ٖ تنظیمات قالب
امروز : شنبه 03 آذر 1403
  • 1401/10/08 - 08:21

ریشه ها، پیامدها و راهبردهای بزرگداشت حماسه نهم دی

شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی همزمان با سالروز یوم الله نهم دیماه ریشه ها، پیامدها و راهبردهای بزرگداشت حماسه نهم دی را منتشر کرد.

ریشه-ها.jpg

تاریخ انقلاب اسلامی از آغاز تاکنون گواهی می‌دهد که دولت‌های استکباری غربی تمامی اشکال براندازی سخت از جمله شورش، کودتا و جنگ نظامی را در دهه اول انقلاب تجربه کردند. در جریان براندازی و مقابله سخت، گرچه انرژی و سرمایه‌های انسانی، مادی و معنوی بسیاری از دست رفت، لیکن ایستادگی و مقاومت ملت ایران تحت رهبری حضرت امام رضوان‌الله تعالی قدرت‌های مستکبر را به این واقعیت رساند که استفاده از گزینه سخت و نظامی نمی‌تواند در برابر ایمان و اعتقاد این مردم کارآمد باشد، بلکه برعکس؛ موجبات تقویت بیشتر روحیه ملی و همبستگی هر چه بیشتر ملت ایران را فراهم می‌آورد و بر بدبینی و کینه بیشتر مردم ایران نسبت به غرب و دولت های غربی می‌افزاید. چنین شد که این قدرت‌ها به ناچار بر شکست خود در راهبرد مقابلۀ سخت با نظام جمهوری اسلامی اعتراف کردند. پس از آن، آنان با رویکرد جدید و در قالب بهره‌گیری از روش‌های نرم اهداف خود را پیگیری کردند. امری که رهبری معظم انقلاب حضرت امام خامنه‌ای‌- دامت برکاته‌- از همان آغاز دهه هفتاد با ادبیات و تعابیر مختلف نظیر تهاجم فرهنگی، ناتوی فرهنگی و شبیخون فرهنگی و اخیرا جنگ نرم خطر آن را گوشزد کرده و مسئولین نظام را به چاره‌اندیشی در برابر آن فراخواندند. شواهد زیادی وجود دارد که آشکار می‌سازد.انديشمندان غربي بر این باورند که: انقلاب اسلامی گفتمان نوینی را پدید آورده است که بعد نرم و فرهنگی آن ارجح بر سایر ابعاد است. این واقعیت به سبب احیای نظام ارزشی مبتنی بر خصائص فرهنگی (مذهبی و ملی) هویت نوینی را در مردم جامعه شکل داده است که متمایز از هویت سایر ملل مسلمان است. آنان معتقد‌ند برای رسوخ در هویت فرهنگی مردم ایران و ایجاد فاصله بین ملت و نظام ایران، باید ابعادی را آماج قرار داد که جمهوری اسلامی ایران از آن به عنوان رمز ماندگاری و افزایش قدرت نفوذ خویش بهره مي‌گیرد. ابعادی مانند: هویت فرهنگی، جذابیت، حمایت مردمی، مشروعیت سیاسی و احساس فراگیر امنیت همگانی. اين شاخص‌ها مي‌تواند برخي از ابعاد قدرت نرم جمهوري اسلامي باشد كه مورد طمع دشمنان نظام قرار گرفته است.

به باور بسیاری از تحلیل گران سیاسی، انتخابات 22 خرداد 88 ریاست جمهوری ایران، انتخاباتی شگفت انگیز، کم نظیر و پر اهمیت بود. چرا که، درآن انتخابات حدود 85 درصد از ایرانیان با رفتن به پای صندوق های رای در آغاز چهارمین دهه انقلاب خویش، همانند انتخابات 12 فروردین سال 58، دگرباره « مقبولیت و مردمی  بودن» نظام جمهوری اسلامی ایران را به نمایش گذاشتند. « شگفت انگیز» بودن انتخابات 22 خرداد به ویژه از آنرو بود که سه دهه پس از وقوع انقلاب اسلامی اغلب ایرانیان داخل و خارج کشور، اعم از هر قشر و مذهب، گروه، قوم ودسته ای، نشان دادند که گذشت زمان و فزونی فاصله زمانی از وقوع انقلاب اسلامی و  برگزاری اولین همه پرسی نظام در سی سال پیش، نه تنها آنها را از شرکت در کنش های سیاسی و انتخاباتی خسته ننموده است ،بلکه تمایل و رغبت آنان را برای انجام چنین کنش هایی مضاعف ساخته است.

با طرحریزی قبلی غربی ها به ویژه آمریکایی ها همچنانکه اخیرا وزیر خارجه آمریکا در گفتگو با شبکه تلویزیونی BBC  اعتراف کردند، بلافاصله پس از اعلام نتایج انتخابات 22 خرداد، برخی از کاندیداها و احزاب سیاسی شکست خورده در انتخابات که متاسفانه بازیچه اقدام طراحی شده دشمن بودند، در یک جبهه واحد با قدرت های غربی و ضد انقلاب، با اعتراض به نتیجه انتخابات، برخی ازشهرهای ایران به ویژه شهرتهران را دستخوش وقوع نا آرامی ها و اعتراضات کردند. گستردگی جنگ نرم  طراحی شده علیه نظام جمهوری اسلامی، دستگاه ها و نهادهای مسئول و نیروهای امنیتی و انتظامی را درگیر حوادث تلخی کرد که متاسفانه آن حماسه بی نظیر انتخابات که به تعبیر مقام معظم رهبری در دنیا زلزله ایجاد کرده بود، به کام مردم ایران تلخ گردید.

در جریان انتخابات، امیدهایی برای غرب ایجاد شد و آنها احساس کردند یک پایگاه مردمی 14 میلیونی در داخل جامعه پیدا کرده اند. در موضوع ایجاد شکاف میان نخبگان و رهبری و خدشه دار کردن وحدت ملی نیز احساس امید کردند. غرب و آمریکایی ها از به کار گرفتن امکانات رسانه ای و استفاده از هنر دیپلماسی عمومی برای تحت فشار قرار دادن ایران هیچگونه دریغ نکردند و تلاش فراوانی را درایجاد اجماع بین المللی علیه جمهوری اسلامی و کاهش مشروعیت داخلی و خارجی نظام همزمان با انتخابات انجام دادند. برخی تحلیل گران غربی پا را از آن فراتر نهاده و کنش های اعتراض آمیز دو ماه پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم را « بزرگترین چالش داخلی » جمهوری اسلامی در سه دهه گذشته، ارزیابی نمودند. این تحلیل گران مدعی شده اند که « اعتراضات گسترده پس از برگزاری انتخابات، مشروعیت سیاسی جمهوری اسلامی را در دنیا و مقبولیت آن را در نزد افکار عمومی داخلی، با چالش جدی رو به رو ساخته است ». صرفنظر از ادعای اینگونه تحلیل گران، این واقعیت را نمی توان نادیده گرفت که اقدامات طرح ریزی شده غرب برای تاثیر گذاری بر انتخابات دهم ریاست جمهوری، کنش های اعتراض آمیز و رفتار برخی از نخبگان سیاسی بعد از انتخابات 22 خرداد، هزینه های سیاسی، اجتماعی و معنوی زیادی را بر جمهوری اسلامی و نهادهای آن تحمیل کرد که بحمدالله  با مواضع و تدابیرهوشمندانه و مدبرانه مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه‌ای‌- دامت برکاته‌-  و بصیرت و حضور هوشمندانه و سریع مردم ایران، حماسه ماندگار و تاریخی 9 دی 1388  در سراسر کشور فتنه را خنثی نمود. ملت ایران پس از روشن شدن تقابل آشکار این جریان با نظام، با درک درست از یک نیاز، با تظاهراتی فراگیر عاشورایی و سراسری با هدف مقابله با جریان فتنه پس از حادثه فضاحت بار عاشورای 1388 حضور خود را به صورت بارز در دفاع از انقلاب اسلامی به نمایش گذاشت.

حماسه تاریخی و ماندگار نهم دی 1388 به تعبیر مقام معظم رهبری؛ حضرت امام خامنه‌ای‌- دامت برکاته‌-  ' یکی از قله های فراموش نشدنی'، ' حرکت برخاسته از بصیرت'، ' شناختن موقعیت و حضور در لحظه های مورد نیاز'، حرکتی در فضای غبارآلود'،' حرکتی متکی بر ایمان و اراده الهی' در تاریخ انقلاب اسلامی بود. همچنانکه روشنگری های معظم له در فتنه 1388، حماسه بی نظیر نهم دی را رقم زد، توصیف های آن حماسه مردمی توسط ایشان، آن رویداد را در تاریخ انقلاب اسلامی ماندگار نمود.

اکنون در سالگرد آن حماسه بی نظیر تاریخی چند سئوال  مهم مطرح است

1- زمینه ها وعوامل شکل گیری حماسه نهم دی  چیست؟

2- ویژگی ها و مختصات آن حماسه بزرگ کدام است؟

3- در این حماسه چه عناصر و ویژگی های وجود دارد که مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه‌ای‌- دامت برکاته‌-  بر ماندگاری آن تاکید دارد؟

4- روش ها و شیوه های  تبیین این حماسه بزرگ برای جامعه و نخبگان کشور کدام است؟

5-کارکردها، پیامدها و آثار آن حماسه در محیط داخلی و خارجی  چه بود؟

6- درس‌ها و دستاوردهای حماسه نهم دی با توجه به نیازهای امروز چیست؟

زمینه ها وعوامل شکل گیری حماسه نهم دی 

انتخابات 22 خرداد 88 حماسی‌ترین انتخابات جمهوری اسلامی و بلکه خاورمیانه بود که در آن 85 درصد واجدان شرایط رأی شرکت کردند و این در سی‌و‌یکمین سال پس از پیروزی یک انقلاب بی‌سابقه و بسیار جذاب و الهام بخش بود. کاملاً واضح بود که چنین انقلاب و نظامی را نمی‌توان با یک رشته آشوب و صف‌بندی دشمنانه در مقابل آن به حاشیه راند. کاملاً واضح بود که همان مردمی که این حماسه انتخاباتی را رقم زده‌اند، از انقلاب خود دفاع خواهند کرد و دشمنان را عقب می‌رانند.

اولین نشانه‌ها در نماز جمعه 29 خردادماه تهران ظاهر شد. در این نماز باشکوه نزدیک به سه میلیون نفر از شهروندان تهرانی به میدان آمدند. این اجتماع اگرچه برای نماز بود ولی عملاً به معنادارترین تظاهرات ملی تبدیل گردید. رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز این نماز جمعه را به یک جبهه مستحکم برای پایان‌دادن به فتنه‌ای که راه افتاده بود، تبدیل کردند. امام خامنه‌ای- دامت برکاته‌- «قانون» جاری کشور را برای رسیدگی به اختلافات «کامل و بی‌اشکال» دانستند. ایشان اردوکشی خیابانی و زورآزمایی را غیرقابل قبول خوانده و فرمودند: «این تصور هم غلط است که بعضی خیال کنند با حرکات خیابانی، یک اهرم فشار علیه نظام درست می‌کنند و مسئولین نظام را مجبور می‌کنند ،وادار می‌کنند تا به عنوان مصلحت، زیر بار تحمیلات آن‌ها بروند «نه این هم غلط است، اولاً تن‌دادن به مطالبات غیر قانونی، زیر فشار، خود این شروع دیکتاتوری است. این اشتباه محاسبه است

رهبری راه حل را خود مردم دانسته و فرمودند: «اگر کسانی بخواهند راه دیگری- غیر از راه قانون- را انتخاب ‌کنند، آن وقت بنده دوباره خواهم آمد و با مردم صریح‌تر از این صحبت خواهم کرد.» خطبه‌های نماز جمعه رهبری بازتاب بسیار گسترده‌ای در سطح جهان داشت و برای اولین بار بود که رسانه‌های غربی با اعلام قبلی و همزمان با شروع سخنرانی، سخنان رهبری را کامل پخش می‌کردند. سخنان امام خامنه‌ای همزمان به زبان‌های مختلف ترجمه و به صورت زیرنویس از صدها شبکه تلویزیونی و خبرگزاری جهانی پخش می‌شد. غرب کاملاٌ می‌دانست که رهبری، نقش تعیین‌کننده‌ای در تحولات دارد و از سوی دیگر گمان می‌کردند فشار به نظام طی هفته پس از انتخابات 22 خرداد آنقدر زیاد بوده که رهبری را وادار به دادن امتیاز به جریان فتنه می‌کند و از این رو می‌خواستند لحظه‌ای را در اعلام خبر عقب‌نشینی نظام جمهوری اسلامی از دست ندهند. از سوی دیگر کاملاً واضح بود که کوچکترین امتیاز به فتنه در این روز، نظام را در سراشیبی عقب‌نشینی‌های پی در پی قرار می د‌هد و در نهایت به از بین‌رفتن نظام منجر می‌شود. در واقع این نقطه‌ای بود که غرب 31 سال در انتظار آن لحظه‌شماری کرده بود.

اما خطبه‌های تاریخی و کاملاً دقیق و حساب‌شده رهبرمعظم انقلاب نه تنها گرد یأس را بر چهره غرب و فتنه‌گران داخلی پاشید بلکه خود یک فرصت مهمی برای انقلاب پدید آورد. در واقع با مکر الهی، سخنان رهبری به گوش همه دنیا رسید و یک بار مردم در غرب توانستند بدون حجاب به متن معارف و منطق انقلاب اسلامی دست پیدا کنند. ما با مراجعه به معتبرترین سایت‌های غرب درمی‌یابیم که در تلویزیون و سایت بی‌بی‌سی انگلیسی در همان روز جمعه 3 گزارش، در سایت و تلویزیون اول آمریکا یعنی C.N.N و 4 گزارش و در روزنامه نیویورک تایمز در روزهای جمعه و شنبه 5 گزارش درباره اهمیت، متن و پیامدهای خطبه‌های رهبر معظم انقلاب تهیه و پخش شده است. این در حالی است که سه کارشناس برجسته امور رسانه- فؤاد ایزدی، نادر طالب‌زاده و حسن خجسته‌- که سال‌ها رسانه‌های غرب را ملاحظه کرده‌اند می‌گویند از زمان انتخاب حضرت امام خامنه‌ای‌- دامت برکاته‌- به رهبری تا امروز- به جز در این مورد خاص- جانشین صالح اما م تعمداً در بایکوت خبری غرب بوده و اساساً اربابان امپراتوری رسانه‌ای غرب اجازه نداده‌اند سخنان او به رسانه‌های غرب راه پیدا کنند.

پس از خطبه‌های 29 خرداد تهران، برای غرب مسلم شد که از جریان فتنه برای واداشتن جمهوری اسلامی به عقب‌نشینی، کاری ساخته نیست. از این رو ابتدا باراک اوباما و سپس سایر سران دولت‌های غربی به میدان آمدند و از موضع «ملت ایران» نظام را برای عقب‌‌نشینی تحت فشار شدید قرار دادند و بیانیه‌هایی علیه ایران صادر کردند و حتی دولت آمریکا نزدیک به 100 هزار نیروی نظامی را از مراکز میانی کشور عراق به سمت مرزهای شرقی آن به حرکت درآوردند. بعد از خطبه‌های 29 خرداد، اعلامیه‌های مشترکی از سوی موسوی و کروبی خطاب به دستگاه قضایی صادر شد. محمد خاتمی نیز در بیانیه‌ای جداگانه به ادامه اعتراضات خیابانی صراحتاً یا تلویحاً تأکید کردند. آنان کماکان شورای نگهبان را متهم به جانبداری از یک کاندیدا و تقلب به نفع او کردند اما دعوت آنان به تظاهرات 30 خرداد چندان جمعیتی را گرد نیاورد ولی عناصر مرتبط با گروهک‌های تروریستی که بعضی از آنان پس از دستگیری گفتند که اساساً در انتخابات شرکت نکرده‌اند به میدان آمدند. در این روز 7 نفر از نیروهای بسیجی پایگاه مقداد- در جنب دانشگاه شریف‌- با سلاح گرم به شهادت رسیدند، مرکز بسیج و مسجد لولاگر که در نزدیکی این پایگاه است به آتش کشیده شدند. این ماجرا هم تأثیر عمده‌ای در ریزش بدنه اجتماعی این جریان داشت ولی از آنجا که این جریان با کارگردانی مصطفی تاج‌زاده یک شبکه گلدکوئیسی 40 هزار نفره را در ایران راه انداخته بود که سهم تهران از این شبکه حدود 4500 نفر بود، این‌ها توانستند تجمعاتی را در مناطق مرکزی تهران برگزار نمایند.

مردم بار دیگر در تظاهرات روز قدس سال 88- شهریور- به میدان آمدند ولی این حضور جدی محور دفاع از قدس بود و بهره فتنه‌گران از خشم مردم محدود بود. ادامه فتنه در ماه‌های بعد هرچند رمق چندانی نداشت ولی فضای داخلی کشور و تصویر جهانی ایران را تحت تأثیر قرار داده بود. از سوی دیگر در روز عاشورا- 6 دی‌- جریان فتنه از خلاء ناشی از حضور مردم در هیأت‌ها و تکیه ها استفاده کرد و خیابان انقلاب را به آشوب کشاندند و به ساحت حضرت ابی عبدالله اهانت کردند. مردم در واکنش به فتنه‌گران روز 9 دی‌ماه به میدان آمدند و اجتماعی نزدیک به 4 میلیون نفر را به وجود آوردند.

معنا و مفهوم  حماسه9 دی

تظاهرات 9 دی یک رخداد ویژه به حساب می‌آید. ساعت تظاهرات هم سه بعدازظهر بود و از این رو با توجه به اینکه تظاهرات ملی در روز تعطیل برگزار می‌شود و قبل از ظهر به پایان می‌رسد مهم بود. از سوی دیگر تظاهرات 22 بهمن، روز قدس و ... و شرکت در آنها حالتی عادی و توأم با حضور اطفال و خانوادگی می‌باشد. حضور مردم هم نوعاً فاقد علامت‌های خاص می‌باشد و در این تظاهرات حضور اصالت دارد نه شعار. از سوی دیگر شرکت مردم در تظاهرات نوعاً با زمینه‌سازی رسانه‌ای و با دعوت شخصیت‌ها و نهادها صورت می‌گیرد.

تظاهرات خودجوش 9 دی نسبت به ایام الله 22 بهمن، روز قدس و ... دارای وجه تمایز بود چرا که از یک سو در ساعتی برگزار شد که کارمندان، کارگران و ... به کار اشتغال داشتند و کسبه و ... ساعت استراحت خود را سپری می‌کردند با این وصف شرکت در این راهپیمایی باید توأم با انگیزه‌های بسیار قوی می‌بود. مردم بطور گسترده شرکت کردند و- تقریباً- همه کسانی که آمده بودند همان واجدین شرایط رأی بودند که حدود 7 ماه پیش در انتخابات شرکت کرده بودند. در واقع می‌توان گفت همه کسانی که رأی داده بودند- اعم از اینکه به کاندیدای پیروز رأی داده اند یا به کاندیداهای شکست‌خورده‌- به صحنه آمدند و به هیچ وجه از سر تفنن هم نیامده بودند بلکه صفوف کاملاً متراکم بود و همه بدون استثنا با خود علامتی حمل می‌کردند و به گرمی شعارهای جمعی را تکرار می‌کردند.

تقریباً هیچکس و هیچ نهاد رسمی دعوتی برای نظاهرات نکرده بود و تنها شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی اعلام کرده بود که مردم با تظاهرات 9 دی پاسخ هتاکی به حریم ولایت و ابی عبدالله‌الحسین در روز عاشورا را خواهند داد. شعارهای مردم کاملاً سیاسی و مستقیم و معنادار بود آنان سران فتنه را با استفاده از ادبیات زیارت عاشورا لعن می‌کردند و از آنان ابراز نفرت می‌کردند. تظاهرات نزدیک به سه ساعت به درازا کشید و موج جمعیت خیابان بزرگ انقلاب را از میدان امام حسین (ع) تا میدان آزادی را دربرگرفت و می‌توان گفت این تظاهرات تنها با انبوه جمعیتی که در روز عاشورای 57 به میدان آمدند و یا جمعیت انبوهی که امام را تا بارگاه ملکوتی‌اش بدرقه کردند، قابل قیاس می‌باشد.

تظاهرات 9 دی بازتاب گسترده‌ای در دو سطح داخلی و خارجی داشت. میرحسین موسوی که آشوب‌گران روز عاشورای تهران را «مردمی خداجو» خوانده بود، ناچار به عقب‌نشینی شد و در اطلاعیه‌ای دولت برآمده از انتخابات 88 را به رسمیت شناخت. در مجلس، فراکسیون اصلاح‌طلب از آنچه در روز عاشورا رخ داده بود ابراز برائت کرد و با تظاهرات‌کنندگان 9 دی ابراز همبستگی نمود. در سطح بین‌المللی هم مقاله‌های فراوانی به رسانه‌های غرب راه یافت که همه در این موضوع اشتراک داشتند «رهبری انقلاب از حمایت قاطع مردم برخوردار است و مخالفان نظام جایگاهی در میان مردم ندارند».

 

آثار وپیامدهای حماسه 9دی

1- نمایان شدن ظرفیت انقلاب اسلامی

حماسه 9دی این باور را ایجاد کرد که تفکر انقلاب اسلامی و مدیرت نظام جمهوری اسلامی ظرفیت لازم را برای مقابله با چالشهای پیچیده دارد، می تواند آسیبهای داخلی خود را ترمیم نماید. ازگردونه های سخت عبور کند که فتنه 88 مهم ترین گردونه بود

مدیریت نظام در مهار فتنه و آشکار سازی ابعاد آن در جامعه نقش اساسی در خلق حماسه نهم دی داشت.  نظا م  به ویژه پس از حادثه روز عاشورا ، فتنه پس از انتخابات را بعنوان چالش با اعتقادات مردم رسانه ای نمود که این وضعیت، پیوند جریان فتنه با نظام سلطه و ضد انقلاب را به خوبی نشان داد، ماهیت فتنه را که چیزی غیر از رقابت های انتخاباتی و  تقلب در انتخابات بود، نمایان ساخت.

فتنه 88 که با مدیریت صحیح نظام تحت کنترل قرار گرفت، در شرایطی بود که سران فتنه و ضد انقلاب خارجی و دولت های غربی فتنه 1388 را به عنوان بحران پر هزینه که نظام و جامعه در مدیریت آن به بن بست رسیده اند القاء می کردند. برخی از تحلیل گران خارجی کنش های اعتراض آمیز پس از انتخابات را بزرگترین چالش داخلی نظام سلطه در سه دهه گذشته معرفی کردند.

2-آشکار شدن پیوند جریان فتنه با خارج از کشور

درفتنه 1388 پیوند ضد انقلاب با دولت های غربی با احزاب و گروهای سیاسی و برخی از نخبگان داخل کشور در یک جبهه واحد نمایان شد. به لحاظ نوع گفتمان، شعارها و مواضع و عملکرد نیز رابطه فتنه با خارج از کشور برای ملت ایران مشخص گردید. در این روند، چهره همه عناصر و جریاناتی که بعد از رحلت حضرت امام به عنوان حلقه های انحرافی خط امام مطرح بودند و در جریان فتنه موثر و نقش آفرین بودند، آشکار گردید.

3- تقویت باور به وجود جنگ نرم دشمن

مشکل باور به وجود جنگ نرم و انکار آن توسط برخی ازنخبگان و جامعه ای که در فتنه 1388 ظهور و بروز یافته بود، با بصیرتی که در 9 دی به جامعه تزریق شد، به میزان قابل توجهی برطرف  گردید. خلا 20 سال بی توجهی نسبت به راهبرد تهاجم فرهنگی به این فتنه به صورت جهشی حل شد. به عبارتی ، با وجود چالش های جدی جریان فتنه، آن حوادث تلخ برکاتی را نیز به همراه داشت  و به تعبیر مقام معظم رهبری حضرت امام  موجب واکسینه شدن نظام و انقلاب گردید.

4-آشکار شدن چهره حقیقی نخبگان کشور

فتنه 1388 یکی از بزنگاه های جریانات سیاسی کشور بود. آزمون بزرگی برای همه جریانات سیاسی بود. در حقیقت در این فتنه چهره حقیقی و میزان همراهی واقعی جریانات سیاسی کشور با انقلاب آشکار گردید. این فتنه نشان داد که غرب کار گسترده ای از قبل برای شکار نخبگان و برخی از فرصت ها همانند انتخابات انجام داده است. در این آزمون تاریخی، نخبگان سیاسی هر کدام به اندازه وفاداری به نظام و یا زاویه ای که با نظام داشتند اقدام کردند.

1)  مشخص شد که دشمن درعده ای نفوذ دارد.آنها در نقش پیاده نظام  و بازیچه دشمن ایفای نقش می کردند و خیانت بزرگی را رقم زدند.

2) برخی بازی خوردند و با تحلیل های غلط در میدان دشمن عمل کردند و حرکت جریان فتنه را تایید کردند.

3) برخی از نخبگان فکری و سیاسی کشور تحت تاثیر تحلیل های ناکافی و وابستگی های مختلف دنیایی در قبال فتنه سکوت کردند.

4) برخی در صراط مستقیم انقلاب با تاسی از گفتمان و مواضع رهبر معظم انقلاب اسلامی با فتنه گران به موقع مقابله کردند،از مواضع رهبری حمایت کردند و به روشنگری علیه فتنه پرداختند.

5- نمایان شدن کار گسترده غرب

کشورهای غربی به سردمداری آمریکا به عنوان، یکی از بازیگران صحنه انتخابات کشور از مدت ها قبل بسیار علاقه مند بودند تا در عرصه انتخابات نقش موثری داشته باشند. هر چند تلاش های فراوان آنها در دوره های پیشین با عدم اقبال ملت ایران با شکست سنگین مواجه شد، اما آنها دست از تلاش برنداشته و هرچند ناامیدانه و لیکن به فعالیت های خود در این دوره از انتخابات نیز ادامه دادند. در جریان انتخابات، امیدهایی برای غرب ایجاد شد و آنها احساس کردند یک پایگاه مردمی 14 میلیونی در داخل جامعه پیدا کرده اند. در موضوع ایجاد شکاف میان نخبگان و رهبری و خدشه دار کردن وحدت ملی نیز احساس امید کردند. غرب و آمریکایی ها از به کار گرفتن امکانات رسانه ای و استفاده از هنر دیپلماسی عمومی برای تحت فشار قرار دادن ایران هیچگونه دریغ نکردند. تلاش فراوانی درایجاد اجماع بین المللی علیه جمهوری اسلامی و کاهش مشروعیت داخلی و خارجی نظام همزمان با انتخابات انجام دادند. بر اساس آنچه گفته شد؛ تشدید فشارهای اقتصادی و سیاسی از طریق صدور قطعنامه های جدید، برانگیختن جمعیت های خاموش برای تاثیرگذاری بر نتایج انتخابات، حمایت از کاندیدای مرعوب، تشکیک در نتیجه انتخابات و دامن زدن به پروژه تقلب و بحرانی جلوه دادن اوضاع کشور پس از انتخابات مهم ترین بخش از مواضع و راهبرد های غرب در قبال انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری ایران می باشد.

6- شکست تئوری های غربی و کپی برداری از مدل انقلاب مخملی در ایران

ساماندهي انقلاب مخملي در ايران توسط بنياد سوروس با واسطه افرادي همچون هاله اسفندياري، كيان تا جبخش و رامين جهانبگلو نيز از ديگر برنامه‌هاي براندازي نرم در ايران بوده است. براساس اعترافات هاله اسفندياري، بنياد سوروس با حمايت از برنامه‌هاي خاورميانه‌اي مركز آمريكايي ' ولسون '، به دنبال ايجاد يك شبكه غيررسمي در ايران جهت عملي نمودن اهداف براندازي نرم بوده است. در اين راستا كيان تاجبخش مدير و نماينده بنياد سوروس در ايران با اقداماتي همچون راه‌اندازي كارگاه هاي مطالعاتي متشكل از جوانان و دانشجويان و تدريس اصول و مباني شبكه‌سازي اجتماعي سعي كرد زير ساخت‌هاي براندازي نرم در ايران را ايجاد نمايد  شواهد و قرائن نشان مي‌دهد كه تجديد‌نظر طلبان هوا خواه ليبراليسم و سكولاريسم با پشتيباني دشمنان نظام جمهوري اسلامي ايران، در حال طراحي و عملياتي نمودن پروژه ديگري از سلسله پروژه‌هاي انقلاب رنگي و مخملين در انتخابات دهم رياست‌جمهوري بودند. اين پروژه كه گرجستانيزه نمودن و اوكرانيزه كردن انتخابات نام گرفت، با تدابیر و هوشمندی مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه‌ای‌- دامت برکاته‌- و حرکت بارز و حماسه نهم دی 1388 شکست خورد.

7- تقویت بازدارندگی در برابر تهدیدات دشمن

8- احساس قدرت در مردم

9- تقویت سرمایه اجتماعی

10- تقویت اتحاد و انسجام ملی

11- تولید ظرفیت برای کنترل و مهار بحران های اجتماعی و فرهنگی ناشی از جنگ نرم

12- تقویت مجدد پیوند جامعه با ارزش های دینی، محرم و عاشورا

13- تقویت پیوند اسلام و جمهوریت

14- تقویت پیوند با مقام معظم رهبری

15- شکست راهبرد فروپاشی از درون و اقدامات دشمن در بسیج اجتماعی و رویارویی با نظام

 

راهبردها

1- تبیین ریشه ها، زمینه ها و اهداف شکل گیری فتنه 1388 و چگونگی مهار و کنترل آن

2- آشکار سازی ماهیت، ابعاد و چگونگی شکل گیری حماسه نهم دی برای گروه های مختلف مردم

3- توجه توأمان به کمیت و کیفیت حرکت مردم در نهم دی 1388

- تبیین روح حرکت مردم و احساسی که در سراسر کشور در آن روز شکل گرفت.

- تببین حضور فراگیر همه اقشار و گروههای اجتماعی در سراسر کشور

4- توجه به غلبه نیافتن کارهای شعاری و پرهیز از اقدامات کم تاثیر

5- رویکرد مدیریت کلان و اجرای غیر متمرکز برنامه ها توسط ستاد نهم دی

6- فعال سازی محیط های علمی و دانشگاهی در عرصه تبیین و روشنگری

7- فعال سازی مراکز و محیط های عملیاتی در عرصه تولیدات فرهنگی و هنری موثر

8- تبیین عناصر و عوامل برجسته شکل گیری حماسه نهم دی

- توجه به نقش ایمان مذهبی و اراده الهی

- توجه به نقش والای رهبری حضرت امام خامنه‌ای‌- دامت برکاته‌-  در آشکار سازی ابعاد فتنه و بستر سازی حماسه نهم دی

-  تبیین نقش حرکت های مردمی در انقلاب اسلامی به عنوان سرمایه اجتماعی کشور

- تبیین نقش عاشورا و اهل بیت (ع) به ویژه ابی عبدالله الحسین(ع) در شکل گیری حماسه نهم دی

9- تبیین پیامدها و تاثیر حماسه نهم دی 1388 در بیداری اسلامی

10- بهره گیری از حماسه نهم دی برای مهار و کنترل تهدیدات آینده

11- بهره گیری از حماسه نهم دی برای تقویت مولفه های قدرت نرم کشور( اعتماد ملی، آگاهی و بصیرت و انسجام ملی)

12- تبیین حماسه نهم دی 1388 به عنوان رویدادی ملی با حضور همه اقشار وگروههای اجتماعی و سیاسی معتقد به انقلاب اسلامی و با مشارکت همه رای دهندگان در انتخابات دهم ریاست جمهوری

13- بهره گیری از فتنه 1388 و پیامدها ی حماسه نهم دی برای تبیین شاخص های اصولگرایی

14- استفاده از ظرفیت های حماسه نهم دی برای تحقق انتخابات موثر، با مشارکت گسترده و بدون چالش امنیتی

15- توجه به فعال سازی ظرفیت های مردمی و اجتماعی در مدیریت بزرگداشت حماسه نهم دی

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: