ٖ تنظیمات قالب
امروز : یکشنبه 04 آذر 1403
  • 1400/10/11 - 12:14

عملیات چندساله برای «بامداد ۱۳ دی»/ آمریکا برای «ترور» دست‌ به‌ دامن دیگران شده بود

همان‌موقع نقشه نکشیدند؟ نه، از سال‌ها قبل مشغول بودند و از همه امکانات کمک گرفتند و با خیلی‌ها ائتلاف کردند و به هر روشی متوسل شدند و به هر چه گیرشان آمد، سخت چنگ‌زدند تا بالاخره برسند به بامداد ۱۳ دی ۱۳۹۸؛ به موعد دیدار حاج قاسم!

90.jpg

ترور چنین مردی در توان واحدهای تروریستی یک کشور نبود؛ حتی اگر آن کشور، آمریکا باشد که تروریست‌های رسمی و حرفه‌ای دارد با سابقه طولانی و درخشان!

هدفشان را خوب می‌شناختند و او را «فرمانده سایه» می‌نامیدند و «ژنرال بی‌سایه» و «قدرتمندترین فرمانده نظامی ایران» و به‌قول مؤسسه پژوهشی «امریکن انترپرایز» آمریکا، «قهرمان جنگ» و «میهن‌پرست» و به‌قول «دیوید پترائوس»، فرمانده ارشد نیروهای آمریکایی، «فردی بسیار توانمند و مدبر و دشمنی شایسته» و به‌قول «نیویورک تایمز»، روزنامه آمریکایی، «دشمنی که مورد تنفر و مورد تحسین است» و به‌قول «فارن پالیسی» نشریه سیاسی و اقتصادی آمریکایی، «یکی از ۱۰ چهره و متفکر برتر امنیتی و دفاعی در جهان» و به‌قول رئیس دستگاه اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی، «مقام بلندپایه نظامی که هم کنشگر میدان بود، هم استراتژیست و هم سرباز».

می‌دانستند که با اعجوبه‌ای طرف هستند که «مرد میدان» است و عاقبت، نقشه‌های بزرگی که کشیده بودند در فرودگاه بغداد اجرا شد و وزارت دفاع آمریکا اعتقاد داشت: «این پیچیده‌ترین آماده‌سازی وزارت دفاع بود که برای یک عملیات انجام داده است».

مؤسسه پژوهشی «امریکن انترپرایز» آمریکا، «قاسم سلیمانی» را با عبارتی نظیر «قهرمان جنگ» و «میهن‌پرست» (patriot) توصیف کرده است

چندصد میلیون دلار برای شنود گوشی حاج قاسم!

بخشی از اطلاعات مربوط به عملیات ترور شهید سلیمانی بعدها و به‌مرور به رسانه‌ها درز کرد یا در گزارش‌های مفصلی در رسانه‌های بین‌المللی از قول مقامات اطلاعاتی آمریکا بازتاب یافت و پازل نقشه ترور «مرد میدان» تکمیل‌تر شد؛ ماجرای آن یک‌ و نیم ساعت از زمانی که حاج قاسم به دعوت مقامات عراقی از دمشق به مقصد بغداد، سوار هواپیما شد تا لحظه ترور.

آمریکایی‌ها از چندسال قبل مشغول این عملیات بودند و بنا به اعتراف مأموران سازمان سیا در گزارشی در پایگاه خبری «یاهو نیوز»، سازمان سیا و آژانس امنیت ملی آمریکا «طی سال‌های گذشته چندصد میلیون‌ دلار روی برنامه‌های تحقیقاتی خرج کردند تا بتوانند با ردیابی دستگاه‌های الکترونیک و وسایل ارتباطی ایرانی‌ها، مکالمات و صحبت‌های ژنرال سلیمانی را شنود و ضبط کنند».

ولی گویا این برنامه به جایی نرسید؛ چون عاقبت دست‌ به‌ دامن جاسوسان و افسران اطلاعاتی رژیم صهیونیستی شدند تا شماره‌ تلفن‌های حاج قاسم را داشته باشند؛ «در ۶ ساعت قبل از سوارشدن [سردار شهید] سلیمانی به هواپیما در دمشق، این ژنرال ایرانی سه‌بار تلفن همراه خود را عوض کرد. در تل‌آویو، رابطان فرماندهی عملیات ویژه مشترک آمریکا با همتایانی از [رژیم] اسرائیل برای کمک به ردیابی الگوهای تلفن‌همراه [سردار شهید] سلیمانی همکاری کردند. افسران اطلاعاتی [رژیم] اسرائیل که به شماره‌های [سردار شهید] سلیمانی دسترسی داشتند، آنها را در اختیار آمریکایی‌ها قرار دادند، که آنها نیز [سردار شهید] سلیمانی و تلفن فعلی او را تا بغداد ردیابی کردند» و البته «اعضای واحد ارتش مخفی، معروف به گروه ضربت نارنجی نیز همان شب در بغداد در میدان حضور داشتند تا به‌عنوان متخصصان اطلاعاتی سیگنال‌های برد نزدیک، برای بخش تاکتیکی عملیات به ردیابی دستگاه‌های الکترونیکی [سردار شهید] سلیمانی کمک کنند».

بنا به گزارش این پایگاه خبری بحث درباره ترور حاج قاسم در کاخ سفید در تابستان ۲۰۱۸ مطرح شد و «تقریباً در همان‌زمان که دولت [آمریکا] به‌طور رسمی اعلام کرد از توافق هسته‌ای خارج شده و تحریم‌ها را دوباره به‌عنوان بخشی از استراتژی فشار حداکثری بر ایران اعمال می‌کند».

حاج قاسم در کنار یار زمینی و آسمانی‌اش «ابومهدی المهندس»

پرواز پهپادها و استقرار تک‌تیراندازها

بنا به گزارشی تحقیقی از «ان.بی.سی نیوز»، از همان‌موقع که حاج قاسم به مقصد بغداد سوار هواپیما شد، عملیات آمریکایی‌ها آغاز شد؛ «عملیات از دمشق آغاز شده، جایی که اطلاعات آمریکا حاکی از حرکت [سردار شهید] سلیمانی از فرودگاه دمشق به فرودگاه بغداد بوده است و آمریکایی‌ها در انتظار او بوده‌اند».

گروه دیگری هم که آمریکا دست‌ به‌ دامنشان شده بود در فرودگاه منتظر بودند؛ اعضای واحد مبارزه با تروریسم منطقه کردستان عراق. این‌ها در فرودگاه پخش‌ و پلا بودند و برای آنکه مطمئن شوند که سردار سلیمانی به فرودگاه بغداد رسیده است، بنا به گزارش‌ها، کارهایی در این حد انجام دادند: «پرواز از مبدأ دمشق سوریه سرانجام پس از چند ساعت تأخیر و بعد از نیمه‌ شب در سوم ژانویه ۲۰۲۰، [در فرودگاه بغداد] به زمین نشست. سه پهپاد آمریکایی بالای آن چرخ می‌زدند. هنگامی که هواپیما از باند به سمت قسمت بسته فرودگاه حرکت می‌کرد، یکی از مأموران کردستانی که لباس کارمندان فرودگاه را پوشیده بود، هواپیما را برای توقف روی آسفالت هدایت کرد. هنگامی که هدف از هواپیما خارج شد، مأموران امنیتی کردستانی نیز که به‌عنوان کارکنان حمل چمدان تغییر قیافه داده بودند در آنجا حضور داشتند تا او را شناسایی کنند».

بیرون فرودگاه هم فقط پهپادها نبودند؛ «در اواخر دسامبر ۲۰۱۹، مأموران [گروه نظامی آمریکایی] دلتا فورس و سایر اعضای عملیات ویژه ورود ناشناس به بغداد را در گروه‌های کوچک آغاز کردند... سه تیم از مأموران دلتا فورس [مدتی قبل از عملیات] از مکان‌های پنهان در فرودگاه بین‌المللی بغداد با دوربین‌های خود اطراف را زیر نظر داشته و منتظر هدف خود بودند: قاسم سلیمانی، قدرتمندترین فرمانده نظامی ایران. آنها با لباس‌های مبدل کارگران تعمیرات، در ساختمان‌های قدیمی یا وسایل نقلیه کنار جاده مخفی شده بودند... ضلع جنوب شرقی فرودگاه با اطلاعیه‌ای دیرهنگام [توسط آمریکایی‌ها و از روی فریب] برای یک تمرین آموزشی نظامی بسته شده بود یا البته به دولت عراق این‌طور گفته شده بود.

سه تیم تک‌تیرانداز خود را در فاصله ۵۰۰ تا ۸۰۰ متر دورتر از منطقه ترور مستقر کرده بودند که همان جاده ورودی به فرودگاه بود و به نحوی قرار گرفته بودند تا هدف خود را هنگام خروج از فرودگاه در یک مثلث احاطه کنند. دوربین یکی از ‌تک‌تیراندازها به‌طور مستقیم به سفارتخانه آمریکا در بغداد متصل شده بود، جایی که فرمانده نیروی زمینی دلتا فورس با کارمندان پشتیبانی مستقر بودند».

تصویری از محل شهادت حاج قاسم، لحظاتی پس از واقعه ترور

لحظه دیدار

در فرودگاه بغداد «ابومهدی المهندس» از فرماندهان میدانی حشد شعبی [بسیج مردمی] عراق به همراه چند نفر از یارانش به استقبال حاج قاسم رفته بود و بعد: «ژنرال ایرانی و همراهانش سوار دو خودرو شدند و به سمت منطقه ترور حرکت کردند؛ جایی که تک‌تیراندازان دلتا فورس در کمین بودند... آن دو خودرو که در یکی از آنها [سردار شهید] سلیمانی حضور داشت برای خروج از فرودگاه وارد خیابان شدند. سه تیم ‌تک‌تیرانداز دلتا فورس آماده بودند، ضامن‌های سلاح‌های بلند خود را آزاد کرده و انگشتانشان روی ماشه بود. بالای سر آنها، سه پهپاد بود که در آسمان شب پرواز می‌کردند. دو فروند از آنها به موشک‌های هل‌فایر مجهز بودند».

عاقبت در بامداد ۱۳ دی و در موعد دیدار حاج قاسم و همراهانش چنین شد: «همزمان با ورود آن دو خودرو به منطقه ترور، هدایت‌کنندگان پهپادها به سمت خودروها شلیک کردند. دو موشک هل‌فایر به خودروی حامل [سردار شهید] سلیمانی برخورد کردند... راننده خودرو دوم... قبل از اینکه تک‌تیرانداز دلتا فورس به سمت خودرو شلیک کند و مجبور به توقف شود، حدود ۹۰ متر حرکت کرد. در زمانی که خودرو نقلیه متوقف شد، سومین موشک هل‌فایر نیز به آن اصابت کرد».

حاج قاسم به تقدیر و تدبیر پروردگار بلندمرتبه مهربان برای مردان بزرگ و برگزیده رسید و به موعد و میعاد دیدار یار ـ آن رفیق اعلی ـ رسید و شاد شد و چه‌ بهتر از اینکه حتی شهادتش هم برای آمریکا خواری و رسوایی شد؛ رسوایی «ترور»؛ ترور ناجوانمردانه مردان بسیار نیرومند.

 فرماندهانی که در میدان بودند

 

منبع: خبرگزاری فارس

تصاویر

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: