند.
حجتالاسلام والمسلمین مصطفی فقیه اسفندیاری، معاون بینالملل آستان قدس رضوی طی سخنانی اظهار کرد: حرم مطهر در بخش ملی و بینالمللی بیش از ۱۰۰ برنامه را تدارک دیده است.
وی افزود: عموم فعالیتهای امسال در حوزه برنامههای داخلی مبتنی بر رویکرد مردمنهاد بوده و از گروههای مردمی استفاده شده است، ضمن اینکه هماهنگی بین آستان ها و اعتاب مقدسه نیز شکل گرفته و ۳۰ اردیبهشت ماه ششمین اجلاسیه توليتهای اعتاب را در شهر مقدس قم به ميزباني بعثه مقام معظم رهبری برگزار میکنیم.
حجتالاسلام والمسلمین فقیه اسفندیاری با اشاره به برگزاری پیش نشستهای کنگره امام رضا(ع) تصریح کرد: امسال ۲۲ مهمان خارجی نیز در این کنگره به ما ملحق میشوند، همچنین ذیل برنامه دیگری که به همت آستان برگزار میشود، مهمانان عراقی و سوری (توليت های اعتاب مقدسه عراق و سوریه) در برنامههای دهه کرامت و ولادت امام رضا(ع) حضور می یابند.
وی در ادامه به فعالیت کاروانهای زیر سایه خورشید و اعزام مبلغان رضوی به داخل و خارج از کشور اشاره کرد و گفت: تاکنون در حوزه بین الملل هفت کشور را در غرب آسیا و برخی کشورهای همسایه برای حضور مصوب کردیم، همچنین در مراکز اسلامی نظیر هامبورگ، پرچم و اشیای متبرکه را میفرستیم.
در بخش دیگری از این نشست سید حسن عباسی، نماینده معاونت اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به برنامههای این معاونت به مناسبت دهه کرامت گفت: در شب ولادت امام رضا(ع) در سطح ۱۰ منطقه شهرداری برنامه ویژه داریم، همچنین در طول دهه در مناطق ۲۲ گانه تهران هر شب مراسم برگزار میشود.
وی ادامه داد: پویش غذای حضرتی با محور توزیع میان کودکان بدسرپرست، معلولان، جانبازان و... در برخی رستورانهای جنوب شهر و کافهها، با عنوان (به حساب امام رضا(ع)) توسط برخی نخبگان فرهنگي هنري اجرا میشود.
عباسی افزود : همچنین سازمانهایی نظیر مترو، اتوبوسرانی، نیز برنامههایی خاص این ایام دارند.
در ادامه حجتالاسلام والمسلمین مهدی حسینآبادی، معاون فرهنگی مسجد مقدس جمکران گفت: ظرفیتهای مسجد جمکران چه در عرصه فرهنگي و چه از جنبه اسکان با محور حرم کریمه اهل بیت (س) در این ایام مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
وی افزود: برنامههایی نظیر ازدواج دانشجویی، ويژه برنامهای برای دختران مبتلا به بیماری پروانهای، اجتماع دختران دهه نودی، برگزاری محافل قرآنی با موضوع دختران و مهندسی پیام مبنی بر معارف قرآن، بررسی جایگاه و شان دختر در کلام امامین انقلاب، از جمله فعالیتها و برنامههایی است که مسجد مقدس جمکران به مناسبت دهه کرامت تدارک دیده است.
حجتالاسلام والمسلمین حسین آبادی تصریح کرد: همچنین دو ویژه برنامه شامل قرائت دعای توسل در دهه کرامت و قرائت همگانی زیارت حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع)، اجتماع خادمین مسجد جمکران با حضور کاروان زیر سایه خورشید از دیگر تدارکات مسجد جمکران به مناسبت دهه کرامت محسوب میشود.
وی ارائه خدمات اجتماعی با عنوان 'گامی به سوی جامعه مهدوی' را از جمله برنامههایی دانست که در عرصه فعالیت های اجتماعی به میزان توان مسجد جمکران اجرا میشود.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین مقدمی، نماینده آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) طی سخنانی اظهار کرد: برنامههای دهه کرامت با سخنرانی تولیت آستان امام رضا(ع) مثل سالهای گذشته آغاز میشود.
