ٖ تنظیمات قالب
امروز : یکشنبه 04 آذر 1403
  • 1399/08/24 - 12:15

فروپاشی دموکراسی در آمریکا

دونالد ترامپ با کلید واژه تقلب در انتخابات آمریکا و گسترش روز افزون ابعاد این مساله و مطرح کردن ادعا‌های جدید و بی سابقه موجب هشدار‌های جدی درباره پیامد‌های مخاطره آمیز این روند برای این کشور شده است.

دموکراسی.jpg
 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از «تعلل» جمهوری‌خواهان در اعتراف به شکست و به رسمیت شناختن پیروزی جو بایدن نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و عدم موافقت آن‌ها با بسته حمایتی جدید برای مبارزه با کرونا به شدت انتقاد کرد.

پلوسی روز پنجشنبه در یک نشست خبری در کنگره آمریکا ضمن ابراز تاسف از اینکه جمهوری‌خواهان تصمیم گرفتند به اراده مردم آمریکا احترام نگذارند خطاب به آن‌ها گفت: «سیرک را متوقف کنید و انجام کار‌های مهم برای مردم آمریکا را شروع کنید».

در همین حال، 'باراک اوباما'، رئیس جمهور پیشین آمریکا در گفتگو با شبکه سی بی اس در پاسخ به این پرسش که ادعا‌های دروغین تقلب گسترده در انتخابات آمریکا، چه بلایی بر سر کشور می‌آورد، گفت:  به نظر می‌رسد که این (ادعاها) با انگیزه مطرح می‌شوند، چون رئیس جمهور دوست ندارد، ببازد و هرگز هم به شکست اذعان نمی‌کند. من بیشتر از این مسئله ناراحت می‌شوم که سایر مقامات جمهوریخواه -که بسیار بهتر از او (دونالد ترامپ) مسائل را درک می‌کنند- با این مسئله همراهی می‌کنند و به او دلخوشی می‌دهند.

اوباما افزود، این اقدام یک گام دیگر برای مشروعیت زدایی - نه تنها از دولت بایدن است- بلکه مشروعیت زدایی از دموکراسی است. این مسیر، مسیری خطرناک است.
 
'فرید زکریا'، کارشناس سیاسی شبکه خبری سی‌ان‌ان در برنامه اخیر خود گفت: دونالد ترامپ با امتناع از تحویل مسالمت‌آمیز قدرت بسیاری را که احساس می‌کنند او اگر در انتخابات ببازد، از کاخ سفید خارج نمی‌شود، آشفته کرد؛ بسیاری نگرانند حتی ترامپ به خشونت متوسل شود.
زکریا در ادامه افزود، اما حقیقت وحشتناک این است که سازوکار‌هایی وجود دارد که مشروع و قانونی هستند و می‌توانند ترامپ را در منصب ریاست جمهوری حفظ کنند بدون اینکه در واقع در انتخابات پیروز شود.
 
اشاره پلوسی، اوباما و زکریا به موضع گیری‌های برخی ازمقامات ارشد جمهوری خواهان از جمله 'میچ مک کانل' رئیس اکثریت جمهوری خواهان سنا است.
اشاره پلوسی، اوباما و زکریا به موضع گیری‌های برخی ازمقامات ارشد جمهوری خواهان از جمله 'میچ مک کانل' رئیس اکثریت جمهوری خواهان سنا است. مک کانل سه‌شنبه شب و بعد از آنکه بار دیگر به عنوان رهبر اکثریت جمهوریخواهان درمجلس سنای آمریکا انتخاب شد، از تلاش‌ها و ادعای دونالد ترامپ درباره تقلب در انتخابات حمایت کرد.

ترامپ پنج شنبه شب در توئیتی درباره ادعای وقوع تقلب در انتخابات این کشور مدعی شد که سیستم رای گیری ۲.۷ میلیون رای او را پاک کرده است. در واقع ترامپ درجنجال آفرینی انتخاباتی خود تنها نیست و تلاش‌های وی با حمایت عملی از جانب برخی جمهوری خواهان همراه شده است.
با این حال تداوم این بحران سیاسی موجب شده تا موقعیت و پرستیژ آمریکا که دردوره زمامداری ترامپ به دلیل سیاست‌ها و اقدامات وی با کاهش زیادی مواجه شده با شتاب بیشتری به سوی زوال رود.
بسیاری از کشور‌ها این سئوال را مطرح می‌کنند که آمریکا که همواره ادعای پیشتازی در زمینه دموکراسی و آزادی را داشته، اکنون دچار وضعیتی شده که رئیس جمهور کنونی آن صراحتا بر فساد نظام انتخاباتی و وقوع تقلب گسترده در انتخابات آن صحه گذاشته و در نتیجه کل این سیستم را زیر سئوال برده است که این امر نشانه ای از افول سیاسی و اخلاقی در آمریکا است.
بسیاری از کشور‌ها این سئوال را مطرح می‌کنند که آمریکا که همواره ادعای پیشتازی در زمینه دموکراسی و آزادی را داشته، اکنون دچار وضعیتی شده که رئیس جمهور کنونی آن صراحتا بر فساد نظام انتخاباتی و وقوع تقلب گسترده در انتخابات آن صحه گذاشته و در نتیجه کل این سیستم را زیر سئوال برده است. مسلما این امر باعث فروپاشی انگاره آمریکا به عنوان یک قدرت جهانی شده و در عین حال نشانه افول سیاسی و اخلاقی آن است.

ضمن اینکه بحران آفرینی ترامپ باعث شده تا اعتماد مردم آمریکا به نظام انتخاباتی این کشور دچار خدشه شود. با توجه به دودستگی ایجاد شده در جامعه آمریکا درباره صحت انتخابات و قوانین و نحوه عملکرد مقامات انتخاباتی، مردم آمریکا دیگر به سیستم انتخاباتی کشورشان اعتمادی ندارند. مسئله نگران کننده‌تر این است که کمتر از نیمی از آمریکایی‌ها پیش بینی می‌کنند اگر بایدن رئیس جمهور بعدی آمریکا باشد، انتقال قدرت به صورت مسالمت آمیز صورت خواهد گرفت.

وب‌سایت هیل، وابسته به کنگره آمریکا درباره اقداماتی که ترامپ به عنوان رئیس‌جمهوری که به زودی دوره‌اش تمام می‌شود، ممکن است انجام دهد به خودداری ازترک کاخ سفید، ایجاد یک 'بحران سیاسی بین‌المللی'، وارد کردن آمریکا به 'ناآرامی سیاسی'و نهایتا ایجاد مشکل در روند اداری انتقال قدرت به بایدن اشاره کرده است.

از سوی دیگر وضعیت بلاتکلیف کنونی و رفتار غیر متعارف ترامپ درامتناع از آغاز روند انتقال قدرت به بایدن و حتی ممانعت از انتقال گزارش‌های اطلاعاتی روزانه به بایدن باعث شده تا انتقاد‌های زیادی از ترامپ حتی از جانب برخی جمهوری خواهان صورت گیرد.

کشور‌های جهان نیز در باره رئیس جمهور آینده آمریکا دچار سردرگمی شده اند. به عنوان مثال در حالی که بسیاری از کشور‌های اروپایی و چین به بایدن به مناسبت پیروزی وی تبریک گفته اند، اما روسیه اعلام کرده که منتظر پایان شمارش آرا واعلام قطعی نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا خواهند ماند؛ این وضعیت زنگ خطر را در داخل آمریکا به صدا درآورده است.

گروهی متشکل از ۱۶۱ مقام سابق امنیت ملی از جمله 'چاک هگل'، وزیر دفاع پیشین، ژنرال 'مایکل هایدنگف مدیر سابق سیا و آژانس امنیت ملی؛ ژنرال بازنشسته 'وسلی کلارک' و 'سامانتا پاور'، سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل، در نامه‌ای هشدار دادند: تاخیر دولت ترامپ در شناسایی جو بایدن به عنوان رئیس جمهور منتخب 'خطر جدی برای امنیت ملی' آمریکا ایجاد می‌کند.

با این همه ترامپ نه فقط از پذیرفتن نتایج انتخابات امتناع می‌ورزد، بلکه خواهان بسیج هواداران خود برای حضور در خیابان‌ها و اعتراض به نتیجه انتخابات و پیگیری قضایی تقلب‌های ادعایی است.ضمن اینکه ترامپ از هر گونه اقدامی که به نحوی متضمن به رسمیت شناختن پیروزی بایدن باشد خودداری می‌کند و در نتیجه روند انتقال قدرت ریاست جمهوری متوقف شده است.
 
 
 
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: