ٖ تنظیمات قالب
امروز : پنجشنبه 08 آذر 1403
  • 1400/09/08 - 08:20

8 آذر ، روز جهانی همبستگی با مردم مظلوم فلسطین

روز ۲۹ نوامبر برابر با ۸ آذر، در سال ۱۹۷۷ از سوی مجمع عمومی سازمان ملل «روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین» اعلام و فلسطین به عنوان کشور عضو ناظر شورای امنیت سازمان ملل انتخاب شد.

همبستگی.jpg

 

به گزارش شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی ۷۴ سال پیش در چنین روزی، بیست و نهم نوامبر سال ۱۹۴۷ میلادی مجمع عمومی سازمان ملل متحد، با اکثریتی ضعیف به تقسیم سرزمین فلسطین میان دو دولت فلسطینی و یهودی رای داد.
این تصمیم ناعادلانه و غیرمنطقی تحت نفوذ دولت‌های غربی، بخصوص آمریکا و همچنین صهیونیست‌ها، گرفته شد. براساس این مصوبه سازمان ملل، بیت المقدس، منطقه‌ای بین المللی اعلام شد. قطعنامه تقسیم فلسطین که به وجود یک دولت صهیونیستی در این سرزمین رسمیت بخشید، خشم اعراب و رضایت صهیونیست‌ها را درپی داشت. انگلیس به بهانه مخالفت با طرح سازمان ملل، اما در اصل به منظور آماده کردن شرایط برای تاسیس رژیم صهیونیستی، نیرو‌های خود را در ۱۵ مه سال ۱۹۴۸ از فلسطین خارج کرد. بلافاصله پس از این اقدام انگلیس، صهیونیست‌ها در مراکز نظامی که انگلیسی‌ها تخلیه کرده بودند، مستقر شدند و تاسیس رژیم صهیونیستی را در خاک فلسطین، اعلام کردند. درپی این اقدامات، جنگ اول اعراب و رژیم صهیونیستی به وقوع پیوست. روز ۲۹ نوامبر به خاطر ظلم و بی عدالتی تاریخی که دولت‌های غربی مدعی دموکراسی خواهی علیه مردم فلسطین اعمال کردند به روز جهانی همبستگی با مردم مظلوم فلسطین نامگذاری شده است.

تاریخچه نامگذاری روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین

در سال ۱۹۷۷ مجمع عمومی سازمان ملل متحد طی قطعنامه ای، روز ۲۹ نوامبر را روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین اعلام کرد، اما ظلم و ستمی که سنگ بنای آن ۲۹ نوامبر سی سال پیش از آن یعنی ۱۹۴۷ در همین مجمع عمومی سازمان ملل و در قطعنامه ۱۸۱ مبنی بر «تقسیم فلسطین» گذاشته شد تا کنون پایدار مانده است!
 

تعریفی از فلسطین تا کنون

سرزمین‌های فلسطین به مجموع سرزمین‌های کرانه باختری رود اردن (شامل بیت‌المقدس شرقی) و نوار غزه گفته می‌شود. این سرزمین‌ها در جنگ شش‌روزه ۱۹۶۷ به تصرف اسرائیل درآمدند و از سال ۱۹۹۳ با تأسیس «حکومت خودگردان فلسطین» بخش‌هایی از آن‌ها توسط این نهاد اداره شد.  جنگ داخلی فلسطین در سال ۲۰۰۷ موجب شد که غزه تحت کنترل «حماس» درآید.
قطعنامه ناعادلانه تقسیم فلسطین در سال ۱۹۴۷ از سوی سازمان ملل متحد (که طی آن سرزمین فلسطین به دو کشور عبری و فلسطینی تقسیم شد و ۵۵ درصد اراضی سرزمین فلسطین به اسرائیل تعلق گرفت)؛   با نادیده گرفتن پیشینه این سرزمین با قدمت و فلسطینی بودن فلسطین، کمتر از نیمی از این سرزمین را به مردم فلسطین و نیمی دیگر را برای صهیونیست‌ها درنظر گرفت، اما در ماه می‌سال ۱۹۴۸ صهیونیست‌ها حتی اختصاص نیمی از سرزمین فلسطین را نیز به ساکنان اصلی آن تحمل نکردند و با اشغال فلسطین، مانع از تشکیل کشور مستقل فلسطینی تا امروز شده اند.
ده‌ها هزار فلسطینی هنوز در کمپ‌های غزه و کرانه باختری زندگی می‌کنند. میلیون‌ها آواره فلسطینی هنوز پس از ۶ دهه درکمپ‌های سوریه، لبنان و اردن، روزگار خود را سپری می‌کنند. احداث شهرک‌های صهیونیست نشین در بیت المقدس و کرانه باختری همچنان باروندی پرشتاب خانه‌های مردم فلسطین را مصادره می‌کند تا با بی خانمان کردن ساکنان کرانه باختری و قدس شرقی، فلسطینی‌ها را به کوچ اجباری وادارد. غزه نیز که به صحنه کارزار اشغالگران در برابر مردم بی دفاع آن مبدل شده، اکنون بیش از دو سال است در محاصره نظامیان اسرائیلی قرار دارد و اکنون مردم آن در تاریکی با فقر و بیماری و گرسنگی دست و پنجه نرم می‌کنند. در تقویم نیز روز ۲۹ دی  روز غزه یا همان نماد مقاومت فلسطین نامگذاری شده است.
 
هدف روز همبستگی با مردم فلسطین
روز جهانی همبستگی با فلسطین، روز تقویت همبستگی بین المللی با حقوق مردم فلسطین است. هر ساله کشور‌های مختلف جهان  در ۲۹ نوامبر به مناسبت روز جهانی همبستگی با ملت فلسطین ،مراسمی را برپا می‌کنند. در این روز، دنیای دوستدار صلح و آزادی، در کنار ملت فلسطین و مبارزه به حق آن برای آزادی،  استقلال و رسیدن به حقوق خود یعنی برپایی دولت مستقل و دارای حق حاکمیت به پایتختی قدس شریف، می‌ایستد و دسیسه های صهیونیسم برای به فراموشی سپردن آرمان های فلسطین را خنثی می کند.
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: