فناوری هسته ای یادآور عزم ملی در توانمندی و اقتدار علمی
رئیس جمهور همزمان با روز ملی فناوری هستهای از 114 دستاورد جدید صنعت هستهای کشورمان در حوزهها و صنایع مختلف از جمله اکتشاف، چرخه سوخت، فنی، پیشرفت لیزر، نیروگاهی، استخراج و پزشکی رونمایی کرد.

ايران در سال ۱۹۵۸، به عضويت آژانس بينالمللي انرژي اتمي (I.A.E.A) درآمد و در سال ۱۹۶۸، پيمان عدم تكثير سلاحهاي هستهاي (N.P.T) را امضا كرد و در سال ۱۹۷۰، آن را در مجلس شوراي ملي به تصويب رساند. آمريكا در سال ۱۹۶۷، اولين رآكتور تحقيقاتي ۵ مگاواتي آب سبك را به ايران فروخت و شركت آمريكايي (AMF)، اين رآكتور را در دانشگاه تهران نصب و راهاندازي كرد.
برنامه ايران در سال 1353 اين بود كه در عرض بيست سال، چرخه كامل سوخت را بومي كرده و بيست و سه هزار مگاوات برق را از طريق ۲۲ نيروگاه هستهاي تامين نمايد. در تاريخ ۱۸ دي ماه ۱۳۷۳ قرارداد تكميل و راهاندازي واحد يك نيروگاه اتمي بوشهر به صورت مشاركتي بين ايران و روسيه منعقد گرديد و در مرداد ۱۳۷۷ بار ديگر اين قرارداد مورد بازبيني كلي قرار گرفت.
در سال اول فعاليت دولت نهم جمهوري اسلامي ايران، ايران اعلام كرد تعليق داوطلبانه غنيسازي به پايان رسيدهاست و با فك پلمب، فعاليتهاي UCF اصفهان را تحت نظارت آژانس ادامه ميدهد. در تاريخ ۹ فوريهٔ سال ۲۰۰۳ ميلادي محمد خاتمي، رئيس جمهور وقت ايران، خبر از تهيهٔ سوخت هستهاي توسط متخصصين ايراني براي نيروگاههاي هستهاي ايران داد.
در(9 آوريل۲۰۰۶) 20 فروردين سال 1385 دانشمندان ايراني موفق به توليد چرخه كامل سوخت هستهاي در مقياس آزمايشگاهي شدند وخبر دستيابى ايران به فناورى غنىسازى اورانيوم و راه اندازى يك زنجيره كامل غنى سازى توسط سانتريفيوژهاى ساخت ايران اعلام شد.در پي اين موفقيت دانشمندان و متخصصان كشورمان در دستيابي به نسل جديدي از سانتريفيوژها در ايران و اعلام آن به آژانس بينالمللي انرژي اتمي، كشورمان در زمره كشورهاي صاحب تكنولوژي در غنيسازي اورانيوم محسوب ميشود و ايران به كشورهاي عضو باشگاه اتمي پيوست.
پس از آن با تصويب شوراى عالى انقلاب فرهنگى، به پاس قدردانى از تلاشهاى افتخار آفرين دانشمندان جوان ايرانى در دستيابى كشور به فناورى صلح آميز هسته اى، 20 فروردين در تقويم رسمى ايرانيان «روز ملى فناورى هسته اى» نام گرفت.
ايران بر حق قانوني خود در استفاده از انرژي هستهاي تأكيد دارد. ايران با امضاي پيمان عدم تكثير سلاحهاي هستهاي (N.P.T) در سال ۱۹۶۸، از حق استفاده از انرژي صلحآميز هستهاي برخوردار گشت. فعاليتهاي مركز نظام ايمني هستهاي كشور طي سالهاي ۸۴ و ۸۸ از سوي آژانس بينالمللي انرژي اتمي مورد تاييد قرار گرفتهاست.
رونمایی از 114 دستاورد جدید دانشمندان ایرانی در صنعت هستهای
حجتالاسلام حسن روحانی صبح روز سهشنبه ضمن بازدید از نمایشگاهی که در حاشیه مراسم سالروز فناوری هستهای برپا شده بود، از 105 دستاورد جدید هستهای در این محل رونمایی کرد و همزمان از ۵ دستاورد؛سامانه کنترلی پیشران هستهای، رادیوداروی پیشرفته در تشخیص و درمان سرطان کبد، سامانه کوآنتوم تکنولوژی و یا در همتنیدگی کوآنتومی، دستگاه سانتریفیوژ زونال پیوسته و دستگاه طیف سنج مادون قرمز FTIR در محل سالن اجلاس سران رونمایی کرد.
رئیس جمهور در این مراسم همچنین با ارتباط زنده ویدئو کنفرانسی دستور آغاز عملیات و راهاندازی 4 دستاورد؛ عملیات نصب زنجیره ۲۰ تایی سانتریفیوژ و تولید نیمه صنعتی سانتریفیوژ IR6 با سوی 10، مرکز ملی فناوری خلاء، مرکز مدیریت پسمان غنیسازی و شتابدهنده پزشکی را در اصفهان و دو مرکز نطنز و فردو صادر کرد.