درسهای قیام روحالله برای امروز نیروی مومن و انقلابی
پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتاللهالعظمی سیدعلی خامنهای (مدظلهالعالی)گزیده بیانات امام خامنه ای را در خصوص رهبر کبیر انقلاب اسلامی امام خمینی (ره )منتشر کرده است .

۲۸ سال از رفتن مردی میگذرد که خداوند با زیستن در عصر او بر ما منت نهاد؛ همان مردی که «اگر شرح حال او را در تاریخ میخواندیم، نصفش را باور نمیکردیم؛ از بس عظمت در زندگی و رفتار امام هست، اگر خودمان ندیده بودیم و بنا بود در تاریخ بخوانیم نصفش را باور نمیکردیم.»(۱۳۹۴/۰۸/۰۳) تاریخ رفتوآمد افراد بزرگی را به خود دیده است که مرور آن، حسرت همزیستی با آنان را بر دل انسان میگذارد «آدمهای بزرگی که در تاریخ بودند آدم دلش میخواست اینها را میدید مثلاً علامه حلی، شیخ بهایی... امام از همهی اینها بالاتر بود با آن کارهایی که کرده بود.»(۱۳۹۴/۰۸/۰۳)
کارِ کارستان امام خمینی رحمتاللهعلیه که او را بالاتر از همه آن بزرگان مینشاند، تشکیل نظام اسلامی و قدرت دادن به اسلام در اجرای احکام در یک کشور بزرگ و پر افتخار بود. امام خمینی رحمتاللهعلیه در ایران، «دولت مقاومت» تشکیل داد. «دولت مقاومت که سیاست دارد، اقتصاد دارد، نیروی مسلّح دارد، حرکات بینالمللی دارد، منطقهی نفوذ وسیع در درون کشور و بیرون کشور دارد... برای همین است که دشمنیها از همهجای دنیا -چه از سوی قدرتطلبان، چه از سوی نوکران قدرتطلبان- متوجّه جمهوری اسلامی است.»(۱۳۹۶/۰۲/۲۰)
اما امروز و برای نسلی که قیام حضرت روحالله را ندیده و ممکن است از برخی تحولات و رخدادها دلسرد شود، بازگویی این واقعیت راهگشاست که جرقه و استمرار قیام تاریخساز امام رحمتاللهعلیه در شرایطی بود که تقریباً همه افراد مؤثر و حتی دلسوز، امیدی به پیروزی نداشتند؛ «در حادثهی مدرسهی فیضیه و سپس در قضیهی پانزده خرداد، عدهیی میگفتند فایدهیی ندارد، بیخود معطلید؛ آنها چند برابر شمایند! بعد هم که در سال ۴۳ امام رحمتاللهعلیه را تبعید کردند، باز این طرز فکر در بعضی از این افراد راسخ شد و گفتند امام بیجهت زحمت میکشند و تلاش میکنند؛ ایشان بهجایی نمیرسند!»(۱۳۶۸/۰۳/۱۸) هیچکس امید نداشت اما «آن چیزی که امام را وادار میکرد که علیرغم همهی این حرفها امیدش را از دست ندهد و به حرکت خود ادامه دهد، انجام تکلیف الهی بود.»(۱۳۶۸/۰۳/۱۸)
* قدرت ایمان و امید
امید داشتن به رحمت الهی چیزی نیست که رایگان نصیب فرد یا ملتی شود؛ لازمهی امید، ایمان است؛ آن مرد حکیم و آن «مؤمنِ متعبدِ انقلابی» عمیقاً به قدرت و هدایت الهی ایمان داشت و میگفت «از اول انقلاب تا حالا، یک دست غیبی در همهی کارها دارد ما را هدایت و پشتیبانی میکند.»(۱۳۶۸/۰۳/۱۸)
ایمان و امید که در دل و در عمل با هم جمع شوند، چنان قدرتی تولید میکنند که «کوهها در مقابل یک جامعه، یک مجموعه، یک انسان قوی، هموار خواهد شد و قدرت مقاومت نخواهد داشت.»(۱۳۹۶/۰۳/۰۳) راز پیروزی قیام امام خمینی رحمتاللهعلیه، زنده نگه داشتن این دو مؤلفه در ملت و در نیروهای خط مقدم فداکاری بود. از قضا تمام تلاش دشمنان ملت چه در دوران مبارزه و چه از همان روز اول پیروزی انقلاب اسلامی نیز جنگ روانی در القای ناامیدی و «نمیشود و نمیتوانیم» بوده است. «دشمن آنوقتی که در میدان، در صحنهی عمل نتواند کاری از پیش ببرد، دست به جنگ روانی میزند؛ برای مأیوس کردن، برای ناامید کردن، برای خالی کردن دل ملتها.»(۱۳۸۷/۰۳/۱۴)
* تجربه قیام امام برای جوان امروز
امروز هم جوان مؤمن و انقلابی هم به وعدهی الهی باور دارد که آینده از آنِ اسلام و جوانان مؤمن است، هم تجربه قیام امام خمینی رحمتاللهعلیه و ۴ دهه پیشرفت مستمر انقلاب اسلامی، حکم «لیطمئن قلبی» را برای او پیدا کرده است. تجربهی فتوحات دفاع مقدس را دارد و پیروزیهای نزدیک و سریع «از نیمهی دوّم سال ۵۹ تا شش ماه اوّل سال ۶۱ حرکت ملّت ایران و نیروهای مسلّح ما آنچنان شد که دو عملیّات بزرگ و مهم بهوجود آمد؛ یعنی فتحالمبین و بیتالمقدّس و فتح خرّمشهر... اینجور حرکت سریع بود!»(۱۳۹۶/۰۳/۰۳)
بنابراین از کندی در حرکت به سوی اهداف و ناکامیها و نواقص و کاستیها ناامید نمیشود چرا که «ما به چشم خودمان دیدیم که یک ملّتی با دست خالی در جنگ تحمیلی پیروز شد؛ یک ملّتی با تازهکار بودن در مسائل سیاسی و بینالمللی، بر توطئههای دشمنان پیروز شد؛ یک ملّتی با اینکه در مقابلش یک جبههی قدرتمند مادّی شکل گرفته که از پشت خنجر میزنند، از جلو شمشیر میکشند، هیاهو میکنند، عربده میکشند، فلان میکنند، چهل سال است علیه ما دارند مرتّب توطئه میکنند، چهل سال هم هست مرتّب توطئههایشان خنثی میشود؛ اینها را مگر نمیبینیم؟»(۱۳۹۶/۰۳/۰۶) این نگاه را جوان مومن و انقلابی از امام راحل رحمتاللهعلیه بهخوبی آموخته است و این درس را هرگز از یاد نخواهد برد.