وی گفت: به همت آستان مقدس حضرت معصومه(س)، کاروان سفيران کریمه، در تمامی استانها حضور مییابند و بیش از ۴۰ نقطه در سطح کشور میزبان حضور این کاروان ها خواهند بود.
حجت الاسلام و المسلمين مقدمی افزود: جشنهای مردمی در سطح محلات و خانوادهها ذیل پویش بهترین دختر، از دیگر برنامههای آستان حضرت معصومه (س) است، ضمن اینکه پویش فدای دخترم، فدای خواهرم نیز از دیگر برنامههای این ایام است.
وی بیان کرد: همخوانی سرود به مناسبت دهه کرامت و بارگذاری در فضای مجازی، تشکیل کانال تولیدات رسانه ای آستان حضرت معصومه(س) از دیگر اقداماتی است که به مناسبت این ایام انجام شده ضمن اینکه اجتماعات متعددی نیز برنامه ریزی شده است که از جمله آنها میتوان به اجتماع 10 هزار نفری دختران در تهران و همزمان در استانهای مختلف اشاره کرد.
حجت الاسلام و المسلمين مقدمی، برگزاری جشن بهترین دختر دنیا را از دیگر تدارکات آستان مقدس حضرت معصومه(س) به مناسبت دهه کرامت برشمرد و افزود: قصد ما این است که با برپایی این جشن یکی از بزرگترین جشنهای دخترانه در جهان اسلام رقم بخورد.
وی گفت: تاکنون بیش از ۵۰ عنوان برنامه به همت آستان مقدس حضرت معصومه(س) ويژه دهه کرامت، برنامهریزی شده است.
در بخش دیگری از این نشست حجت الاسلام و المسلمین سید محمدکاظم موسوی متقی، مدیر کل فرهنگي سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه فعاليتهاي سازمان اوقاف به مناسبت دهه کرامت در دو بخش طراحی شده است، گفت: یک بخش از این برنامهها ناظر بر دهه کرامت و بخش دیگری ناظر بر روز بزرگداشت امامزادگان و بقاع متبرکه است.
وی ادامه داد: امسال در بخش سفيران کریمه، تکريم از دختران شهدا به ویژه شهداي مدافع حرم و شهدای مدافع امنيت در دستور کار سازمان قرار گرفته است، همچنین تاکید بر بحث عفاف و حجاب در جشن های مادر-دختری کارويژه دیگری است که در ایام ایام مورد توجه سازمان اوقاف خواهد بود.
حجت الاسلام و المسلمين موسوی متقی در ادامه گراميداشت شهداي شاهچراغ در بقاع متبرکه، برگزاری جشنواره فرهنگی هنری (سلاله) را که جشنواره ای فرهنگي قرآنی است؛ به عنوان بخش دیگری از برنامههای سازمان اوقاف به مناسبت دهه کرامت معرفی کرد.
سپس حجتالاسلام والمسلمین محمد بکایی، مدیر کل مبلغان و دانشآموختگان جامعه المصطفی (ص) العالمیه گفت: تولید محتوا به زبانهای مختلف از جمله مهمترین برنامه های جامعه المصطفی(ص) است و اگر سازمانها و نهادهای مختلف قصد فعالیت در حوزه بینالملل را در این ایام دارند، جامعه المصطفی(ص) یک ظرفیت در این باره محسوب می شود.
وی تصریح کرد: ما هزارو ۷۰۰ نفر فعال فضای مجازی داریم که هرکدام دنبال کنندگانی دارند و این مساله میتواند در عرصه تولید محتوا مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
حسین مهدوی منش، نماینده مجمع جهانی اهل بیت(ع) در این نشست با اشاره به فعالیتهای این مجمع به مناسبت دهه کرامت گفت: بیش از ۱۰۰ کشور را با مبلغان خود پوشش داده ایم، امسال البته در مجمع جهانی اهلبیت(ع) رویکرد بیشتر مبتنی بر کشورهای آسیا و اقیانوسیه است و در ۱۰ کشور فعالیتها را کلید زده ایم.
وی گفت: ما روی دو موضوع تمرکز کرده ایم، نخست برگزاری جشن دختران با محور جشن تکلیف روزه اولیها در حوزه بومی کشورها که امیدوارم در این عرصه بتوانیم با همکاری اعتاب مقدسه برنامه را اجرا کنیم، اما در وهله دوم رویکرد رسانه ای را مورد توجه قرار دادیم. همچنین رویکرد خواهر-برادری با تکیه بر ارتباط حضرت معصومه(س) و امام رضا(ع) نیز مورد توجه ماست.
همچنین در ادامه سیفی، نماینده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: رایزنیهای فرهنگی جمهوری اسلامی برنامههای معمول خود را به مناسبت دهه کرامت اجرایی میکنند اما طبیعتاً مخاطبان بر اساس کشورهای هدف متفاوت است امیدواریم با توجه به این مساله بتوانيم هدایای متبرک از اعتاب مقدسه را برای ارائه به مخاطبان تهیه کنیم.
داوود محمدی، نماینده معاونت مساجد و محلات سازمان بسیج درباره فعالیتهای این سازمان در دهه کرامت گفت: امسال در دو بخش فعالیتهای میدانی در استانها و همچنین فعالیت در عرصه فضایمجازی، برنامههایی را تدارک دیدهایم، از سوی دیگر بحث فضاسازی و آذین بندی معابر و مساجد با مشارکت مردم محله نیز از برنامههاي دیگر سازمان خواهد بود، اما در بخش دوم برگزاری جشن در هر مسجد با محوریت امام جماعت مورد توجه است.
وی برپایی میزهای خدمت با همکاری دستگاهها و همچنین اقشار تخصصی بسیج در مساجد، اجرای گروههای سرود در محلات و ميادين اصلی شهرها را از دیگر فعالیتها برشمرد.
عباس رودکیان، نماینده حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) نیز در این جلسه با اشاره به فعالیتهای این آستان به مناسبت دهه کرامت گفت: برنامههای ما مخاطب محور است و بر اساس همین رویکرد سه ویژه برنامه را برای این ایام در نظر گرفتهایم.
وی ادامه داد: روز ولادت حضرت معصومه (س) در مصلای امام علی (ع) آستان، اجتماع دختران با حضور سه هزار نفر برگزار میشود، همچنین مصادف با روز بزرگداشت امامزادگان نیز با محور حضرت حمزه برنامه ای تدارک دیدهایم، ضمن اینکه خطبهخوانی با حضور هزار نفر از خادمان رضوی و خادمان حرم حضرت عبدالعظیم(ع) با محوریت پیام امام رضا(ع) به حضرت عبدالعظیم برگزار میشود.
مصطفی بهارلویی، دبیر اجرایی انجمنهای اسلامی بازار و اصناف طی سخنانی بیان کرد: ما در خانواده بزرگ اصناف سه و نیم میلیون واحد صنفی و همچنین شش هزار و ۸۰۰ اتحادیه داریم، از سوی دیگر در همه استانها اتاقهای اصناف را داریم و امیدواریم با کمک یکدیگر بتوانیم برنامههای خوبی را در دهه کرامت برگزار کنیم.
وی ادامه داد: در همه استانها خصوصاً استان تهران برنامه داریم، از جمله در پیاده راه تهران حد فاصل چهارراه گلوبندک تا اول خیابان ناصرخسرو، آذینبندی و برنامههاي ویژه داریم و با توجه به اینکه روزانه یک و نیم تا دو میلیون نفر در این خیابانها تردد دارند، ظرفیت خوبی است که میتوان در راستاي اجرای برنامههای این ایام از آن بهرهمند شد.
در ادامه رابعه امامی رضوی، مشاور امور بانوان وزیر آموزش و پرورش گفت: ستاد بزرگداشت روز دختر از سال گذشته با همکاری آموزش و پرورش استان قم راه اندازی شد و اجتماع ۱۰ هزار نفری دختران در آستان حضرت معصومه (س) نیز با همکاری آموزش و پرورش برگزار میشود.
وی اظهار کرد: با همکاری معاونت فرهنگی آستان مقدس حضرت معصومه (س) دو کتاب با عناوین (هویت دخترانه) و (سبک زندگی دخترانه) در این ایام رونمایی میشود، همچنین جشنوارهای با عنوان (بهیندخت) به صورت فرآیندی برگزار میکنیم.